Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Hello! Én több változatban megépítetem ezt a kapcsolást, jó kimenő trafóval szépen szól,de csak haladóknak ajánlom.
Hello! Én a 6E5p-vel és a 6E6p-vel is készítettem erősítőt,de nen találtam egetverő külónbséget,legfeljebb annyit,amennyi a 6P3SZ és a 6P3SZ-E között van a hangzásban.
Köszönöm a tanácsot , megfogadom !
Hangzásban melyik jobb ? 6p3sz vagy a 6p3sz-e
Hello! Mit akarsz hallgatni a mini erősítővel,és milyen szoba méretben?
Hello! A 6P3SZ lágyabb hangzású mint a 6P3SZE ,de csak ezer órás, a 6P3SZE ötezer órás.
Hello! Én 48V anód fesz.-nél 32 ohmos füleshez 1:10 áttételű EI-64 trafót használtam,ez 3200 ohm anód terhelő ellenállás.
Sziasztok.
SE kimenőtrafó primer impedancia számítására lehet-e az egyszerű Ohm törvényt alkalmazni? Tehát pl. 250V anódfesznél, 40mA üzemi áramnál a primer impedancia 6,2Kohm?
Sziasztok. Megépítettem ezt a kapcsolást , és nagyon tetszik a hangja. Szerintetek az ultralíneár leágazást hány százalékhoz érdemes rakni? Esetleg nemkellene még oda egy ellenállás?
Bővebben: Link
Én arra gondoltam, hogy simán csak kihozzák a gyárból (oroszoknál) papírok nélkül. Amit aztán "kereskedők" terjesztenek.
Ahogy a cigaretta és az üzemanyag is csak az adók miatt kerül annyiba amennyibe kerül.
Idézet: „Én a 6E5p-vel és a 6E6p-vel is készítettem erősítőt,de nen találtam egetverő külónbséget” Triódába v. tetródába kötve?
Már nincsenek oroszok. A legjobb csőgyárak amerikai(?) kézben vannak. Minden a profit, régen is volt keresztbe gyártás, még a kelet- nyugati ellentét sem számított igazán. Ma is 2-3 gyár gyárt 150 féle nevű csövet, igények szerint, és a piac szelektálja az árakat.
DE A PIAC MANIPULÁLHATÓ. Pláne ha nincs is igazi piac. ![]()
Szia! Én tetródának használtam két csövet párhuzamosan kapcsolva.
Szóval ég, és föld?
Mert nekem a 6p3s-e és a 6p3s teljesen másnak tűnik.
Feltettem egy luzer kérdést, de valahogy ma reggel kialudhattam magam, és észrevettem egy "apró" (majdnem egy nagyságrend) különbséget a 6p1p és a 6e5p között. A meredekség
![]() Lüki kérdés volt, hogy: "6e5p helyett 6p1p-t tudok-e használni, mert hasonlóak"
Mégsem aludtam ki magam, és nem engedett már változtatni (mielőtt a "minek új hsz?...")
ÉN 6p6s helyett akartam 6p1p-t tenni. Azok hasonlóak. A 6e5p egész más, a fentebbi 30 vs 5 meredekség pl.
Ha jól értelek, akkor Te ezeket a csöveket nem is meghajtónak használtad.
Oda nem igényelné a párhuzamos kötést. Már triódába kötve is (többek szerint így eleve jobb a hangja) elbír nagyobb végcsövekkel. Idézet: „Lüki kérdés volt, hogy: "6e5p helyett 6p1p-t tudok-e használni, mert hasonlóak"” 6p1p az EL90-el v. 6v6.. -al mutat hasonlóságot, a 6E5P triódába kötve inkább az E280F-el.
Ezzel tulajdonképpen egyetértek. Meg szerintem az elektroncsőpiac alapvetően másodlagos piac már. Nincs számottevő gyártás, legalább is a régi készletek még túlsúlyban vannak. Hogy mi határozza meg ilyenkor egy cső árát? Hát a gyártási költség semmiképpen, mert a primer piac már régen nincs.
A cigaretta és üzemanyag összetett kérdés. Az üzemanyag stratégiai döntés is és a dohánypiac meg káros jószág (érdekes kettősséggel, az állam abban is érdekelt, hogy sokan szívjanak, mert akkor magas az adóbevétel (és korán meghalsz, nem kell a nyugdíjadat kifizetni), meg abban is hogy szokjál le, mert akkor nm lesz annyi TB kiadás rád. Ezeket ne keverjük bele, speciális áruk, közük nincs az elektroncsőhöz és az államilag legjobban szabályozott termékek közé tartoznak.
Azért már az oroszok se olyan hülyék, hogy gyártanak és kidobják az gyár ajtaján. Amiket itthon börzén látsz, azok 1980 előtt készültek. Már sok esetben a gyár sincs meg. Honvédelmi készletek stb.
6V6=6P6S. Tehát 6P1P, EL90, 6V6, 6P6S kb. ugyanaz.
Köszi, akkor mégis jó kérdés és jó tipp-megérzés volt.
A QUAD2 ben PP be kötött 6p3s-e-ket 6p6s el hajtják, ef86 os előfokkal, akkor a nekem beszerezhetetlen 6p6s-t 6p1p vel, ami van itthon ki tudom helyettesíteni, ha úgy alakulna, hogy quad 2 re adom a fejem... Köszi.
Szia! Igen . 2db 6E5P párhuzamosan, SE kapcsolásban.
Sziasztok! Készül a 6P3S, vagy EL 34 SE. Még nem döntöttem melyik csőkészlet lesz benne, és a meghajtás is képlékeny. Vagy E83F, vagy ECC83 kaszkád. Ha van ötlet szívesen veszem. A kimenők Fleta féle toroid, 3,5kohm primer, 4-8 ohm szekunder impedanciával.
És néhány kép.
Na így semmiképp nem raknám a toroidokat (mondom én aki mindent kipróbál ami ellentétes a logikával).
Én lefektetném. A tápot a fedlap alá a két kimenőt felülre, aztán ha benn a 3 trafó brumminimum...éjjeli csendben, egyszem hangszóró az egyik majd a másik kimenő szekunderen, és a hálózat a táptrafón.
Elméletileg postázódik egy doboz 6e5p felém, a jövő hétvégén vallatom őket.
Köszönöm a tippet fórumtársak! Most már csak pár 10db novál foglalatot keresek. Azt hiszem más nem is kell egy ideig csak kondik, ellenállások... MÁS: BY133 táp graetznek vagy 1n4007? (tudom ez81 vagy felfelé, de minimalista projektben?)
Hát ez is egy vélemény. Nekem így tetszett. Egyébként az árnyékolás így is meg van, hiszen a felfogatás árnyékol. Erre odafigyeltem. A hálózati trafó biztosan nem fogja megszórni a kimenőket. A két kimenő meg nem hiszem hogy egymásra szór. Azért köszi.
Elkészült az OTL fejhallgató erősítőm, túl vagyok az első próbaüzemen. Eléggé meggyőző hangja van. Már "csak" dobozolni kell, illetve keríteni egy jó táptrafót, mivel a végcső rettenet sok fűtőáramot igényel.
Hol van a QUAD2-ben az EF86 meghajtás és a végcső között (KT66) még egy fokozat?! KAPCSOLÁST!
Like.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |