Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nem tudtam most nyissak e egy topicot a kérdésem miatt vagy sem. Így inkább ide írom le először.
Szóval tudnátok segíteni egy házi műanyag lemez hajlító megépitéséhez? Csinált már valaki hasonlót? Igazából nekem úgy is jó lenne, ha találnék egy céget amelyik tűrhető áron megcsinálja, de nem leltem ilyesmire. Bár valójában nem tudom pontosan milyen kereső szót kellene használni hozzá. 3 max 4 mm vastag ABS lemezeket akarok derékszögben meghajlítani Viszonylag nagyokat mert kb.: 1x1,5m-es darabokról lenne szó. Például nem tudom milyen drót kellene hozzá és hogyan lehetne kiszámítani a felmelegedés hőmérsékletét.
Nincs probléma, ne aggódj. Pár héttel ezelőtt mondta, hogy egy ideig drótszünet lesz. Se internet se semmi.
Én barlangásztam olyan 15 éve, voltam már szülőlyukban is a kristályok alatt, de ezt nem vállalnám be.
Sziasztok. Tudnátok-e segíteni matematikában??? Öcsém hazajött egy feladattal. Úgy kell rajzolni 2 négyszöget hogy 18 metszéspontja legyen. Odáig eljutottunk, hogy kijött 16 metszéspont de tovább nem tudjuk. Ha valakinek van ötlete akkor megoszthatná velem. Előre is köszönet.
Azt hogyan csináltátok? Én csak 8-at tudok. Nem lehet, hogy elértette a 8-at, és 18-at írt le?
Hali!
Tud valaki valami okosságot, hogy a (XP SP2 alatt) a Paint jpg-be való mentéskor ne csúnyítsa el a képet annyira?
Bármilyen négyszög lehet. Tehát lehet konvex nem konvex. Akármilyen. Rakok fel egy képet hogy hogy jött ki.
Szerintem az mindenféleképpen elcsúnyítja. Más kiterjesztésben kell elmenteni.
Ja, így igen, bár az embernek a négyszögről nem ez ugrik be azonnal. Viszont itt már nekem is megáll a tudomány. (egyenlőre)
Nem, hacsak valamilyen titkos regisztryben nem állítható a tömörítési arány.
A jpeg egy veszteséges tömörítési algoritmus, lehet nagy veszteségű (rosszabb minőség), vagy kis veszteségű (jobb minőség). A paint tehát nagy veszteségű algoritmust használ.
![]() Kicsit olvasgatatm a neten, és úgy látszódik nem nagyon lehet állítani a minőséget. ![]() Action2K: én is ebben reménykedek. szerk.: mrobi: majd mondd a tanárnak, hogy ha elhajlítjuk a teret, az egyik síkon, akkor lehetséges, hogy a 4szög egyik csúcsa "belelógjon" a másikba és akkor kapunk még +2 metszéspontot. ![]()
Oké. Köszi
![]() ![]()
Azért a tanártól kérdezze ám meg a megoldást. Nagyon kíváncsiak vagyunk.
![]()
Vagyis igen, az öcséd mondja meg neki...
![]()
Ha a vízszintesen fekvő négyszöget eltolod egy kicsit feljebb és jobbra, akkor a belső csúcsok is érintkezhetnek és megvan a 18. Itt nem tudok rajzolni, de, azt hiszem érthető. Ez akciós kollégának is remélem kielégítő megoldás.
Én ebből már semmit se nézek ki.
![]() ![]()
Jaj de ravasz. Szó szerint meg van csavarva.
![]()
Ó hogy az a....... Átvertél
![]()
Köszönöm szépen Zoli. Ez jónak tűnik. Sőt biztos jó. Ez nem jutott eszembe. Köszönöm szépen.
![]()
Ezek nagyon brutálisak, negyed óra tömény röhögés garantálva.
![]()
Az őrangyaloson nem annyira nevettem,eléggé necces ahogyan éppen csak megússzák.
![]() ![]()
Én is úgy kaptam őket, gondoltam feldobom más napját is.
![]()
Gratulálok Magyar posta! Már megint tönkretettetek egy műszert. Köszönettel tartozom nektek, ez nekünk 30 év alatt nem sikerült nektek 1 nap alatt igen.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |