Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Írd be Google-ba, hogy .djvu és kiad majd egy programot. A SHIFT-et, meg ne hagyd ki a mondatokból, mert ezért nagyon harapnak ! Szép estét, János !
Okés, köszi, akkor már nem zargatok tovább! ( csak ha muszáj..)
Ajjajj, most már csak 0.60 V, esik..
Hol kapok magyarországon "kynar vezetéket 30AWG"-t?
30m kellene. Üdv. Kotesz
Na latod ilyen egyszeru dolognal elakadsz. Ezert mondtam, hogy eloszor mindig az alapokkal kell kezdeni. A multkor belinkeltem a konyvespolcomat, de biztosan nem toltotted le a "Kiserletezo konyvet". Abban peldaul ez az citromtelep szepen le van irva magyarul, erthetoen. Elmagyarazza a mukodesi elvet is. Ilyenekkel kell kezdeni az elektronika megerteset nem a PIC-es dolgok epitesevel.
De letöltöttem, esküszöm ! Már meg is keresem , azonnal..!
Jó estét.
Megkaphatnám én is azt a linket mert vissza olvasva nem találom a könyvespolcot. Köszönöm
Meg is találtam, 30. oldal körül van...
Hali
A "Kynar" egy muanyag fajta, a 30 AWG pedig egy 0,255 mm atmerot jelent "American Wire Gauge " meretrendszerben.
Konyvespolc. A "Meg szaz kiserlet" a folytatasa.
Újra mértem, megint az a feszültség maradt. Sajnos. Holnap majd tovább küszködök, addig is szívesen fogadom a további ötleteket!
Köszönöm a felvilágosítást!
Máshogy kérdezek egyeres 0.25mm2 vezetéket hol kapok?
Sziasztok tudnátok segíteni egy ehez hasonlóan egyszerü áramkörben kellene segíteni
12V-ra. Köszönöm előre is Félreértés ne essik azt az áramkört csak virtuálisan felezném el. . . tehát nem azt baromolm szét
Szerintem sima zomanchuzalt keressel, de talan motortekercseloknel lehetne legkonnyebben beszerezni ekkora tetelben. Vagy keresni valami rele, vagy magneskapcsolo tekercset, es arrol leszedni.
Ja ez 0.255 mm atmeroju, nem 0.25 mm^.
Szigeteltet keresek,microcontroller lábaira kellene forrasztani.
Üdv. Kotesz
* 30 AWG huzal átmérője 0,2546 mm, keresztmetszete 50930 μm2.
* 0,25 mm2 keresztmetszetű huzal átmérője 0,5642 mm, 23,14 AWG.
Microcontroller lábára nem illik semmit ráforrasztani !!!
Szerintem sima UTP kabel jo lehet oda. Az 24 AWG meretu, es PVC szigetelesu. Es meg olcso is. Esetleg Wire-Wrap huzalt, de ez mar nehezebb dolog.
Sziasztok, ma ez az utolsó kérdésem. Mekkora ferrit kell ehhez,nagyon sietek, feküdni küldtek, és holnap reggel hozná meg apám . Bővebben: Link
Kössz szépen mindent ! Szép estét nektek!
Pc tápból esetleg rádíóból bonthatsz.De lehet hogy lesz a vóki tókidban is
Mr. tóki vóki volt az első amit megnéztem, de nincs. Majd édesapa szerez, úgy is megy a trafó biztosíték foglalatáért!
Kidobott energiatakarekos lampabol szedhetsz ki kis toroidot.
Hello!
