Fórum témák
» Több friss téma |
Még valami. A TFT invertere úgy néz ki, hogy rossz. Kb 10 mp után kikapcsol. Ha becsukom, majd kinyitom a kijelzőt, akkor ismét kb 10 mp-ig világít a háttér. A CCFL jó, szép egyenletes fehér fénye van. Egy másik inverterre kicserélhetem-e? Ugyanis van néhány Amilo TFT-m ezek biztosan működnek.
Köszi a tippet, sikerült megfejteni a kódot, újra él az alaplap
![]()
Hogyan tudom kikapcsolni, hogy már ne kapjam meg az ide érkező üzeneteket?
Szia mindenki!
Van egy NETbook-om a márkája is ez!? Az a probléma vele, hogy "tök süket" nem reagál semmire sem tápegység, sem akku. Olvasgattam a hozzászólásokat, hogy ki kell mérni a bemenő feszt, de hol mennyit kellene mérni? Találtam hozzá egy leírást PDF-ben (rajzot az alaplapról meg képeket stb...). Szétszedtem, hogy az alaplapon hozzáférjek a tápcsatihoz (hátha kilazult) de nem. A kiszerelt alaplapon a bemenetre kötöttem 19V feszt, ezt az alaplap megkapja, de a ledek nem világítanak és a proci hűtő ventije is csak millivoltokat kap, ez lehetséges? Feltettem a leírását is(remélem nem baj) remélve, hogy tudtok segíteni hogy életet leheljek bele, nagyon hálás lennék. Nem tudom érthető vagyok-e? Előre is köszönöm a segítségeket.
A 92-es lapon van a táp rajza. Először a biztosítékokat mérd ki.
Igen, azt láttam, de éppen azt keresem hogy néznek ki a biztik. Azok is olyan picik mint az ellenállások?
Igen, pont úgy néz ki min az ellenállás. 0 van ráírva vagy F betű. Esetleg semmi csak a nyákon van jelölve. Vagy sehol semmi felirat, csak a rajzból tudod kitalálni a helyét.
Köszi holnap átnézem, ma már nem látok a sok lilliputi smd-ktől
Nem könnyű. Nekem már nagyító kell hozzá.
![]()
Helló! Megnéztem a biztit, (fehér téglalap 6.5 felirattal) és az egyik felén van fesz, a másikon nincs (érdekes módon?! a tápcsatitól távolabbi lábán van feszültség).
Most egy minifúró tápegységét használtam, de most látom kevés áramot ad le.
Hogyan tudom kikapcsolni, hogy már ne kapjam meg az ide érkező üzeneteket?
Nem tudja senki?
A biztosítékot ellenállásmérővel nézd. Nem csak egy bizti van. Most ugyan nem néztem a rajzot, de tegnapról mintha három darabra is emlékeznék. mindet vizsgáld meg.
Baloldalt a beállításoknál. bár ez nem idevaló kérdés.
Megmértem ellenállásmérővel a biztit,(a panelon 6.5 értékű és PF501 pozíció számú - a rajzon PF1 - valamit) gondolom ugyanaz és folyamatosan emelkedett az értéke 200M ohm fölé is csak azt már nemtudta mutatni.
De viszont kicsengettem és az egyik lába a táp pozitív, a másik a negatívval van csipogó viszonyban, szerintem akkor ez nem biztosíték. Jól gondolom?
Mivel csak a rajzot látom, csak találgatni tudok. PF1-es rajzszámú biztosíték kettő is van. Egy a táp bemenetén, egy meg az akkuén. Van egy F3-as számú is a rajzon, valamint egy R233 ami ugyan ellenállásnak van rajzolva, de az értéke 0. Ezért azt is megnézném. Ha egy biztosíték jó, rövidzárat kell mérned. A változó érték nem lehet jó.
Találtam egy diódát a tápcsati mellett, - gondolom a rajzon a "PD502 RLZ24D" lenne az - és mindkét irányban kicsipog, vagy zener diódák nem így működnek?
Diódát csak kiforrasztva tudsz rendesen mérni.
Helló!
Találtam három alkatrészt, lehet hogy ezek a biztosítékok? Ellenállásméréssel 2.6 ohmot mértem rajtuk. Bocs, de nem tudtam jobb felvételt csinálni.
Sziasztok!
Van egy Asus f3tc lapt. ami tegnap megadta magát.Netezés közben lefagyott ,semmire nem reagált kénytelen voltam kikapcsolni.Azóta nem indul.Inditáskor egy picit megvillan a kép de nagyon halványan kikapcs ua. Nem pörög fel a ventilátor. Szerintetek mi lehet vele? Köszi előre! ![]()
BOCS ELÍRTAM A KÉPEN A KÉRDÉST: BIZTOSÍTÉKRA GONDOLTAM.
Csak azért gondolom, mert Te is mondtad, hogy három darabot láttál a rajzon. Az a 2.6 Ohm mért érték megfelel?
Akkor a korábban írt alkatrész micsoda? (most látom 3.5 van ráírva)
A PF501-es a táp biztosítéka. Mérd ki. Még a PD501-es diódát is mérd meg, az a fordított polaritás ellen védő dióda, de ha az zárlatos lesz, akkor sem fog menni tápról a gép.
Idézet: „A PF501-es a táp biztosítéka. Mérd ki.” Amint írtam "(fehér téglalap 6.5 felirattal - most már tudom 3.5 a helyes érték) és az egyik felén van csak pozitív fesz." Vagy ellenállásmérővel feszültség alatt mérjem? Ja, és erről írtam, hogy folyamatosan emelkedik az értéke 200M Ω fölé tápfesz nélkül. Idézet: „Még a PD501-es diódát is mérd meg” Erről írtam tegnap, hogy minkét irányba csipog. Igaz, nem szedtem ki
Nos akkor a biztosíték szakadt és a dióda zárlatos. A biztosíték valószínűleg a dióda zárlata miatt adta meg magát. A diódát ki kellene venni, biztosítékot cserélni egy 3,5A-es biztosítékra. Ezután talán elindulhat a gép, de nem 100%. Ha máshol van valami hiba még, akkor nem fog menni.
A PD501 az nem egy zenerdióda? Bár a rajzon nincs ilyen, pozíció számú, csak PD502 találok . ha nem akkor milyen lehet?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |