Fórum témák
» Több friss téma |
Először is kösz Tom-ee!
Másodszor: Mivel nem lehetett elérni a routeremet sehogy, nekiláttam a jtag kábelen keresztül okoskodni. Odáig eljutottam hogy lementettem a cfe-t Aztán töröltem az egész ramot, most villog a power led meg világít az összes lan és wan ledje is. Ez idáig jó.. ...de innentől semmi, nem bírok feltenni semmit. Ha nem használom a /noemw kapcsolót akkor megáll az élet a írás engedélyezésnél. Ha használom akkor Could not open cfe.bin for reading üzit kapom. A file-ok a c gyökerébe vannak másolva. És ....most kapcsolok a parancssor meg a doksik\dBThunder könytárba van... átmásolva oda a bin-eket továbbjutottam. most erasing block: 1 És nagyon nem kapkod... összesen 11 blokk..sosem végez...
Csak hogy ne érjen meglepetésként: a CFE feltöltés még lassabb lesz. De kitartás, ha jó a mentés, megúszod azt, amivel itt többen küzdenek és sima ügy lesz a többi.
Hááát nem egészen, a törlésnek pár pillanat alatt le kell futnia. (külön törlés le is fut gyorsan)
Tehát kifagytam a törlésnél. Aztán a c:\tjtag3.exe -flash:cfe /fc:19 /noemw /noerase paranccsal végre sikerült felküzdeni a cfe.bint, nah ez eltar kicsit, kb 15 percig. Nem értem ezeket a fagyásokat, ha megfagyott és kihúztam a tápot meg bedugtam újra elindult a folyamat, de nem ment végig. Most ott tartok hogy villog a power led, de már kialszanak a portok ledjei. Fojtatás holnap....
Voltak furcsaságok nálam is, hol lefutott 1-1 ciklus, hol nem, hol lassabb volt, hol gyorsabb... Az igaz - nagy vonalakban - hogy a törlés gyorsabb, míg a feltöltés lassabb folyamat. Ha viszont a CFE fent van (és minden jel arra utal, hogy fent van és jó) akkor már elvileg nem lesz nagy gond a firm-el, csak ne JTAG-on told, mert megöregszel. (az tényleg több óra) Sok sikert
Ez úgy gondolom ez fontos infó azoknak akik a flash-t túrják:
Idézet: „Minden a JTAG-ról, ahogy a WRT54G-sorozathoz használni kell: EJTAG De-Brick tool. Innen a le kell tölteni a tjtag3-0-1.zip fájlt. Ebben a csomagban benne van a párhuzamos porthoz közvetlen hozzáférést engedélyező driver Win2k/XP-hez (giveio.sys, loaddrv.exe), a JTAG-port kiosztása, kábel rajza és bekötése, valamint némi alapszintű dokumentáció PDF-ben. Maga a debrick utility (tjtag3.exe) opció nélküli futtatása is segítség lehet. Szájbarágós leírás a teljes helyreállításról: LINK, a wrt54g.exe helyett használjuk a tjtag3.exe-t, utóbbi jóval több flash-t és router-processzort ismer, az újabb verziókhoz nélkülözhetetlen. Ez a leírás mondjuk WRT54GL-re vonatkozik, de a többi topikbeli típusé is hasonló, csak esetleg más fájlok felhasználását feltételezi. A bootloader (CFE.bin) és a kernel pl. hardverfüggő lehet: WRT54G v5 ill. ennél magasabb számú hw-verziókra kizárólag DD-WRT Micro megy fel (v7-re az sem), GL-re több alternatíva is van. DD-WRT-verziókból van kifejezetten TFTP-n feltölthető kernel, ami a típus beírása és kiválasztása után innen tölthető le: Router database. GL-ekhez pl. DD-WRT esetén ez kell: dd-wrt.v24_mini_wrt54g.bin, amint azt a mellette írt szöveg is említi (Mini-Build required for initial flashing via TFTP). Más fw-hez kernelek az adott firmware weboldalairól szedhetők le. CFE.bin-t generálhatunk (adott, szokásosan a router címkéjére írt MAC-címhez) a Skynet Repair Kit-féle bootloader creator segédprogrammal: [link], vagy kereshetünk a korábban mások által a routerről letöltött verziók között: CFE collection project 'Üres' konfiguráció (nvram-blank.bin, WRT54GL / DD-WRT-hez) itt: LINK. ” Én úgy tapasztaltam hogy a cfe.bin-ek is igen eltérőek egymástól, A gyáriból kimásolt tartalmazza még a széria számot is, a végen. A generáltba csak a MAC cím van beleírva. Mi van akkor ha én belejavítok a CFE.bin-be és átírom a MAC és a széria számot?? Van ennek valami buktatója??
Nem volt türelmem végig nézni az egész CFE fájlt és nem is értek a számítógépek nyelvén annyira, hogy elég bátornak érezzem magam egy ilyen mutatványhoz. Plusz nekem nem volt semmilyen mentésem, mint említettem a cikkben is. Mivel neked van mentett és működő CFE-d, mit veszthetsz: max. időt, ha nem jön be, elölről kell kezdeni... Ha van kedved, kísérletezz, és ha működik, hozzácsapjuk valahogy a cikkhez, vagy a topichoz a folyamat menetét és egy fájlt, hogy mindenkinek legyen a jövőben ilyenje, ne függjön a SkyNet-től.
