Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nokia pop port

Témaindító: Dzót, idő: Jún 8, 2007
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Dzót hozzászólása Jún 8, 2007 /

Üdv azért indítotam uj témát mert telefonnal kapcs ban semmi mást nem találtam. Igazából arra lennék kíváncsi hogy: indításképp a telefon Nokia 6630. Van egy nokia headsetből kioperált csatlakozóm és erre rákötötem rendesen a 3,5 ös jack aljzatot amit bekötöttem ugye a kishangszórók helyére namost stero ban bekötöttem az egészet de monóban szól a telefon ugy érzékeli mintha mono lennea headset. Ha esetleg tudna valaki segíteni vag jártas a telefonok működésében nagyon megköszönném ha megosztaná velem tapasztalatát
(#) Istike88 válasza Dzót hozzászólására (») Jún 9, 2007 /

én ennyit tudok segíteni

üdv
(#) Slope válasza Dzót hozzászólására (») Jún 9, 2007 /

Hello!

11 és 12 bal oldal (- és +)
13 és 14 jobb oldal (- és +)

A lényeg, hogy (+/-) és nem GND van. Tehát a 11-es és 13-as lábakat nem közösítheted!

Megpróbálkozhatsz nagyobbacsak értékű ellenállásokkal közösíteni, de a legjobb a leválasztás lenne. Pl. optocsatoló, vagy trafó, esetleg két földfüggetlen előfok...
(#) (Felhasználó 1947) válasza Dzót hozzászólására (») Jún 9, 2007 / 4

Szia !

Két dolog miatt lehet:
-Ha csak simán a csatlakozót használtad fel, nem érzékeli
a tartozékot.Az új headsetekben egyvonalas epromokat használnak,a telefon egyből látja csatlakoztatáskor,hogy milyen tartozékot dugtak rá a pop-portra.(Az áramkör a mikrofon/hangerő stb gombok dobozában van.)
Igy védik a cégek a cuccaikat, az utángyártott tartozékok ellen.
-Nem megy a loop detection,ami normál esetben a mikrofon köre.
Ha gyári headsetet megbontás nélkül használsz, csak a fülhallgató hangszórókat vedd le, innen kondis csatolással vidd tovább a jelet.

Üdv ! Luki
(#) Dzót hozzászólása Jún 9, 2007 /

Hát bekötöttem külön a hangszórókat de igy csak egyik oldal szól, a jobb. A bal sosem ha a balance-ot állítom semmi változás nem lesz. Monóként ismeri fel a fülkallgatót. Minden összevonás nélkül. Tehát a negatívot a negítívra a pozitívot a pozitívra semmi GND. Még a mikrofon bekötésével is próbálkoztam.
(#) (Felhasználó 1947) válasza Dzót hozzászólására (») Jún 9, 2007 /

Szia !

Ha rádugod a headsetet, kiirja a telcsi hogy "HDS-xx"
csatlakoztatva?
Ha nem, akkor nem ismeri meg ,ezért nem működik.
(Rossz a headset.)

Üdv ! Luki
(#) Dzót válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Jún 9, 2007 /

Üdv amint mondtam működik csak monó hangot ad ki! sztereóban nem műxik a jobb oldalt nem bírom életrekelteni. Leírást is találtam de nekem nem műxik ugy rendesen megmértem mindent rendesen de nem tudom hol lehet a hiba.
(#) (Felhasználó 1947) válasza Dzót hozzászólására (») Jún 10, 2007 /

Szia !

Látom nem tudod értelmezni a leirtakat.
Ha rádogod a headsetet a telcsire,az szoftveresen kell hogy érzékelje a tartozékot.Ha nem jelzi a kijelzőn hogy mit csatlakoztattál,akkor csökkentett funkcióval mono tartozékként üzemel.

Ha ebből sem értesz semmit ,akkor feladom.

Üdv ! Luki
(#) Dzót válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Jún 10, 2007 /

Szia!
"Értem én hogy gőzgép csak mi hajtja?"
Originált headsettel is kipróbáltam! azzal tökéletesen működik és ott sem ír ki olyasmit hogy HDS-**
csak a jobb felső sarokban látni a kis fejhallgatójelzést. Ugyan ugy mint a az én tákolmányomon.
(#) (Felhasználó 1947) válasza Dzót hozzászólására (») Jún 10, 2007 /

Szia !

Ha original headsettel megy adolog , a másikkal nem, akkor gondolom magadtól is rájöttél a dolog nyitjára:
a te cuccod hibás.Nem akarom ismételni magam, úgy látom felesleges.

Üdv ! Luki
(#) Dzót hozzászólása Jún 10, 2007 /

Üdv!
Szóval eprom nélkül nem ismeri fel hogy a headset stereo avagy monó és autómatikusan monóként ismeri fel. köszönöm az infót
(#) mf válasza Dzót hozzászólására (») Okt 31, 2007 /

Sziasztok !
Vettem egyszer a Spedshop-ban nokia fejhallgatót. 5-600 Ft -ért utángyártottat (az eredeti 3000 lett volna) az helyből monóban szólt !
(#) boyscout hozzászólása Nov 28, 2008 /

Hy!
3110 Classic om van és vidéken esélyem sincs,h kapok
gyári st fülhallgatót.
Szereztem 4 pólusú 2,5 Jack-et.
A bekötés kéne,mert csak monóban szól a bal.
A hiba Ua,mint a kérdés felvetésénél.
Mit tegyek,h becsapjam,mert a teló tud mp3-at stereoba,
de snassz monóban a gyári 007 Bond settel.
Adtak hozzá egy db csak fülhalgatót.
A Nokia comon tucat blutusz vacakot kínálnak drágán.
Igy is eléggé szennyezett a környezet,nem kell még 1!

Minden okosság jól jön.

Addig is próbálkozok hátha ráérzek.

boyscout
(#) MaSTeRFoXX válasza boyscout hozzászólására (») Nov 28, 2008 /

Az a gond hogy 4 pólusú 2.5mm-es jack kell a 3110C-be. Ilyet szerintem legegyszerűbben úgy kapsz ha óvatosan szétszeded a monó fülhallgatódat, és ráforrasztod az üres helyre a hiányzó oldalt.
De igazából sztereó headsetet a speedshop-tól tudsz szerezni. Kb 1500Ft.... Gondolkoztam hogy szétvágom én is a monó csatlakozót, de aztán ráhagytam és vettem egyet tőlük. De majd akarok készíteni egy 2.5->3.5mm-es átalakítót még belőle....
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem