Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Hali! Úgy tűnik hogy megszületett az egyik elképzelésem a hangfalakról. A mély ládámba 18G40-es mélyre gondoltam ami 50-centis átmérőnek örvend, 700/1400W-os, 25hz-1500Hz-ig visz át és az érzékenysége: 97dB/1w/1m. A topom 2 utas lesz és a következő párosításra gondoltam: Beyma 12MI100 ami 30-centis átmérőjű, 350/700w-os, 40hz-4000hz-ig visz át, érzékenysége: 100dB/1w/1m. a magas hangokért Beyma CP380/M driver lenne felelős , 1" -os torok , 70/140w-os, 0,8-20khz -ig visz át, érzékenysége 107dB/1w/1m. erre a tölcsér Beyma TD 245-ös lenne. Erről az összeállításról szeretném kérni a véleményetek hogy mit is várhatok tőle? Amire vágynék, Egy dinamikusan telt, igazán mély hangokkal rendelkező hangzást és ezek mellet tiszta közép és felső tartományt szeretnék elérni. Várom a véleményeteket.
![]()
Udv.
A melyhangszorok nem rosszak az adott felhasznalasi celra. En Basszus-reflexes dobozba tennem oket 35-tol 40Hz-re hangolva. Inkabb kerdezd meg azokat akik jobban ertenek a dologhoz, mert hangositasi celra mashogy kel a dobozt behangolni. Apropo, jo kis summat szansz a dologra azt meg kel hagyni ![]() Ha tenyleg elszant vagy es veghez akarod ezt vinni akkor sikerulni fog, de tudnod kel hogy nagyon komoly asztalos munka var majd rad, ami meg eleg sok + kolcseget jelent. Lehet hogy jobb hogyha utanaszamolsz, mert lehet hogy jobban megeri keszen megvenni az egeszet. Nem mindig jon ki olcsobban a dolog ha magad csinalod meg. de ha tenyleg az epites es a tervezes orome hajt akkor az szinte "mindig minden korulmenyek kozt" meger minden penzt.
üdv. Én a mély hangszóróknak ilyen dobozra gondoltam, véleményed esetleg.?
![]() ![]()
Igy megertem hogy miert sajat kezuleg szeretned elkesziteni. En a felsobb tartomanyokhoz nem nagyon ertek, eddig csak melyladakat csinaltam. hallottal amr a Ruste ladakrol? Vagy a Horn-rol. Na aziok aztan nagyot szolnak. http://www.youtube.com/watch?v=G5lCh9Xzyyc&feature=related
Szia!
Első sorban dönsd el magadban hol fogod többet használni mert ha termekben akkor a tölcséresek felejtős.Ha csak ritkán alkalmaznád szabadban akkor a bandpass a jó választás pl F17 ládák szépet nyomnak szabadban mondjuk több kell belőle mint a tölcséresből.Ezért csak te döntheted el és utána akard felépíteni a tetejét hisz ebben a kategóriában az alja az egyik legfontosabb tényező.Látogass el a speaker stories oldalra ott elég sokan foglalkoznak beymákal sőtt a te általad feltételezett hangszórókhoz is vannak gyári tervek.De azért azzal is tisztában kell legyél ezeket nem etetheted mondjuk rx500,castone300b vel és mire összeáll a technika az bőven súrolja az 1milla határát mindenesetre sok szerencsét és türelmet.Azért annyit megjegyeznék mire hasonló összeállítást sikerült összehoznom igen sokat kellet dolgoznom és régebbi szerelésemet eladni ez már nem hobby kategória
Szia!
Igazat megvallva igazából többet használnám bent tehát, a szabadtéri alkalmai ehhez elég ritkák lenének. Végfokom most is van egy crest audio cpx 2600-as ezt kipróbálom majd hogy viselkedik a mély ládával együtt, ha beválik akkor már csak a felsőkhöz kell vennem vagyis egy ugyan ilyet, vagy ha kevésnek bizonyul gondolok itt a tartalékra akkor vennem kell nagyobbat és ez marad a felsőknek, a nagyobb alatt cpx 3800-asra gondoltam. Hát ez nekem nagy álmom hogy ilyenre fejlesztem a cuccom, tudom nem lesz olcsó a vége, de tudom hogy a végeredmény majd kárpótolni fog. Egyébként én se tudnám egybe csak neki állni és egy hét múlva már döngetem is őket, de nagyon elszánt vagyok és nem egybe de apródonként ahogy összegyűlik egyes részeire a pénzem egyből megfogom őket valósítani, őszre már tuti hogy azon fogom nyomni ![]() ![]() ![]()
Szerintem az a cpx 2600 os bőven jó lesz majdhogynem mélyhez tervezték ha jól tudom van benne sub crossover és limiter is.Még egyet veszel és bőség :eek2:
Köszi a gyors választ. ennek örülnék a legjobban. Tehát akkor a mélyekhez felesleges cpx 3800? És még egy kis kíváncsiság, bocsi de én mindig is ilyen voltam érdekelt az ilyesmi
![]() ![]() ![]()
Tényleg kíváncsi természetű vagy,szerintem ezért lekiabálnak a modik mivel nem ide tartozik de azért leírom a kedvedért pedig meg se közelíti a céljaidat.Van 2db cpa 1800 és egy 1000 castone végem ezek előtt behringer mdx 1600,behringer cx3400,behringer ultragraph pro fbq 1502,behringer xenyx 1622,és egy pc,2db rtb 600 pto,2db rfc event 6000, 4db beyma lábmonitor.Ez a jelentős és valamire való része.Tudom hogy szedett vetett de nekem ez is 6 évi spórolgatást jelent pláne az rfc-k és egyáltalán nem tevékenykedek velük aktívan,próbáltam de nekem nem érte meg többe kerül a fentartésa amit lehet keresni vele a bővítésről nem is beszélve csak oda megyek ahova meghívnak és álják a velejáró költségeket az pedig elég húzós ha nem zártkörű nem foglalkozik vele a mahasz se a dj szövetség mekkora a rendszered ugyan azt ki kell fizetned.Egyébként 2002 óta kínlódók vele de az utóbbi 3 évben csak saját részre építgetek.
Üdv mindenkinek! Lenne egy olyan problémám, kérdésem, Nem tudom ki halot eröl a hangszóróró márkárol "Diebisi" amint olvastam érdeklődtem felöle, kevés információt szedtem be, de kevés információ alapján ami tudomásomra jutott, azt szürtem le hogy egy selejtes hangszóró, azt szeretném kérdezni a hozzá értő emberektöl, vagy akinek már volt a keze alatt iylen hangszóró ,hogy mi a véleménye? és ,hogy nem e lehetne kihozni valami értelmeset belőle, az a gond hogy nem nagyon vagyok benne ezekbe a dolgokba. Tudom sz***ból nem lehet Várat épiteni, már elnézést.. de valami szinten"ki lehet segíteni" nos környékünkön elég olcsó, és ez az egy tipusa található "Dibeisi G1201" 3200 ft, Lenne egy oylan gondolatom vele, hogy mivel olcsó, emgoldható lenne hogy 2db ilyen tipusú hangszórót egy ládába tenni, párhuzamosan sorosan nem tudom, hozzá értőkre bizom" hogy hogy lenne a legjobb bekötni.. ugye akkor esik az impedienciája ha jol tudom, és egy 4 ohmos kb 80-100 wattos erősitővel lenne meghajtva.. igy hátha jobban húzná, időálló lenne, Jópofa, szép Hangfal szobába, illetve kissebb összejövetelekre gondoltam, "Ritkán használva" Sajnos az ember nem engedheti meg magának hogy most több pénzt kiadjon egy olyan hangfalra amit egy éven 5 x visz el valahova, bogrács party, nem kel nagyra gondolni
![]() Köszönöm szépen, Válaszukat nagyon várom! ![]() Figyelj oda a helyesírásra, s a burkoltabb "szókimondásra". Action2K
Szia! 3200/db. Eből akarsz kettőt egy oldalra, tehát az 6400. Miért nem ennyiért veszel egy valóban jót, s akkor nem kell agyalni rajta. Nem?
Üdvözlet! igen kettőt szeretnék 1 oldalra, 6400 Ft lenne a 2 db eggyüt , + a párja, 6400 ft ért hol találok "jobb2 minőségű hangszórót a dibeisinél, és a 4 ohmos erősitőmre valót 80-100 watt körüli 4 ohmon, tud 8 at is. Ahogy néztem a sal, mnc ezeket is ugyan úgy szidják, ezért szeretnék dibeisi böl, valami jót kihozni, ha meg mégse dibeisi, akkor más hangszóró után nézek, de érdekelne hogy van e megoldás erre, amit előzőleg leirtam
![]() ![]() ![]()
Fogadjunk , hogy a határon túlról írsz (kelet).
Telejesen mindegy melyik csicsás kínai hangszórót veszed , ( MNC , SAL , Didebsi vagy drágább HiVi , de sorolhatnám ) egy kaptafa. Az a lényeg ,hogy szép legyen meg nagyon olcsón állítsák elő. Így valaki jó vételnek fogja tartani.
Sziasztok!
Van 2db MNC noir 20cm hangszóró. Ennek kellene dobozt csinálnom amiben elfogadható hangja lenne. Valami doboz tervet tudnátok nekem adni?
30-35 liter b-reflex 45-50Hz-re hangolva. De a középtartomány kiemelései-rezonanciái elég zavaróak, és többnyire váltóval sem kezelhetők.
Az már elég sok pénz, ennyiből lehet egy 92dB@1W érzékenységű 25 centis mélyközepet venni, vagy két 160mm-eset, darabonként 90dB 1W bemenőteljesítménynél. A párhuzamos kapcsolással semmi gond, ha kezeli az erősítő a kisebb terhelőimpedanciát.
Üdv! Értem, Célom hogy az erősítőmre megfelelőt találjak, de ne legyen eszeveszettül drága. Erősitőm 8 ohmon 70-80 watt körül ad le, 4 ohmon 100-120 körül. erre szeretnék egy hangfalat csinálni, de inkább azt szeretném hogy mélyhangba jó legyen, magas hangszóró nélkül gondolom. szóval valami mély hangfalat szeretnék kihozni erre az erősitőre. Köszönöm szépen
![]()
Gratulálok a cuccért.
![]() ![]() Köszi a válaszért és a segítségért. ![]()
Sziasztok!
segítenétek nekem ,hogy mekkora kondit kéne tennem egy 20 centis hangszóró elé hogy csak közép hangokat adjon?
Akkor valami nagy méretű, olcsó, de használható hangszóró, pl. a kínaiak közül FS audiónál az olcsó 380mm-es ilyen.
Ez bizony a hangszórótól függ. A 20 centi önmagában nem információ.
van egy sbx4060 egy 80 literes zárt ládában, de nincs mivel meghajtanom...
Mit ajánlotok? kisebb teljesítményű végfokot rá lehet kötni? (nem vagyok járatos a PA technika és házi hifizés közti kontrasztokban)
Sziasztok, 2 utas 8ohm 300w-os hangfaltervben kérném a segítségeteket. A redszer 2.1-es lenne. Ehhez keresem a 2 utas tervet. Az erősítőm PA300lenne, melyet most építek. A mélynyomó külön meghajtáson lenne.
Sziasztok!
Megint építés előtt állok beltérre szeretnék csinálni egy jó mély ládát. Az lenne a kérdésem hogy szerintetek milyet csináljak? Kettő között vacillálok a Band-Pass és a planar wave horn. Szerintetek milyet csináljak? 15"-os tányérhoz szeretném. Szerintetek melyik láda típus szólna nagyobbat kisebb kultúrterembe? ( a tányér még nincs meg elöször csak érdeklődők ![]() A válaszokat előre is köszi!!
Szia.
Ez attol is fugg hogy mt szeretnel vele lejatszani. A Bandpass csak egy bizonyos savszelessegben szol(ez kb 30 es 150Hz) A horn inkabb valo hangositasi celokra.
Hát leginkább disko meg elektronikus zene menne meg mulatós. Terembe használnám meg néha kültéren van két rohattnagy tölcséres mélynyomóm de terembe nem az igazi. ( amugy nekem jólenne a 30-150 Hz) mert a többit a toppok meg e tölcséresek kitudják adni.
Ahoz hogy jo hangdobozt epits, legyen szo barmilyen fajtajarol, muszaj tudnod a hangszoro osszes parameterjet. Maskep az egesz egy korulbeluli talalom...
Azt tudom de még nincs sajna hangszóróm csak kíváncsi voltam mit ajánlotok beltérre.
Egy jól méretezett bassreflex dobozt , aktív szubfilterrel.
Remélem még aktuális!
Az a gond ezzel a hangszóróval, hogy igazából Freeair rendszerre azaz szabadlevegős beépítésre van tervezve. Vagyis igen nagy több száz literes zárt légtérbe. Pl.: gépkocsi kalaptartóba építve a csomagtartó tölti be ezt a szerepet. Ez a széria speciel vízálló kivitel, tehát hajók, jachtok lakó, vagy rakterébe való építésre lett kitalálva. Lehet próbálkozni egy közepes 50L körüli, zárt ládával. Alaposan ellátva csillapító anyaggal,de nagyon mély basszust ne várj tőle. 60-80Hz környékén elég kemény hangja lesz, felette már valamivel laposabb a karaktere. Ha jó ládát akarsz neki ajánlom a 1/4 hullámhosszúságú csősugárzót. Tehát ha 40HZ-ig szeretnél lemenni, akkor a hang sebessége 340m/s osztva 40Hz az 8.5m ez osztva 4-el az 2,125m. Tehát egy ilyen hosszúságú csövet kell építened. Ha nincs ekkora helyed a lakásban akkor az elméleti csövet a dobozon belül kell hajtogatni, labirintus szerűen.A cső keresztmetszete a hangsugárzó keresztmetszetének 1/2 vagy 1/3-a legyen. Vagyis a membrán felülete kb 330 négyzetcm annak a harmada 110 ncm. Tehát egy 25x4-5cm alagutat kell építeni 2m hosszan. Ez egy 55cm hosszú ládánál 4 db terelőlapot jelent. Ennek elég jó a hatásfoka és kimondottan ilyen, nagy (1-2...)Qts-el rendelkező mélyeknek lett kitalálva. |
Bejelentkezés
Hirdetés |