Sziasztok Lenne egy kis gondom,van egy Linksys wrt54g2 routerem és elszállt benne egy ÍC ME5513 azt szeretném megkérdezni hogy hol lehetne ilyet venni vagy a helyettesítőjét.
Előre is köszi
Hali mindenkinek.
Most nem lex ekezet az irasomban sott neha a y az z .. Nem allt meg ay elet nalam. csinaltam egy masik kabelt ami arnyekolt, de ugyanugy fagyott... Elkezdtem vadaszni JTAG kapcsolasokat, es kilatasban van egy buffered kabel epitese. Lehet hogy usbs kabelt is letesztelem. JTAG piouts JTAG kabelek ez is erdekes lehet
További infók flash túróknak:
A kábelt módosítottam egy kicsit A JTAG header oldalon mindegyik pont és a föld közé betettem 22pikós kondit (összesen ugye 4 darabot), mert láttam más kapcsolási rajzokon is, igaz ott 100 pikót használtak, de nekem csak 22-esem volt. Azt tapasztaltam hogy stabilabb lett a programozás, nem kellett agyonparaméterezni az utasításokat. Szóval van a CFE.bin azaz a bootloader. Az én 54GL-esembe a fórumról letöltött, és MÓDOSÍTOTT cfe került. Egyszerűen megnyitottam és átírtam a MAC címet és a széria számot. A weben generált cfe-ben nincs szériaszám, csak a mac címet írja bele. A szériaszám a file végén található, a mac pedig az elején, sok sok NULL után mindenféle szöveg nélkül. Aztán feltoltam egy üres nvramot is Maj tftp-vel pár pillanat alatt felszalatt az új fw. Tftp-nél sima egyenes kábelt használtam, a 1es lan portba dugva. Mellékletben a saját 54GL 1.1-esbe lévő CFE-m Mac : 00:18:393:c6:67 sn: CL7B1F841580 ezeket kell keresni és átírni. Most feltolok egy X-WRT-t...
Ahogy láttam nem erőltetik meg a firmware írást ehhez a verzióhoz. Lehet hogy cserélned kellene a vasat??
Közben találtam egy-két okosságot : script író progi van újjabb verzió, lsd hozzászólások. Kedven fw-m (Tomato) SD kártyás modja.
Üdv!
Ehhez a változathoz WRT54G v7 azért nincs még "házi" firmware, mert nem BROADCOM processzor van benne, hanem ATHEROS. Egyelőre szerintem nem is lesz, eddig akárhyány ATHEROS vezérlőjű routert néztem, egyikhez sem volt.
Jó, ezt eddig is tudtam. Tudom, hogy kevés benne a memória meg a flash, csak az érdekel, hogy valaki vett-e már erőt minderre...
Vasat meg nem kell cserélnem. Nekem az a router így is tökjó, mert eladom
linksys wrt54g firmware frissítési probléma !
Üdv mindenki ,egy kis problémával állok szemben ,adott egy Linksys wrt54g V3.1 es Router, nemrég kaptam és beszerettem volna üzemelni .Meglepően tapasztaltam hogy nem tudok belépni a 192.168.1.1 el ! mégpedig leírás alapján próbáltam hogy csak a routert Lan porton kötöm össze a Pc vel .Erre fel semmi ,végül is csak úgy tudtam belépni hogy a net kábelt az egyik lan portba raktam ,a Pc -böl jövőt meg az Internet hez kötöttem.Megváltoztatva az Ip címemet feljött a belépési ablak ahová a jelszót kell írni , de ide nem kell irni jelszót mert más a firmware és betudtam lépni és ez fogadott ami az első képen látható .Vigor 2200 E típusú azt hiszem vezetékes router Firmware je van rajta ! fogalmam nincs hogy tették rá de ez van rajta .A menükben lehet lépkedni mindent enged állítani ,de a firmware-t sehogy sem tudtam frissíteni a gyárira ( amit már leszedtem a gyártó weboldalárol ) 3 fajta dtftp progival próbáltam és nem jött össze sehogy .A feltöltő progiba beírtam a 192.168.1.1 et jelszó üresen ( mert ugye ennél nem kér) és kikerestem a bin fájlt és nem történik semmi . Tanácsot kérek hogy tudom a gyári firmwaret ráeröszakolni mit csináljak ? nincs Ipv6 cim és nincs Ipv6 DNS Sem ,valami ilyesmit ir hogy kapcsolat szintű Ipv6 cim ? fe80::45b3:8b9:276b?bcce%11 . Windows 7 em van és Naracom-nál van az internetem . Jelenleg a Power led ,Lan port ahová kötöttem az Utp kábelt és az internet ledek villognak . Próbáltam állítgatni azért a menüben dolgokat de nem tudtam beüzemelni .....nem is nagyon értek hozzá..... milyen feltöltő progi kellene hozzá ? véletlenül nem valami spéci progi kell hozzá mivel Vigor 2220e van rajta ?
Van egy Linksys WRT54GC V3-mas router-em, tápot adok neki nem világít a power led és sípol. szeretnék segítséget kérni hátha valakinek van valami ötlete. Egyik pillanatról a másikra ment tönkre! Van benne egy CAT7105A nevű alkatrész (8 lábú smd). Erre rá van kötve egy ferritmagos tekercs, ott sípol valami. Tudja valaki hogy mi milyen alkatrész lehet? A routernek 5v-os tápja van!
Előre is köszönöm a segítséget!
Azt olvastam hogy ilyenkor valami rövidzárlatot lehet, és a tápben sipol mert hallható frekire esik le a rezonanciája.
Mérd végig a tápvonalat, ott lesz valami zárlat. Ha szerencséd van akkor csak valamelyik kondi adta meg magát. Az enyémben maga a táp adta meg magát, de észre vettem mielőtt zárlatba menne. Első jelek a rendszeres lefagyások voltak. Kondicsere megoldotta a problémákat.
Szia!
Cseréld ki az elektrolitkondenzátorokat a routerben. Ha találsz púpos tetejűt, akkor azzal kezdd.
Sziasztok!
Remélem a témába beillik a kérdésem. Néztem ezt a topikot, illetve egyéb google találatokat. A kérdésem: erre a wrt54gl ver.1.1-re talált-e már valaki USB modot? Egy GS végződésű átalakítását megtaláltam, de az szerintem a GL-hez nem jó. USB nyomtatómegosztáshoz -ill. ha megy winchester megosztáshoz- kellene. Van erre ötletetek? Köszi előre is. : Fec
Szerintem (de szóljatok ha nem) ezekben a routereknek ha van is usb portjuk, azokon csak a 3G-s netet tudsz megosztani, meg a külső vinyókat. Ha nyomtatót akar megosztani az ember akkor print server kell. Persze meg lehet osztani a nyomtatót egy otthoni hálózaton keresztül is, csak annyi a hátránya hogy annak a gépnek bekapcsolva kell lennie amelyikbe a nyomtató telepítve van, különben nem látszik a hálózaton.
Üdv
A fél világ Linux alapú 3rdparty firmwaret futtat az ilyen routereken, ami a gyakorlatban azt eredményezi, hogy két tényező limitálja a lehetőségeket:
- a hardver - és a hozzáértés
WRT SL54GS-nek az USB-je StorageLink, vagyis kulso USB HDD illetve flash drive kotheto ra. De ez nem a sima WRT54GS hanem WRT SL 54GS (az SL jelzi a StorageLink funkciot)
Akkor mi a probléma? Ha van USB akkor köss rá, ha nincs USB akkor meg nem lehet rá.
Jó estét mindenkinek!
A mai napon sikerült újraélesztenem egy téglásított WRT54GL v1.1-et. Még mindig sokan keresnek meg azzal, hogy sikertelen fw frissítés után építési alapanyag lett a gépezetből. Ahol tudok, segítek, de ahogyan a cikkemben is írtam, néhány alap dologra szükség van. Ezek közül talán a legfontosabb a CFE fájl, vagy boot fájl. Ennek hiányában nem lehet "megágyazni" a vezérlő szoftvernek, nincs hova feltenni, nincs ami elindítaná. Erősen javasolt tehát, hogy ha másról nem is, legalább erről legyen egy biztonsági másolat. Az élesztéshez használt Skynet Repair Kit sajnos régóta nem kapcsolódik a német szerverhez, így azzal nem lehet CFE fájlt generálni. A korábban itt közzétett oldalon történő online generálás vagy működik, vagy nem. Jelen esetben pl. nem működött. v1.1 esetében mázlim volt, találtam egy másik oldalt, ahol volt egy működő fájl. Ha hihetünk a leírásnak, az alábbi típusokhoz adott egy olyan CFE, ami működik: - WRT54G v4 - WRT54GL Akinek esetleg lenne egy cf.bldb fájl - ami a Skynet adat fájlja, ezt a fájlt töltené fel online frissítés után - az legyen szíves, töltse fel ide, hogy a program bootloader generator része is használható legyen. Megköszönöm továbbá, ha CFE fájlokat küldötök, feltüntetve a verzió számot. Szerencsés lenne lefedni legalább azt a pár típust, amit a Skynet lekezel. Kezdem a sort az említett 2 típushoz tartozó CFE-vel.
Heló!
Vettem egy Linksys BEFSX41 routert, de annyi a baj vele hogy sípol. Mit lehetne neki tenni? Mi sípolhat benne? Már szinte fáj a fejem tőle.
Sziasztok! Van egy tl wr740n router, arra lehet rakni 8 db antennát?
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2013
Idézet: Az nem router, az szemét..„tl wr740n router” Lehet rá tenni 8at (ha elfér), de csak egyet lehet hozzá csatlakoztatni |
Bejelentkezés
Hirdetés |