Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   46 / 282
(#) Ricsi89 válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Szerintem az csak a bemeneti védődióda, de akár túlfeszvédő zéner is lehet, ami túlfesz hatására bezárlatosodik, kiveri a biztosítékot, így védve a többi érzékeny alkatrészt a károsodásról.
(#) Kari55 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Szerinted milyennel lehetne helyettesíteni, egy 1n4148 as jó lenne?
És az a 3.5-ös jelzésű valami biztosan biztosíték?
(#) bbalazs_ válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Biztosan. F a jele. Ha veszel, kettot vegyel. Nem lesz nagyon olcso... De siman helyettesitheted hagyomanyossal, ha odafer. Csak zsugorcsovezd le es vegyel hozza vegeket, mert a biztit kozvetlenul nem lehet forrasztani,
(#) Kari55 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

És a dióda?...
(#) Kari55 válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Ez a bizti megfelelő lenne?

ha méretre megfelelő és áramra is, akkor jó lehet.
(#) Kari55 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

A rajzon 6.5A/32V DC néven szerepel, a panelen lévőre pedig 3.5 van írva(ez lenne az értéke?) Ezek szerint a 3.5 ös is megfelelne.?
(#) arany67 hozzászólása Feb 18, 2011 /

bbalazs!
Köszi a tanácsot próbálom,ha lesz valami fejlemény
tájékoztatlak.
(#) zolika60 válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Megpróbálnám előbb a 3.5-öst. abból nem lehet baj. de ha nem megy mennék felfelé. Szerintem a rajzon lévővel is működnie kell.

Azért a 6,5A-es szerintem picit túlzás. 3,5A-esnek bőven elégnek kell lennie.
(#) zolika60 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Ha túlzás miért van a rajzon?
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Nem tudom, hogy miféle erőmű az a gép ha kell neki 5-6A-es táp. Amilyen gépeket én láttam, azok beérték egy 3-4A-es táppal, tehát akkor ennél sokkal nagyobb biztosíték nem is kell a betáphoz.
(#) zolika60 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Valami okból mégis odarajzolták. Bár én is sokallom, azért írtam amit.
(#) Kari55 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Szia, ki cseréltem a diódát és a biztosítékot(egy hagyományos 4A-est) kivezettem a házon kívülre, és a ledek felvillannak, de a porci ventilátora nem akar elindulni. A monitor még nincs felszerelve/rákötve de szerintem így is kellene mennie nem? Lehet, hogy a labortápom nem ad neki elég áramot?(saját készítés, 1,5V-30V max 3A).
Vagy valami még mindíg nem stimmel?

Ja, az aksit beletettem és világit a töltés jelző led ha bekapcsolom a gépet.
(#) Ricsi89 válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Saját tápja nincs meg? Induláskor felvehet több áramot is, mint amit a tápod tud, így leesik a táp feszültsége és letilt a gép is ekkor. Nos ha a töltés jelző világít, akkor elképzelhető, hogy a táp nem tudja biztosítani a kellő áramot az aksi töltésére és a gép működéséhez is. Lehet ha tölt az aksin, akkor elindul majd, de lehet van más hiba is az alaplapon, ami miatt nem indul.
(#) Kari55 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Saját tápja nincs, az aksi gondolom töltődik, mert melegszik.
Aksi nélkül bekapcsoláskor a ledeknek kellene világítani nem?
Táp bármilyen laptopé jó hozzá ami kellő feszt és áramot ad? Lehet kérek kölcsön egyet, remélem nem vágom tönkre.
(#) molnargy hozzászólása Feb 19, 2011 /

Sziasztok!

Adott egy Amilo Pro V3515 -ös laptop.Nem kapcsol be.Táp jó,csatlakozó is.
Szétszedtem, de szemre nem látok hibát.Biztosítékok is jók.
Felfigyeltem egy jelenségre, amikor nyomom a bekapcsoló gombot valami kattog(mint ha egy jelfogó akarna meghúzni),de hogy mi arra nem tudtam rájönni.
Ha valakinek van ötlete mi lehet a baja, nagyon megköszönném.

Üdv.
Gyuri
(#) bbalazs_ válasza molnargy hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Elsokent vegyel ki belole mindent, meg hdd-t is, ami csak nelkulozheto, pluszmemoriat is. A kepernyo hattervilagitasanak panelet is.
Aztan huzd le mindket hangszorot. Most is kattog?

Ha igen, akkor valoszinuleg valami szakadas van, a tapok felszaladnak majd hirtelen letiltanak, miutan a pufferkondikat feltoltottek.

Tenyleg az osszes biztositekot vegigmerted, hogy jok-e? Nem lehet valahol egy rejtett helyen meg egy?
(#) molnargy válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Szia!

Köszönöm válaszodat.
Mindent levettem, csak az alaplap van ill. a gombsor, hogy próbáljam bekapcsolni.Továbbra is megvan a kattogás.A biztiket újra átnéztem, szerintem mindet megtaláltam, jók.
(#) Kari55 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Helló!
Kipróbáltam egy eredeti laptop táppal is, de ugyan az a helyzet. Megtaláltam a másik két biztosítékot is azokon meg van a feszültség, de viszont van 3 másfajta amelyeknek egyik lábán sincs fesz, de körülöttük mérek feszültséget.
(#) Kari55 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Sziasztok!
Van fejlődés a NETbook-om terén.

Átforrasztottam egy diódát is, és bekapcsolásra a processzor ventilátora elindult, 10-20mp.ig ment majd leállt. Erre beletettem az alaplapot a gépház aljába, de utána nem forgott a ventilátor, vagy csak (mintha) késleltetve indulna. Gondoltam azért mert nem találja a winchestert, a billentyűt, meg a monitort. Nosza betettem a winyót meg az aksit, megkapta a tápot, és az előlapon kigyulladt a töltés led meg a bekapcsova led (egy villásdugó szerű ikon) és a vinyó is felpörgött, de a procihűtő nem. Sőt aksival is elindul, csak villog a töltésjelző, mos hagyom had töltődjön.

Merre keressem a hibákat? A biztosítékok jók.
Köszönöm a segítők eddigi és jővőbeni válaszát!
(#) bbalazs_ válasza molnargy hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

OK, akkor ha mar kint van minden, meg is talalhatod a kattogas forrasat. En a tekercsek korul hallgatoznek.
(#) molnargy válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Szia!

Sajnos nem vagyok képes behatárolni a kattogó hangot adó alkatrészt, mindenhol egyformán hallom a hangot.(a panel nagyon vezeti a hangot)
(#) zolika60 válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Memória van benne? Vedd ki próbáld a nélkül.
(#) zolika60 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

CMOS elem feszültségét is mérd meg.
(#) Kari55 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Nincs, csak az integrált memória
És tegnap azt vettem észre, hogy ha az alaplap kinn van a házból akkor világít a bekapcs led, és a vinyó is felpörög, de ha beteszem akkor már nem akar!
A venti továbbra sem akar elindulni. Gondolom ezt nem befolyásolja hogy benne van e a vinyó, meg a billentyűzet. (lehet valami érintkezési hiba? mert néha véletlen szerűen elindul ha mozgatom az alaplapot)
Ara a gombelemre gondolsz? Nincs még egy volt sem. De ha a helyén, feszültség alatt mérem, akkor több kb. 2-3V
(#) zolika60 válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

A gombelemet cseréld ki. Sajnos ez a kontakthiba forrasztási eredetű is lehet. Azt nehéz megjavítani otthon.
(#) Kari55 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Sajnos most másik nincs de ki fogom cserélni. Addig is köszönöm.
(#) patexati válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Szia! 90% BGA chip forrasztási hiba.. Meg kell melegíteni a chipet akkor talán jó lesz..
(#) Kari55 válasza patexati hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Szia!
Idézet:
„BGA chip forrasztási hiba”

az melyik lenne?
Következő: »»   46 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem