Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Átrajzoltam, igy már jó lesz , nem?
Mind a kettő külön bordán van és el vannak szigetelve. Kipróbáltam, hogy egyik végfok elé raktam még kettő 4700µF-os kondenzátort, és azt vettem észre amelyik hangszórót hajtja mintha kisebb lenne a búgás. Lehetséges külön kéne mind a két végfok elé tenni szűrő kondikat? Esetleg folytótekercset?
Köszi! A TDA2030 és a TDA2050 kompatibilis egymással?
Lábbekötésben egyformák, de az elektromos adataik eltérőek. Hasonlítsd össze az adatlapokat.
Azt hiszem igen, de nem vennék rá mérget. Ha jól emlékszem kiválthatóak egymással.
Sziasztok!
Megépítettem ezt a kapcsolást: Bővebben: Link Szép hangja van, nagyon tetszik és azt hiszem a jövőben is fogom használni (ez csak egy teszt darab). Viszont annyi észrevételem lenne hogy a jobb oldali BC639 bázisán lévő 47pF kondi valami miatt melegszik, pedig 150V-os van ott. Van ötletetek hogy ez mitől lehet? Illetve befolyásolja ez a működést? Csupán annyi az eltérés hogy +-38V-ról megy, mivel ilyen trafóm volt csak.
Helló! Ami kapcsolást köbzoli ajánl azt rajzoltam én is elsőnek, az kipróbált, válaszd azt, az R7 ellenállást kösd a C5 másik lábára.
A beültetési rajzon a kimeneti RC tag ellenállás értéke 2,2 ohm, úgy látom 2,2k-t jelöltél.
Negatív, vagy pozítív polatirásra? ÉS a a két TDA kompatibilis? Igen, azt elíram... az 2,2 Ohm akart lenni
A kondi "-" kivezetésre, azaz a 680 ohm ellenálláshoz.
A test vezeték lehetne szélesebb. Az IC-k hogyan kapcsolódnak a hűtőbordához, figyelembe vetted?
Külső bordázat lenne, és szigetelt vezetékkel beforrasztva ( ragasztott 5 eres vezeték)
Az IC vezetékelését megspórolhatod, ha kirakod a panel szélére így.
Megnéztem a '30 és az '50 lábbekötése azonos a többit megtalálod az adatlapjaikban.
Sziasztok . A múltkor említett blaupunkt Magnó alaplapját tudtam hasznosítani Most már ezen keresztül vezérlek hangszínt a Saba végfokomba. Nagyon fain 4X30W tud a magnó
Ez kíváló megoldás, minimálisra csökkenti a kimenetek offset hibáját.
A megvalósítás során még egy-egy kondenzátort ajánlok az R6, R7 ellenállásokkal sorbakötni
Szia! Ez egy hangerősítős fórum. Az antenna problémával menjünk át a következő helyre http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_4940.html?pcount=0&pg=6&g=%3E%3E
Üdv Mindenkinek!!
Csak egy gyors kérdésem lenne. Mit lehet csinálni a 100V-os erősítővel, hogy sima hangszórókat köthessek rá? Vagy ne is foglalkozzak ilyennel? Köszi!
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólást, és az észrevételt.
A rajz a tőlem megszokott trehánysággal készült. :no: Kérem valamelyik moderátort, hogy: - vagy törölje az előző hozzászólásomat - vagy a rajzot cserélje ki ezzel. Én már sajnos nem tudom (azt hiszem) és a hibás rajz komoly anyagi kárt okozhat. Köszönöm.
IGEN! Ezt én is kérném! Hogy az általam eddig feltöltött TDA2050-es nyák rajzokat törölje egy Moderátor!
Köszönettel!
Így
néz ki amit az erősítő és a hangszóró közé kell kötni.
Hát köszönöm a segítséget, majdcsak boldogulok vhogy!
Még egy. Van egy Sennheiser EM 1026-om. Ugye ez mikrofon vevő. A kérdés csak az, hogy való ez még vmire? Illetve hogy ez csak vevő lehet, vagy erősítő is?
TDA2050 Híd TESZT!!!
Átrajzoltam. Ennek elvileg a kapcsolási rajz szerint működnie kellene...
Nasgoon ne kapkodj!
Egy szabad végű 22k nincs a bal IC 1-es lábra kötve. A feszültségosztó kondenzátora nem 100 nF, hanem 100 uF, és az egyik lába szabadon maradt. A bal IC 4-es lábról jövő 22k a régi verzió szerint maradt, inkább kösd a 680 ohm -ra. A pozitív tápot átkötéssel vinném a szűrő kondik tájára. Jó munkát! Figyelem az eredményt :hawaii:
Köszi! Figyelek!És próbálok nem kapkodni!
Van egy 22k a Be+ -on, kösd a Be- -ra.
Idézet: „A bal IC 4-es lábról jövő 22k a régi verzió szerint maradt, inkább kösd a 680 Ω -ra.” Azt , hogy? Ezt igy gondoltad? Idézet: „Van egy 22k a Be+ -on, kösd a Be- -ra.”
Például helyezd a Ki- -t a jobb IC 4-es lábától jobbra, a felszabaduló helyen eltalálsz a 680 ohm -ra.
A bal IC 1-es láb és a kondi közé megy egy 22k a feszültségosztóról. Alakul
Sziasztok
Hangosító rendszeremhez szeretnék építeni egy aktív crossover. Szerintetek ez megfelelő lenne? Ha nem várok ötleteket szívesen.
A kapcsolási rajzon R1 -el jelölt ellenállást nézd meg, az még nem stimmel :lookaround:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |