Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   45 / 282
(#) Syn7h37ic válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Még valami. A TFT invertere úgy néz ki, hogy rossz. Kb 10 mp után kikapcsol. Ha becsukom, majd kinyitom a kijelzőt, akkor ismét kb 10 mp-ig világít a háttér. A CCFL jó, szép egyenletes fehér fénye van. Egy másik inverterre kicserélhetem-e? Ugyanis van néhány Amilo TFT-m ezek biztosan működnek.
(#) san398 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 11, 2011 / 1

Próbáltad már ezt: Bővebben: Link
vagy ezt: Bővebben: Link
(#) Syn7h37ic válasza san398 hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Vááá ! Köszi! Kipróbálom.
(#) Syn7h37ic válasza san398 hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Köszi a tippet, sikerült megfejteni a kódot, újra él az alaplap
(#) Papomaco hozzászólása Feb 11, 2011 /

Hogyan tudom kikapcsolni, hogy már ne kapjam meg az ide érkező üzeneteket?
(#) Kari55 hozzászólása Feb 16, 2011 /

Szia mindenki!
Van egy NETbook-om a márkája is ez!? Az a probléma vele, hogy "tök süket" nem reagál semmire sem tápegység, sem akku.
Olvasgattam a hozzászólásokat, hogy ki kell mérni a bemenő feszt, de hol mennyit kellene mérni? Találtam hozzá egy leírást PDF-ben (rajzot az alaplapról meg képeket stb...).
Szétszedtem, hogy az alaplapon hozzáférjek a tápcsatihoz (hátha kilazult) de nem.
A kiszerelt alaplapon a bemenetre kötöttem 19V feszt, ezt az alaplap megkapja, de a ledek nem világítanak és a proci hűtő ventije is csak millivoltokat kap, ez lehetséges?
Feltettem a leírását is(remélem nem baj) remélve, hogy tudtok segíteni hogy életet leheljek bele, nagyon hálás lennék.
Nem tudom érthető vagyok-e?
Előre is köszönöm a segítségeket.
(#) zolika60 válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 16, 2011 /

A 92-es lapon van a táp rajza. Először a biztosítékokat mérd ki.
(#) Kari55 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 16, 2011 /

Igen, azt láttam, de éppen azt keresem hogy néznek ki a biztik. Azok is olyan picik mint az ellenállások?

Igen, pont úgy néz ki min az ellenállás. 0 van ráírva vagy F betű. Esetleg semmi csak a nyákon van jelölve. Vagy sehol semmi felirat, csak a rajzból tudod kitalálni a helyét.
(#) Kari55 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 16, 2011 /

Köszi holnap átnézem, ma már nem látok a sok lilliputi smd-ktől

Nem könnyű. Nekem már nagyító kell hozzá.
(#) Kari55 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Helló! Megnéztem a biztit, (fehér téglalap 6.5 felirattal) és az egyik felén van fesz, a másikon nincs (érdekes módon?! a tápcsatitól távolabbi lábán van feszültség).
(#) Kari55 válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Most egy minifúró tápegységét használtam, de most látom kevés áramot ad le.
(#) Papomaco hozzászólása Feb 17, 2011 /

Hogyan tudom kikapcsolni, hogy már ne kapjam meg az ide érkező üzeneteket?
Nem tudja senki?
(#) zolika60 válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

A biztosítékot ellenállásmérővel nézd. Nem csak egy bizti van. Most ugyan nem néztem a rajzot, de tegnapról mintha három darabra is emlékeznék. mindet vizsgáld meg.
(#) zolika60 válasza Papomaco hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Baloldalt a beállításoknál. bár ez nem idevaló kérdés.

Megmértem ellenállásmérővel a biztit,(a panelon 6.5 értékű és PF501 pozíció számú - a rajzon PF1 - valamit) gondolom ugyanaz és folyamatosan emelkedett az értéke 200M ohm fölé is csak azt már nemtudta mutatni.
De viszont kicsengettem és az egyik lába a táp pozitív, a másik a negatívval van csipogó viszonyban, szerintem akkor ez nem biztosíték. Jól gondolom?

Mivel csak a rajzot látom, csak találgatni tudok. PF1-es rajzszámú biztosíték kettő is van. Egy a táp bemenetén, egy meg az akkuén. Van egy F3-as számú is a rajzon, valamint egy R233 ami ugyan ellenállásnak van rajzolva, de az értéke 0. Ezért azt is megnézném. Ha egy biztosíték jó, rövidzárat kell mérned. A változó érték nem lehet jó.

Találtam egy diódát a tápcsati mellett, - gondolom a rajzon a "PD502 RLZ24D" lenne az - és mindkét irányban kicsipog, vagy zener diódák nem így működnek?

Diódát csak kiforrasztva tudsz rendesen mérni.
(#) Kari55 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Helló!
Találtam három alkatrészt, lehet hogy ezek a biztosítékok? Ellenállásméréssel 2.6 ohmot mértem rajtuk.
Bocs, de nem tudtam jobb felvételt csinálni.

SMDbizti.JPG

(#) arany67 hozzászólása Feb 18, 2011 /

Sziasztok!
Van egy Asus f3tc lapt. ami tegnap megadta magát.Netezés közben lefagyott ,semmire nem reagált kénytelen voltam kikapcsolni.Azóta nem indul.Inditáskor egy picit megvillan a kép de nagyon halványan kikapcs ua. Nem pörög fel a ventilátor. Szerintetek mi lehet vele?
Köszi előre!
(#) Kari55 válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

BOCS ELÍRTAM A KÉPEN A KÉRDÉST: BIZTOSÍTÉKRA GONDOLTAM.
(#) zolika60 válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Igen ez lehet biztosíték
(#) Kari55 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Csak azért gondolom, mert Te is mondtad, hogy három darabot láttál a rajzon. Az a 2.6 Ohm mért érték megfelel?
Akkor a korábban írt alkatrész micsoda? (most látom 3.5 van ráírva)

SMD.JPG

(#) Ricsi89 válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

A PF501-es a táp biztosítéka. Mérd ki. Még a PD501-es diódát is mérd meg, az a fordított polaritás ellen védő dióda, de ha az zárlatos lesz, akkor sem fog menni tápról a gép.
(#) Kari55 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Idézet:
„A PF501-es a táp biztosítéka. Mérd ki.”

Amint írtam "(fehér téglalap 6.5 felirattal - most már tudom 3.5 a helyes érték) és az egyik felén van csak pozitív fesz." Vagy ellenállásmérővel feszültség alatt mérjem? Ja, és erről írtam, hogy folyamatosan emelkedik az értéke 200M Ω fölé tápfesz nélkül.
Idézet:
„Még a PD501-es diódát is mérd meg”

Erről írtam tegnap, hogy minkét irányba csipog. Igaz, nem szedtem ki
(#) Ricsi89 válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Nos akkor a biztosíték szakadt és a dióda zárlatos. A biztosíték valószínűleg a dióda zárlata miatt adta meg magát. A diódát ki kellene venni, biztosítékot cserélni egy 3,5A-es biztosítékra. Ezután talán elindulhat a gép, de nem 100%. Ha máshol van valami hiba még, akkor nem fog menni.
(#) Kari55 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

A PD501 az nem egy zenerdióda? Bár a rajzon nincs ilyen, pozíció számú, csak PD502 találok . ha nem akkor milyen lehet?
(#) bbalazs_ válasza arany67 hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Ha a kulso tapegyseg jo (terhelesre is tartja a feszultseget, mondjuk egy 40W-os autoizzot raakasztva), akkor a belso tap adta meg magat valahol. Kondihiba is lehet odabent pl. meg egy csomo mas egyeb is.
Következő: »»   45 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem