Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem az csak a bemeneti védődióda, de akár túlfeszvédő zéner is lehet, ami túlfesz hatására bezárlatosodik, kiveri a biztosítékot, így védve a többi érzékeny alkatrészt a károsodásról.
Szerinted milyennel lehetne helyettesíteni, egy 1n4148 as jó lenne?
És az a 3.5-ös jelzésű valami biztosan biztosíték?
Biztosan. F a jele. Ha veszel, kettot vegyel. Nem lesz nagyon olcso... De siman helyettesitheted hagyomanyossal, ha odafer. Csak zsugorcsovezd le es vegyel hozza vegeket, mert a biztit kozvetlenul nem lehet forrasztani,
Ez a bizti megfelelő lenne?
ha méretre megfelelő és áramra is, akkor jó lehet.
A rajzon 6.5A/32V DC néven szerepel, a panelen lévőre pedig 3.5 van írva(ez lenne az értéke?) Ezek szerint a 3.5 ös is megfelelne.?
bbalazs!
Köszi a tanácsot próbálom,ha lesz valami fejlemény tájékoztatlak.
Megpróbálnám előbb a 3.5-öst. abból nem lehet baj. de ha nem megy mennék felfelé. Szerintem a rajzon lévővel is működnie kell.
Azért a 6,5A-es szerintem picit túlzás. 3,5A-esnek bőven elégnek kell lennie.
Nem tudom, hogy miféle erőmű az a gép ha kell neki 5-6A-es táp. Amilyen gépeket én láttam, azok beérték egy 3-4A-es táppal, tehát akkor ennél sokkal nagyobb biztosíték nem is kell a betáphoz.
Valami okból mégis odarajzolták. Bár én is sokallom, azért írtam amit.
Szia, ki cseréltem a diódát és a biztosítékot(egy hagyományos 4A-est) kivezettem a házon kívülre, és a ledek felvillannak, de a porci ventilátora nem akar elindulni. A monitor még nincs felszerelve/rákötve de szerintem így is kellene mennie nem? Lehet, hogy a labortápom nem ad neki elég áramot?(saját készítés, 1,5V-30V max 3A).
Vagy valami még mindíg nem stimmel? Ja, az aksit beletettem és világit a töltés jelző led ha bekapcsolom a gépet.
Saját tápja nincs meg? Induláskor felvehet több áramot is, mint amit a tápod tud, így leesik a táp feszültsége és letilt a gép is ekkor. Nos ha a töltés jelző világít, akkor elképzelhető, hogy a táp nem tudja biztosítani a kellő áramot az aksi töltésére és a gép működéséhez is. Lehet ha tölt az aksin, akkor elindul majd, de lehet van más hiba is az alaplapon, ami miatt nem indul.
Saját tápja nincs, az aksi gondolom töltődik, mert melegszik.
Aksi nélkül bekapcsoláskor a ledeknek kellene világítani nem? Táp bármilyen laptopé jó hozzá ami kellő feszt és áramot ad? Lehet kérek kölcsön egyet, remélem nem vágom tönkre.
Sziasztok!
Adott egy Amilo Pro V3515 -ös laptop.Nem kapcsol be.Táp jó,csatlakozó is. Szétszedtem, de szemre nem látok hibát.Biztosítékok is jók. Felfigyeltem egy jelenségre, amikor nyomom a bekapcsoló gombot valami kattog(mint ha egy jelfogó akarna meghúzni),de hogy mi arra nem tudtam rájönni. Ha valakinek van ötlete mi lehet a baja, nagyon megköszönném. Üdv. Gyuri
Elsokent vegyel ki belole mindent, meg hdd-t is, ami csak nelkulozheto, pluszmemoriat is. A kepernyo hattervilagitasanak panelet is.
Aztan huzd le mindket hangszorot. Most is kattog? Ha igen, akkor valoszinuleg valami szakadas van, a tapok felszaladnak majd hirtelen letiltanak, miutan a pufferkondikat feltoltottek. Tenyleg az osszes biztositekot vegigmerted, hogy jok-e? Nem lehet valahol egy rejtett helyen meg egy?
Szia!
Köszönöm válaszodat. Mindent levettem, csak az alaplap van ill. a gombsor, hogy próbáljam bekapcsolni.Továbbra is megvan a kattogás.A biztiket újra átnéztem, szerintem mindet megtaláltam, jók.
Helló!
Kipróbáltam egy eredeti laptop táppal is, de ugyan az a helyzet. Megtaláltam a másik két biztosítékot is azokon meg van a feszültség, de viszont van 3 másfajta amelyeknek egyik lábán sincs fesz, de körülöttük mérek feszültséget.
Sziasztok!
Van fejlődés a NETbook-om terén. Átforrasztottam egy diódát is, és bekapcsolásra a processzor ventilátora elindult, 10-20mp.ig ment majd leállt. Erre beletettem az alaplapot a gépház aljába, de utána nem forgott a ventilátor, vagy csak (mintha) késleltetve indulna. Gondoltam azért mert nem találja a winchestert, a billentyűt, meg a monitort. Nosza betettem a winyót meg az aksit, megkapta a tápot, és az előlapon kigyulladt a töltés led meg a bekapcsova led (egy villásdugó szerű ikon) és a vinyó is felpörgött, de a procihűtő nem. Sőt aksival is elindul, csak villog a töltésjelző, mos hagyom had töltődjön. Merre keressem a hibákat? A biztosítékok jók. Köszönöm a segítők eddigi és jővőbeni válaszát! ![]()
OK, akkor ha mar kint van minden, meg is talalhatod a kattogas forrasat. En a tekercsek korul hallgatoznek.
Szia!
Sajnos nem vagyok képes behatárolni a kattogó hangot adó alkatrészt, mindenhol egyformán hallom a hangot.(a panel nagyon vezeti a hangot)
Memória van benne? Vedd ki próbáld a nélkül.
Nincs, csak az integrált memória
És tegnap azt vettem észre, hogy ha az alaplap kinn van a házból akkor világít a bekapcs led, és a vinyó is felpörög, de ha beteszem akkor már nem akar! A venti továbbra sem akar elindulni. Gondolom ezt nem befolyásolja hogy benne van e a vinyó, meg a billentyűzet. (lehet valami érintkezési hiba? mert néha véletlen szerűen elindul ha mozgatom az alaplapot) Ara a gombelemre gondolsz? Nincs még egy volt sem. De ha a helyén, feszültség alatt mérem, akkor több kb. 2-3V
A gombelemet cseréld ki. Sajnos ez a kontakthiba forrasztási eredetű is lehet. Azt nehéz megjavítani otthon.
Sajnos most másik nincs de ki fogom cserélni. Addig is köszönöm.
Szia! 90% BGA chip forrasztási hiba.. Meg kell melegíteni a chipet akkor talán jó lesz..
Szia!
Idézet: „BGA chip forrasztási hiba” az melyik lenne? |
Bejelentkezés
Hirdetés |