Fórum témák
» Több friss téma |
Rákötöttem a +12V és a GND-t, a kijövő ágon 2x +240V feszültséget adott, viszont amikor megpróbáltam a kimenő áramot mérni sorba kötöttem 1K 5W ellenállást de nem mért semmit a műszer. A 12V-os áramfelvétele az 0,45A, inkább nem bántom később még lehet jó lesz kis csöves rádióhoz. Köszönöm a segítséget.
Azt ugye nem gondoltad, hogy 50W-ot le tud adni ez a kis átalakító. Az 1 kohm-os terhelés ennyit jelent 240V-on.
Akkor mekkora ellenállással próbáljam?
Nagyobb ellenállásúval. Mondjuk 22 kohm-al.
Valaki tudna abban segíteni mi ez a két sárga kondenzátornak kinéző alkatrész.
Ja meg hol lehet kapni. Másik kérdés: BUK7608 55A helyetesithető e a MTB7 5N05HD vel,vagy hol vehetnék ha nem? Köszi.
A két sárga alkatrész tantálkondenzátor. Úgy látom, jó lenne az MTB a másik helyett.
Sziasztok!
Csatoltam 1 képet amiről nem találtam elfogadható leírást. Mi lehet ez? Köszi!
Sziasztok!
Találtam egy alkatrészt aminek nem tudom mi legyen a sorsa. Elméletileg valami vezérlő, de le van ragasztva valamilyen réz fóliával, ami bele volt forrasztva a panelba. Le lehet venni erről ezt a fóliát vagy inkább a kukába dobjam! Köszi!
Sziasztok!
Nem találtam a fórumon megfelelő rovatot. Ezért itt kérdezném meg hogy segítene valaki a bekötés megfelytésében! Üdv!
Sziasztok, ha van valakinek hiki-s katalógusa, meg tudná mondani, hogy ez milyen áramkör és, hogy mihez való kb. ?
Le szabad venni, valószínűlg egy mikrokontroller.
A kukába semmiképpen ne dobd, inkább a hulladékudvar... Ez veszélyes hulladék.
Szia!
Ezt konkrétan nem ismerem, de a HAM-3 az egy spirométer-elektronika. Az a baj, hogy ezek a BOÁK nagyon speciális hibrid IC-k, kifejezetten egy célfeladatra készítették őket.
Sziasztok!
Régi tápegységféleségben (pontosan nem tudom, csak tippelek) találtam ezt a 3 zavarszűrőnek tűnő soklábú bigyulát. REMIX gyártmányúak, de hogy opontosan mire jók, nem tudom. Esetleg valaki?
Szia!
Gondolom tekercs és kondenzátor kombinációja. Valami pí-tag lehet bennük.
Ahhan, köszi.
Most már csak az a kérdés, hogy elektronikailag fel tudom-e használni őket, vagy a lakás fűtését segítsék elő...
Arra a célra jó, amire tervezték. Ha egy tápegység zavarszűrését végezték, akkor arra még mindig jók lennének.
Hali!
Most volt időm csak ezzel az átalakítóval foglalkozni. Kiforrasztottam azt a varisztort és működik semmi más nem szállt el benne. Csak sajnos a boltba nem kaptam bele ilyet . Mi van akkor ha nem rakok bele semmit és használom tovább anélkül?
Szia Ákos!
Ha tényleg varisztor volt, és a bemenetel volt párhuzamosan, akkor e nélkül az eszközöd védtelen lesz a túlfeszültséggel/fesz. impulzusokkal szemben. Netről szinte bárhonnan tudsz rendelni, de ha mégsem tudsz beszerezni és mindenképpen szeretnéd helyettesíteni, akkor talán egy 27V-os zéner (+ egy ellenállás) is megfelel a helyére. Egyébként valami kapcsolóüzemű cuccba volt?
Hi Mesterek
Azért ide írok mert végül is alkatrész érdekel csak nem tudom mi az. Sikerült szert tennem egy hibás multiméterre. Érintkezési hibás volt csak. A típusa DT9208A és tud C° mérni de nincs hozzá semmim. A kérdésem az lenne hogy lehet e csinálni hozzá mérő vezetéket vagy miből áll az egyáltalán? Segítséget előre is köszönöm.
Az a baj, hogy nem biztos, hogy olyan biztonságosra meg tudod csinálni, mint amilyen biztonságos egy gyári.
Helló. Régen vettem egy pár SMD tranyót, viszont most már nem emlékszem hogy milyen típusú. Ki lehet azt deríteni a rá írt infóval?
íme. Úgy emlékszem NPN volt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |