Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszóró készítése

Témaindító: Dr.Megavolt, idő: Jún 12, 2007
Lapozás: OK   23 / 29
(#) huligoon válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 8, 2011 /

közben rájöttem, hogy a hatásfokra gondoltam..
becsapós tud lenni, ha valaki nem ért hozzá..
(#) frissadam hozzászólása Feb 13, 2011 /

Hangszórónál a membrán annál jobb minél masszívabb? Vagy kell lennie minimális rugalmasságának? Ezeket az értékeket mi határozza meg? Már mint hogy mennyire legyen merev a cucc. A frekvencia ? Max kitérés? Teljesítmény?
(#) shalafi.66 válasza frissadam hozzászólására (») Feb 13, 2011 /

A felhasználó követelményei határozzák meg, az, hogy mi a cél.
(#) frissadam válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 14, 2011 /

Mi a cél középsugárzónál és mi mélynél? Hogy mérik egyáltalán a szükséges "merevséget" ?
(#) shalafi.66 válasza frissadam hozzászólására (») Feb 14, 2011 /

Nem mérünk merevséget, ettől bonyolultabb a tervezés, a cél az, amit te kijelölsz, adott frekvenciatartomány, max. átviteli hiba, tömeg, stb.
(#) frissadam válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 14, 2011 /

Értem. Tehát logikusan a mélynél a legnagyobb az igénybevétel, gondolom oda kell a legerősebb anyag minél kisebb tömeggel.
(#) shalafi.66 válasza frissadam hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Nem. Mindig a megfelelő arányt kell eltalálni.
(#) shalafi.66 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Azért nem tudok konkrétabb lenni, mert maga a téma több száz oldalt felemésztene, és nincs semmi a kérdésekben amiből kiindulhatnék.
(#) Turbina33 hozzászólása Feb 23, 2011 /

Sziasztok!

Mivel lehet feloldani azt a ragasztót,amivel a szél és a pille van leragasztva? A mágnest hogyan lehet levenni a kosárról?

Tudom,hogy ez a fórum nem a szétszedésről szól,de előbb szét kell szednem,hogy később össze tudjam rakni...
(#) Turbina33 válasza Turbina33 hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Még egy kérdés: az egy darab gyürü mágnest lehet-e helyettesíteni több darabból? Konkrétan erre a csoda neo mágnesre gondolok.
(#) ptesza válasza Turbina33 hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Ezt még senki sem mondta meg ...

Csak akkor ha súlyt akarsz csökkenteni ,egyébként jó a ferrit.
(#) Turbina33 válasza ptesza hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Aha *** akkó ez valami titok

Akkor azt kell kideríteni,hogy mivel ragasztják,és abból visszakeresni.Vagy elmenni Shalafihoz,és be kell szagolni a mühelybe... :yes:

Nincs értelme csodamágnest rátenni? És annak van,ha sokkal nagyobb ferritet teszek rá?

Az eredetit meghagyva , igen.

A mágnessel együtt a fedlapot is növelni kell?

Nem kell szétszedni. Ha eléggé sima a fedlap akkor simán rá kell ragasztani , taszításban.

Köszi,meglátjuk mi lesz!
(#) Turbina33 hozzászólása Feb 23, 2011 /

Ugy döntöttem,hogy építek egy hangszórót
Most kaptam szét egy régi 30 centis vidi HA xxx-et,és ez jó alapnak.A kosara legalábbis.Mivel még nincs szubládám,ezért arra gondoltam,hogy olyan hsz-t kéne csinálni,ami erre a célra jó.Segítenétek abban,hogy mik azok a dolgok,amiket figyelembe kéne venni? Találtam egy boltot,ahol mindent be lehet szerzni,ez nem gond.

Bővebben: Link
(#) shalafi.66 válasza Turbina33 hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Normális hangszóróhoz használhatatlanok ezek a filléres kínai alkatrészek.
Javításhoz, esetleg PA célokra, ahol mindegy, hogyan szól, csak az a fontos, hogy hangos legyen, korlátozottan megfelelhetnek.
(#) Turbina33 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Miről lehet felismerni a jó membránt? Mit kell néznem? Csak azért kérdem,mert a szétkapott vidi hsz memránja ugy néz ki,mint egy tölcsérbe hajtott rajzlap,és az állítólag jó volt.
(#) Turbina33 válasza Turbina33 hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

HA 31/1008/8 0-0918-28

Az túlzás, hogy jó, de legalább a szerkezete rendben van. A kérdésre kb. 500 oldalban lehet érthetően válaszolni, nem hiszem, hogy fórumos téma lenne.
A lényeg, hogy megfeleljen a felhasználó elképzeléseinek, akkor már nem lehet olyan rossz.
(#) frissadam hozzászólása Feb 24, 2011 /

Számít hogy a vasmag mennyivel ér magasabbra mint a "fedőlap" ? Befolyásolja a max kitérést vagy az elektromos jóságot? Ha igen milyen módon?
(#) Turbina33 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Az a baj,hogy elképzelésem sincs arról,hogy mi az elképzelésem.Ha lenne,akkor nem itt kérdeznék.

Azt mondod,hogy a linkelt oldalon lévő membránok "normális hangszórókhoz használhatatlanok",és ez az őskövület vidi membrán sem jó.Azt sem tudod elmondani,hogy mitől és miért jó a jó,de az biztos,hogy a fent említettek nem jók. :bummafejbe:

Most aztán megjött a kedvem... :rinya:

De el tudom. A kínais viktorsoundos membránoknál a technológia, alapanyag, adalékolás nem stimmel, ezért középtartományban több ponton veszélyesen, majdnem használhatatlanul-kezelhetetlenül rezonánsak. Kb. mint némelyik Eminence.

A VT-nél a fentiek rendben vannak, ha nem öregedett meg nagyon a papír, de csak mélytartományban használható, mert középen 2 és 3kHz között ennek is van egy ~10dB-s kiemelése.

Az okokat is tudom, de sajnos hiába, mert újat meríteni gondolom nem fogsz. Még én sem fogok egy pár évig.
(#) frissadam válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Igaz amit shalafi mond. De én idevenném az electrovioceokat . Pont ugyan így viselkednek.
(#) shalafi.66 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

De ahogy látom, szubnak akarod használni, ahhoz valószínűleg bármelyik megfelel, ha a tömege megfelelő. Viszont az eredeti mágneskörrel csak zárt dobozos verzió készülhet, az 1,0T indukció eleve kevés, és az évek alatt (ha a VT saját mágnese) ez sajnos csökkent is valamennyit.
(#) shalafi.66 válasza frissadam hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Öööö perszehogy számít, jóságokat, statikus paramétereket csak finomabban érint, inkább a B*l kitérésfüggő változásaira hat, talán kicsit szimmetrikusabb lesz tőle nyitott mágneskörnél.
(#) frissadam válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Oké! De akkor mennyivel érdemes ezt a méretet a pólusvas fölé emelni?
Következő: »»   23 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem