Fórum témák
» Több friss téma |
Bocs valamit elnéztem , nem figyeltem hogy neked nem dsc központod van. Mert itt ez az oldal úgy tudtam hogy a DSC riasztó bekötése címet viseli.
Köszi mindenkinek, aki foglalkozott a témámmal.
Tehát összegezzünk: 1 kezelőm és 16 zónám van. 1-14 zóna 1-es partíció 15-16 zóna 2-es partíció (faház) Ez így jó lesz? *8 telepítői 000 0 1 1 (kezelő 1-es partíció, 1-es slotra) *8 telepítői 201 (1és 2 engedélyezés) *5 mester 01 xxxx (felhasználói kód megadása 01-hez) *5 mester 98 01 1# (01 felh.kód 1-es partíció) *5 mester 98 01 2# (01 felh.kód 2-es partíció) *8 telepítői 202 1,2,3,4,5,6,7,8(1-es part. 1-8zóna) *8 telepítői 203 1,2,3,4,5,6 (1-es part. 9-14zóna) *8 telepítői 211 7,8 (2-es part. 15-16zóna) Ezután elvégzem az alapprogramozást és a rendszerprogramozást és használható lesz a 2. partíció a kezelőmön 30 mp-ig? (# hosszan, 2 hosszan) más. A Solo szirénámat (akkuval) bekötöttem a sima 0.22-es vezetékkel. Írtátok, hogy a töltés miatt izmosabb vezeték kell. Elég, ha duplázom és összesodrom a vezetékeket, vagy feltétlen húzzam át (mondjuk 1,5mm-essel)? A napokban kötöttem be és működik. Lehet, hogy csak azért, mert van az akksiban gyárilag némi kraft?
Fogjad duplán az úgy már majdnem jó de függ a távolságtól is .
A vezeték vékonysága mint probléma csak a kürt szólása után fog jelentkezni mint hiba mert lasabb lesz a kürt akku töltése.A töltő áram ezen fog folyni,de nem szokott baj lenni. Sok siker és jó használatot,ja és kevés téves riasztást (a pókokkal és hálóikkal vigyázz)!
Jó, de a kód jogosultságának korlátozásával nem kell foglalkoznod. Amikor a 01 sorszámú kódot létrehozod, minden partícióhoz van jogosultsága. Korlátoznod csak akkor kell, ha felveszel egy kertészt, aki csak a faházba jogosult belépni.
...hát nem tudom.
Lehet, hogy behúzok 3x 1,5-öst annak a szirénának a mostani helyett, biztos ami biztos, a régit pedig felhasználom a telefonbekötésre a kommunikátorhoz. (mert még az is hiányzik) Köszi.
ha felvehetnék egy kertészt, tuti úgy állnék anyagilag, hogy nem kéne magamtól riasztót szerelgetnem.
:yes:
Én csak nagyvonalakba kérdeztem. De pl DC1616-hoz. Persze bövitövel.
Köszi szépen, hétvégén megpróblom mindenképpen, remélem sikerrel járok
csaapi
Szép Jónapot Egy DSC pc 560 riasztó be és kiléptetését szeretném beállitani illetve a sziréna megszolalási idejét de amit találtam a fórumon az csak pc585 van leirva.
*8 0560 idáig jutottam el kérném tisztelettel a segitségeteket. Üdv Sanyi
Szia
Nem tudom meg van-e de a mellékletben van a programlapja. A 02-es címen vannak a rendszeridők. Üdv.
A dsc érzékelőire a gyár 5 év elemidőt garantál de nekem van olyan családi házas érzékelőm amelyik már 7 éve megy.
A rádiós távirányítók viszont max. 1 évet mennek el! A beton födémből max.1-et visznek át a rádiós rendszerek.
Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy 5020-as alaplap és 5500LCD kezelőnél hol van a mikrofon a belehallgatáshoz. Vagy ezt külön kellene bekötnöm valahová? Hiába veszem fel a telefont riasztáskor nem hallok semmit. Belehallgatás engedélyezve van. A másik, hogy SMS küldést kizárólag GSM modullal lehet csinálni? A vezetékes hálózatunk elvileg SMS képes, bár még sosem próbáltam készülék hiányában.
SMS küldést a központ nem tudja.Csak gsm-el lehet ezt elérni.Használd a riasztáshoz a sajátszám hívási funkciót.
Bocs azt nem értem hogy a belehalgatást mikor akarod végezni?Pontositsd légyszi.
Szám hívás tökéletesen működik. Hívja a telefonomat, számot kijelezve minden OK. A menüben van olyan opció, hogy "belehallgatás engedélyezése".
Meg is találtam: 381/5 Telefonsz. 1 & 3 Behallgatás Eng. 381/6 Telefonszám 2 Behallgatás Eng. Arra gondoltam, hogy ez az, ha riasztáskor felveszem a telefont akkor belehallgathatok a lakásba.
Az nem így működik. Kell hozzá egy PC5900 audio interfész modul, amire ha jól emlékszem 4 mikrofon és 2 hangszóró csatlakoztatható. Egyszer láttam ilyet életemben (még a DSC is rendelésre hozta anno).
Ilyen szirénám van. Bővebben: Link
EZt, hogyan tudom majd úgy megbontani, hogy ne visítson a fülembe a létrán egyensúlyozva amikor valamiért ki akarom nyitni. Másik, hogy a tampert és a "közelítésérzékelős" részét egy ellenállással összekötöttem sorba. Így ajánlja a leírása is, ha csak egyetlen tamperkört akarok levinni a központba. Ilyenkor a tamper zónáját mire kell állítanom? 013-ban 1. KI (ellenállással lezárt hurok)? Viszont a mozgásérzékelőim (LC100PI) ellenállás nélkül szereltem.
Szétszedni úgy, hogy ne szóljon? DSC esetén sehogy. Csak Rokonet központoknál tudod némítani.
Volt dolgom ilyen szirénával. Nem rossz, de szerintem túlzottan drága. Közel egy húszas. Ha nincs ellenállás beállítva a zónáknál, a tamperkörnél sem használhatsz ellenállást.
Ha egy zónát használsz a két funkciónak,kosd sorosan azokat
24órás betörésre álítsd kód:11 mielőtt szétszeded,kiiktatod azt a zónát,és nem visít
Köszönöm, akkor be kell tennem ellenállást a mozgásérzékelőkhöz. Szétszedéshez én is rájöhettem volna a tamperzónájának a kiiktatására.
EZt a szirénát így vettem egyben használtan, direkt tetszik ez a közelítésrzékeny tamperjelzés. Bár nem tudom, hogy mire és hogyan működik, de remélem a habbal körbefújást csak nem engedi.
Sziasztok.
Kaptam 1 dsc585-öst, 2 lc100-al, meg valami bentel wave/wb beltéri szirénával. Sikerült resetelni, visszaállt minden alapkód, be is kötöttem deollal a mozgásérzékelőket külön zónákra. Az lenne a kérdésem, (még a sziréna nincs bekötve) hogy milyen ellenállást és mekkorát és hogyan a nyitásérzékelőhöz, illetve a sziréna bekötése sem 1értelmű számomra. A szirénán a következő kiosztások vannak: as b+ föld n+ -a föld az utóbbi kettő rövidre van zárva Előre is köszönöm a segítséget
AS: szabotázs kontaktok
B+: 13.5V tápellátás pozitív Ground: Negatív táp A-: negatív start N+: pozitív start A nyitásérzékelőkhöz is ugyanúgy 5,6k Ohm kell, mint a mozgásokhoz, és ugyanúgy DEOL bekötés. Egy ellenállás párhuzamosan a nyitás kontaktusaival, egy sorosan. A soros ellenállásra, és a másik oldalra megy a zóna. A mellékelt leírásban van angol bekötési útmutató, magyar sajnos nincs nekem.
Sziasztok!
Solo (belső akkus) típusú szirénám van 10m-re a központtól. Milyen keresztmetszetű vezetékkel történjen a bekötése? Semelyik sziréna leírásban nem utalnak arra, hogy izmosabbat kéne használni, mint 0.22, ezzel szemben írtátok, hogy vastagabb kéne, a töltés miatt. Ha dupláznám a vezetékeket, az jó lenne? Vagy az is kevés? Vagy maradjon így 0.22-essel? Más. Ha szeretnék egy beltéri szirénát is, akkor hogy kössem be, hogy ne legyen túlterhelve a rendszer? Jelenleg így van bekötve: Központ BELL+ a sziréna +12V-ra Központ BELL- a sziréna N-re Központ AUX- a sziréna mínuszra
Köszönöm szépen és a gyorsaságot is, úgyhogy ma ki is próbálom.
Nagyon nagy vagy!! Majd megírom, hogy sikerült.
A sziréna tápellátását illik 0.5-s kábellel bekötni, de nyugodtan maradhat a 0.22-es is. Nem lesz vele probléma 10m-en. Ha tudod duplázni, akkor nyugodt szívvel lehet, de elég csak a tápot, a többi teljesen jó 0.22-n. Ezen csak a sziréna akku töltése megy, ami normál esetben csepptöltés. Az akku látja el elsősorban az energiaellátó szerepet akkor, mikor szól.
A beltéri szirénát simán a Bell+, és Bell- közé bekötöd. Nem terheled túl a rendszered. A bekötésed teljesen jó.
Szia.
Azt szeretném még megkérdezni, hogy a panelen a tampert hová kössem a panelen, és hogy a sziréna körére kell-e ellenállás, mert így ugye mindenki (mármint a nyitás és mozgás) is deol-lal lett kötve. (eredetileg nem így volt összekötve ) Még1x köszönöm a segítséged. u.i.: a sör természetesen jár!
Szia.
Azt szeretném még megkérdezni, hogy a panelen a tampert hová kössem, és hogy a sziréna körére kell-e ellenállás, mert így ugye mindenki (mármint a nyitás és mozgás) is deol-lal lett kötve. (eredetileg nem így volt összekötve ) Még1x köszönöm a segítséged. u.i.: a sör természetesen jár! |
Bejelentkezés
Hirdetés |