Áramkör tervezésben kérnék segítséget: A programmal sem boldogulok, mert a műveletik nem viselkednek rendesen... Ez egy összetett védelem lenne egy inverternek, kezdem: Az első műveleti erősítő erősítene az áramfigyelő ellenállás feszültségén, a második műveletinek akkor kellene H szintet adnia, amikor meghaladja a felerősített jel a referenciát, ami egy kis késleltetéssel egy flopot kapcsol, ami végeredményben kikapcsolja a relét és egy nyomógombbal lehet újraindítani. A 3. és 4. műveleti a bemenő feszültséget hasonlítaná a referenciához, ha meghaladja a 28V-ot, vagy nem éri el a 21V-ot, akkor H szint lesz valamelyik kimenetén és szintén kikapcsolja a relét. (Bemeneti dióda a fordított polaritás ellen van, ha fordított, akkor sem működik a relé.) A 2. relének később kell bekapcsolnia és előbb kell kikapcsolnia, mint az 1. relének, ezt a következőképp gondoltam megoldani: A 2. relé az 1. relén keresztül kap áramot, így biztosan akkor kapcsol, amikor az 1., kikapcsolásnál pedig a tranzisztor megszakítja mindkettő áramkörét, de az 1. még nyitva marad kis ideig a kondenzátora miatt, ami egy ellenálláson keresztül töltődik, hogy ne tegye tönkre a tranzisztort. KÉRDÉSEIM: Működőképes felépítésében az áramkör? Az első műveleti körüli ellenállásokat hogyan kell meghatározni? A CMOS kapu előtti késleltető kondenzátor és ellenállás hatásos lesz tekintve, hogy nem kell akkora áram a CMOS IC-nek? A feszültség összehasonlításra használt műveletik ilyen módon csak nullát és tápfeszültséget adnak?
Sziasztok!
Érdeklődésképpen kérdezném, hogy függvénygenerátor vásárlásakor mire kell odafigyelni? Arra gondolok, hogy milyen egy jó függvénygenerátor? Nem konkrét eszközt szeretnék, hanem egy pár soros felsorolást, hogy mit érdemes megnézni rajta vásárlás előtt. (specifikációk)
Help, help help! A toroid ferrit helyett mit csinálhatok, mert nincs a boltban toroid? Délre el kéne készítenem a világítást a citromból. Most 0.90 V jön a citromomból.
Szasztok! Egy nagyon kezdő kérdésem lenne. Nem értek a témához, csak szeretnék egy kicsit javítani a helyzeten. Adott egy 1200Wos mocim, azon 35µF 450VAC os motorindító kondenzátor van. Na most ugyanebből a motorindító kondiból mekkora teljesítményű kéne nekem egy 300Wos motorra? Előre is köszönöm a válaszokat!
Én amit figyelnék:
Milyen jelalakokat tud. Mekkora frekvenciatartományban. Offset, kit. tény. állítási lehetőség milyen tartományban. A kimeneti amplitúdó nagysága. (min. - max.). Van e több illesztési lehetősége, esetleg állítható-e. A kimenete szimmetrikus vagy aszimmetrikus-e? Milyen a frekvenciastabilitása. Amplitúdóstabilitása. (Ill. lehetne még pár dolgot felsorolni, de ezek a lényeget lefedik szerintem.)
Néhány javaslat eleinte és utána a tárgyra térek. Ha átláthatóbban rajzolod, akkor könnyebb elemezni. Illetve az alkatrész jelölések és egyéb szövegek ha nem lógnának bele a vezetővonalakba ill. alkatrészekbe, akkor még átláthatóbb lenne. Az első műv. (OP1) erősítőnél mivel nincs negatív visszacsatolás. (Ezért értelemszerűen a nyílt hurkú erősítésével fog erősíteni.) Vagyis megközelítőleg vagy 0 vagy tápfesz. lesz a kimenetén. Az OP2 erősítőnek ahogy nézem 12X-es erősítés van beállítva. (Ha DC-t erősítesz, akkor elhagyhatod a visszacsatolásból a kondit. Mivel nem a sebesség, hanem az érték számít.) De én azt az 51k-s bemeneti ellenállást lecsökkenteném 10k-ra. (Stabilabban működne, mivel a söntön gondolom csak tized "V"-ok esnek).) És mivel nem tudom hogy mekkora fesz. esik a söntön, így a többinek a működését már csak nagyjából tudom meghatározni.
Legyél szíves és a feliratokat tüntesd el a képről. (Úgy hogy könnyen átlátható legyen.) És akkor elemzem tovább. Illetve add meg a fontos adatokat. Ami nem szerep a képen. (Vagy lehet hogy a VS3 után szereplő 10 az azt jelenti hogy 10A?)
Kevés az információ a motorokról a kondenzátor kapacitásának megállapításához. (A motorok egyfázisúak? Ha igen akkor csak indító kondis, vagy esetleg van üzemi kondi is? Mekkora a cos fí és a hatásfok.) Ha 3f-ú akkor ugyanezek a kérdések + csillag vagy delta bekötésűek?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |