Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Multiméter - miért, milyet?
Tudom, hogy nem 35 ezerbe kerül, de mivel írtam, hogy az a multiméter, melyet kiválasztottam napelemgyárba lesz véve, ezért több tartozékot adnak hozzá, amivel drágább.
Halli mit szóltok a Mx-25 202-es műszerhez most vettem szerintem elégé jó.Ez a készülék
Szia. Meglátásom szerint rossz helyen nézelődsz. Ipari és szolgáltató objektumokban felhasznált mérőműszerekkel szemben igen komoly követelmények vannak kis hazánkban. Sok műszer esetén a hiányzó megfelelőségi gyártói nyilatkozat, s a kalibrációs bizonylat hiánya akár milliós bírságot vonhat maga után. Ezért célszerű egy felsőbb kategóriás műszergyártó hazai disztribúciójánál vásárolni, mely megfelelő műszaki háttérrel rendelkezik az időszakos kalibrálások és átvizsgálások elvégzéséhez is. Az ide vonatkozó rendelkezések ismerete és betartása a gyárban dolgozó nagytiszteletű Mérnök Urak feladata. Ebből következik, hogy a beszerzést is Nekik kellene koordinálni, nem az Igazgató Úr kisfiának. Főleg, ha annak felkészültségi szintje oly minimális, hogy egy hobbista fórumon érdeklődik a beszerzést illetően...
Szerk.: Látom, bedőltem a szilíciumnak. Ezért kár volt gépelni.
A hozzászólásodból az derül ki, hogy a gyárakban csak a 100 ezer feletti kategóriát szabad használni... Igen, a minősítő mérésekhez. Egyébként, még egy nagyon komoly berendezés fejlesztése is megy kinai műszerekkel, legfeljebb a végbeállításnál kell a nagyobb pontosság... tudod, ehhez kell a " nagytiszteletű Mérnök Urak" tudása. Nekem egy darab rendesebb szkópom van, ( igaz, van hozzá árammérőfejem is ) meg egy darab digitmultim az őskorból ( Gödi MGTSZ ) Nem hiszem, hogy tudnál olyan dolgot mondani, amit nem tudnék ezzel a két eszközzel kifejleszteni, megmérni. stb. A többi műszerre csak kényelmi szempontból van szükségem.
" ... a kalibrációs bizonylat hiánya akár milliós bírságot vonhat maga után." Kiváncsivá tettél! Esetleg említenél egy példát? Egyébként én is mérnök vagyok, de ennek ellenére még egy hobbista fórumon is tudok újdonságot, ötleteket találni. Elárulnád, hogy mi a bajod azzal, ha valaki egy-egy műszerről egy ilyen fórumon érdeklődik? Vagy ez szerinted lealacsonyodást jelent? Az igazgató kisfiának említése a te részedről kifejezetten személyeskedésnek tűnik... inkább nem írnám le, hogy mit gondolok erről. De abban egyetértünk, hogy az előző hozzászólásodat kár volt begépelned.
Szeretném a tapasztalatokat kikérni Multi ügyben.
Szándékozom venni egy komolyabb multit, olyan 30-35e nettó forintértékben. Milyen gyártót javasoltok-Metex, Maxwell, Fluke, stb, esetleg konkrét tipus? Felmerül bennem a kérdés nem lenne-e érdemes egy asztalit venni Várom a véleményeket, tapasztalatokat pro és kontra. Köszönettel A.
Szerintem a legelső és legfontosabb kérdés hogy mire akarod használni, vagy hogy mik az igényeid.
Ha nagy az asztalod, meg nem akarod sehova sem vinni a műszert, akkor jobb egy asztali. Meg drágább is... Sajnos, nekem a legnagyobb asztal is kicsi...
Ez egy kicsit drágább, mint amit írtál, de azért elgondolkodtató... http://www.axiomet.eu/files/htmls/EN/ramka_2920_EN_pelny.html
Ez nagyon korrektnek tűnik. A márkáról ( AXIo-Met ) mit lehet tudni? Soha nem hallottam. Mit jelent a kicsit drágább?
mugab: Hogy mire akarom használni? Otthoni célra, főleg audio cuccok építésére, javítására. Az a bajom, hogy nem nagyon szeretem a szokásos létrát bejárni ( ez mindenre igaz amit veszem), értem ez alatt a folyamatos eszközfejlesztést, belépőszint, középszint stb, hanem elsőre mindjárt olyan szerszámokkal, gépekkel és minden egyébbel veszem körbe magam, amit a következő időben nem kell és szeretnék lecserélni. Tehát lehet hogy most sem a pontosságát, sem a méréshatárait, lehetőségeit nem használom ki egy profibb gépnek, de hosszútávon feltehetőleg megtérül a kicsit nagyobb jelenidejű befektetés.
Nem sokat tudok a cégről, de talán a Fluke, meg a Maxell között lehet. Legalábbis árban. A pontossága nagyon jó, ha ezt hosszú távon is tudja, akkor nagyon nyerő. 45...50 ezer között láttam, keress rá a neten, több helyen is árulják.
TME a fő importőr úgy látom.
Dunakeszin is láttam az INCOMP-nál.
Hali. Egy ilyennel szemezgetek. Mit szóltok hozzá? megéri, pontos?
Nagyon kicsi a pontossága. ( 0,8 % ) Ez az olcsó kategória, de ettől még lehet jó, ha nem romlik el...
0,8%, azaz mondjuk 14,58V helyet mutathat +- 0,11 századdal többet-kevesebbet?
Igen. ( ha valóban tudja azt, amit ráírtak )
Mivel nem most kezdtem az ipart, nem árt, ha van egy jobb multiméter. Átalában 99% ban elegenbő a 6-800Ft os kis piaci is. Úgy a legjobb ha a komolyabban bekalibrálod, hogy tudd mennyire csal ha csal, általában nem szokott. Ha meg mérni kell akkor jó ha minél többel mérsz az árkörön, minél több ponton, esetemként nem titka nálam hogy 5-6 multiméter is rajta van egy áramkörön + szkóp. Ezért mondom teljesen jó a piaci olcsó is másodlagos műszereknek. De ez az én véleményem.
Tökéletesen igazad van. Csak én nagyon szerencsétlen vagyok, mert nekem már két ilyen olcsó is meghibásodott, épp hogy lejárt a garancia...
Sziasztok. Régóta olvasgatom már a fórumot mert épp én is ilyen kis műszert szeretnék venni.
Mx-25221 a kiszemelt áldozat. 8 ezerből kijön. Ebben az árban esetleg tudtok ami vagy több funkciós vagy ugyanennyi csak pontosabb? Itthoni alap felhasználásra kell, de én is úgy vagyok vele, hogy a rászánt pénzből a legjobbat szeretném (akkor is ha kezdetben egy 2ezer forintos is elég lenne.) Egyszóval 8ezerig van ami ettől bővebb funkciós vagy pontosabb? Esetleg ha ezt semmiképp sem mert gagyi akkor szóljatok. Köszi
UNI-T jó márka?
Az olcsóbb kategóriából amelyik mér induktivitást, az nem mér frekvenciát, és fordítva? Találtam típusokat, mondjuk UT58C ami frekvenciát mér, és UT58D ami indukciót mér.
szeretnék venni multimétert
amire szükségem van: kiforrasztás nélkül kondit mérni autó kikapcs max 500C hőmérés ezt a 2őt néztem: mx 25323 mx 25328 van valakinek tapasztalata vagy véleménye az usb csatlakozóval kapcsolatban. Milyen a szoftver? Grafikont csinál? ahogy néztem az usb a + és kb 7ezer+ költség
Mennyire megbízható az ami neked van? Mert pl amit írtam az ut50E az 4 +1/2 digites, elméletben pontos is, az 50-es szériából ez a legjobbnak írt darab, viszont használtam már iskolában olyan műszert(talán pont ezt) ami szintén talán 5 jegyű volt, viszont ha meg kellett vele mérni mondjuk egy 10k-s potit, hogy hol áll, akkor az utolsó 3 számjegy simán mászkált, sőt, az asztalra lerakva a multit, a vezetékek jó messze egymástól, semmihez se csatlakozva, mozgatva az egyik vezetéket az utolsó számjegy simán ugrált, néha "beugrott" az utolsó előtti is... Szóval ilyesmik érdekelnek, mert az ára alapján úgy gondolnám, nekem ez akár megérhetné Bővebben: Link - legalábbis itt olcsóbb mint máshol ahol láttam
Én most csak egy Trimerrel próbáltam meg, és ahogy megtekertem, a mérő megállt egy helyzetbe, és egyszer sem mutatott más értéket, mint ami akkor volt. akárhogy mozgattam kábelt, vagy stb. az UT50C miért nem jó Neked? Elég drágán veszed..
Mit szóltok ehhez a multiméterhez?
Karácsonyra kértem és kaptam ezzel már lehet méregetni. A pontossága már jónak mondható Hogy kell kapacitást mérni csak ráteszem a lábára és kész?
Nekem mx 25328 multim van.
Nagyon meg vagyok vele elégedve a szoftver lehet ne jobb is de ez is megfelel. Másodpercenként kettőt tud mérni, a mérésekből táblázatot és grafikont is készít... Ha van még egyéb kérdésed tedd fel!
jajj de vártam a választ
meg is vettem azóta az usb-és verzió-t de nekem van egy sanda gyanum hogy az auto power off funkcio csak a kijelzőt kapcsolja ki (ami ugye nem fogyaszt) és már 1 db elemet meg is evett 1 hét alatt ez lehetséges? |
Bejelentkezés
Hirdetés |