Fórum témák
» Több friss téma |
Bővebben: Link
Lap alja.
Azt hogy érted, hogy teljesítménye nem nagyon van?
Ha 500Hz fölött rá akarsz emelni az átvitelre akkor jó ez.
Úgy, hogy terhelhetősége van egy el. dinamikus hangszórónak. Meg leadott hangteljesítménye.
Legjobb tudomásom szerint a terhelhetőség egy Pmax érték, továbbá a 2 mennyiség dimenziója is ugyan az. Na de ez legyen a legnagyobb bajunk életünkbe!
Egy vasalónál mondjuk. Akkor a legjobb tudomás még messze van a realitástól.
Akkor ezt a hangszórót ha középtölcsérbe tenném akkor 500 Hz fölött használjam?
Nézd meg ezt: Bővebben: Link Azért ide is bemásolom a lényeget:
"A hangszóró teljesítménye (terhelhetőség) Terhelhetőség alatt azt a teljesítményt értjük, amit a hangszóró észrevehető torzítás vagy a rendszer károsodása nélkül elvisel. A hangszóró teljesítmény adatai csak a rendszer mennyiségi számításakor fontosak, az elérendő hangerő szempontjából a hangnyomás adat lényegesen többet jelent." Sulineten pedig a digitális tudásbázisban ezt írják: "A terhelhetőség értékét a fogyasztón átfolyó áram és a rajta eső feszültség szorzatával adhatjuk meg." A teljesítmény az időegység alatt elvégzett villamos munkából származik, a terhelhetőség pedig a teljesítményből.
Hát akkor talán értelmezd is amit bemásoltál. Terhelhetőség...észrevehető torzítás... Ezeket a körülmények (ládaméret ,frekvenciák stb...) befolyásolják ,konkrétumokat előre meghatározott körülmények között talán lehet mondani ,de nem puszta hangszóróról. Elektromos szempontból többszörös teljesítményt elviselhet torzítás vagy károsodás nélkül egy hangszóró már attól is ha más a hangváltója.
Értelmeztem is amit bemásoltam. "Terhelhetőség alatt azt a teljesítményt értjük..." Nekem ebből egy az egyben az következik hogy a terhelhetőség a teljesítmény egy bizonyos, speciális esete.
Amit az alján is írtál:
Idézet: Tehát J/s ,vagyis egy másodperc alatt két nagy impulzus ,vagy négy fele akkora ,teljesítményileg azonos (is lehet). Munkavégzés az idő fügvényében ,de a hangszórónak már lehet ,hogy nem mindegy melyiket kapja ,pedig az elektromos teljesítmény ugyan akkora az egységnyi idő alatt végzett munkaként. Ez egy buta példa ,van sok más tényező is (amiket szeretnék én is jobban érteni) ,de akkor is tényszerű.. „A teljesítmény az időegység alatt elvégzett villamos munkából származik”
Ez mind szép, de bárhol is írják le, attól még nem lesz igazabb. A bemenőjel nem egyenáram, a fogyasztó nem rezisztív, ráadásul minden lényeges paramétere jelszintfüggő, szóval ez így nem működik.
Az elektrodinamikus hsz terhelhetőségével kapcs. a vonatkozó szabványok a mérvadók.
Sziasztok! Valaki adna nekem egy részletesebb szabástervet erre a ládára? Elörre is köszi a segitségeteket.
"..Elektromos szempontból többszörös teljesítményt elviselhet torzítás vagy károsodás nélkül egy hangszóró már attól is ha más a hangváltója..".
Hat persze .Sorba kotok egy rezso ellenallast es mindjart 3000W-o terhelhetosegu hangszorom lessz. Terhelhetosegnek korulbelul azt az erteket adjak meg ahol a tekercs mar kigyullad es mecses lessz a hangszorobol , manapsag meg roszabb is a helyzet . "....Elektromos szempontból többszörös teljesítményt elviselhet torzítás vagy károsodás nélkül egy hangszóró.." mint ? egy biciklilampa ? A torzitas az mar az also hatara a terhelhetosegnek .A karosodas mar a felso hatar .Tehat a te "tobszorosod" benne van meg a terhelhetosegi zonaban.
Ugy latom meg van minden meret ,ez ilyen kicsi kep ? Bisztos van a neten nagyobb ha nem latod a szamertekeket .Szabasterv az az illeto lemez mereteitol fugg (nem ?) ugy hogy minnel kevesebb anyagot dobjunk el.
Idézet: Ennek semmi értelme és semmi köze ahhoz amit írtam. És az sem 100% ,hogy több bevitt energiát visel el egy hsz elektromosan mint mechanikailag. „Sorba kotok egy rezso ellenallast es mindjart 3000W-o terhelhetosegu hangszorom lessz.”
Találtam pár hasonlót.
Köszönöm!
Így már látom az adatokat rendesen
Ha az 1. képen lévő celestion érdekel abban tudok segíteni sok hasznos tanáccsal, mert építettünk belőle 10 darabot.
Ez biztosan nem így működik. A vonatkozó szabványok érvényesek, tudom, mert készítek hangszóróadatlapokat.
Sziasztok!
Valaki nem tudna nekem adni rutse tervrajzor 30 cm hangszóróhoz?
Hello!
Leginkább azoktól kérdeznék akik megépítették a Nagyágyút! Erősen gondolkodok egy ilyen szörnyeteg( ) létrehozásán. A kérdéseim a következők: Milyen lehet a hangja ha nyílással lefelé állítom és úgy csinálom meg hogy 3 oldallapja hosszabb és előre néz a szájnyílás. Így lesz egy 90 fokos törés benne, de azt esetleg lehet enyhíteni azzal hogy a sarokba szögben berakni egy lapot. Továbbá az kétféle mérettel jenet meg, fel volt cserélve a 80 és a 96cm-es oldal. Én úgy tudom hogy a 96cm-es oldalt lehet felezni, de a pdfben ami szerepelt itt abban a 80 cm-es oldal volt felezve, jól szól így is? Mert így picit kisebb a szájnyílása. A hely ahol lenne egy nappali kb 4,7×4,7m-es, itt már tud jó hangja lenni úgy hogyha kb négy és fél méterről van hallgatva? Valamint milyen hangszórót ajánlotok bele mondjuk max 30000-35000 forintig? Elsősorban nem hangerőre kéne inkább szép méllyekre.(Nem elektronikus disco-zenére) Meghajtásnak valami A-osztályú erölködőben kondolkodom, lakóházban úgy tudom ehhez 10W bőven elég. Tudom elég sok kérdest tettem fel, remélem kapok mindre választ! Előre is kösz: Marcello G
Szerintem szobába semmi értelme ennek. Ez kültérre való, szabadtérbe, nagyterembe. Ennyi pénzből kaphatsz gyárit, ami sokkal jobb házimozira, szobába. Egy 10w-os A-osztályú pedig igazán nem tölcséres mély meghajtására való hanem normális hangdobozokon való minőségi zenehallgatásra.
Szia!
Doncso sajnos jól írja 10w az kevés és a helyed az tényleg kicsi is a ládának! Nem fog öblös lenni pufogni fog az ágyúd!
*** Akkor mit ajánlasz egy ekkora helyre? Aminek jó a mélyátvitele és azért valamennyi hangerőt is bír.
Hali!
Bocsi hogy megkérdezem de erről a NAGYÁGYÚ nevezetű tölcséres hangfalról tudnál egy tervet küldeni? Előre is köszi!
Egyik se. Vagyis én egyik ládát se csinálnám meg.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |