Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Köszönjük,borda repedése lett a gurulós járókától,ahogy belehajolt odébb gurult,sajnos segítenem kell neki,ezért a kék ledes megturkált alient félre kell tennem,pedig azt nagyon szeretném megjavítani még a kerti munkák előtt.
Majd folytatod, az ráér. Minél előbbi gyógyulást!
Egyszer egy samsungal jártam igy abban az eprom szivatott.Raktam bele mésikét és jo lett igazábol látnom kéne közelröl ugy lehetne tutira menni.
Sziasztok, a következő lenne a problémám. A fater kapott egy ismerőstől egy Thomson Scenium 100hz-es tv-t. De a kép sokszor függőleges sávokban szétesik, olyan szellemképes lesz. A teletext, vagy a tv menü viszont hibátlan. Tudnátok valami ötletet adni merre lehet a hiba?
Üdv.: Muszy
Én levált forrasztásban gondolkodva szépen végigkocogtatnám és/vagy átnézném nagyítóval a zűrösebb részeket...
Üdvözlök mindenkit. Segítségre volna szükségem. A hiba azzal kezdődött ,hogy elment a fény megmértem a sormeghajtó tranzisztort rossz volt. kicseréltem de bekapcsolás után újból tönkre ment. Ezért sorkimenőt cseréltem. Bekapcsolás után megjött a hang de a fény továbbra sincs. Hát itt tartok. Ha valakinek ezzel kapcsolatba van ötlete nagyon meg köszönném.
Szia!
Tekerd fel a G2 (Screen) potit a sorkimenő trafón mert letekert potméterrel jön ki a trafógyárból.
Köszönöm a potit tekergettem de az nem segitett.
Sorvég,függőleges eltérítés megy rendesen?Mennyi a G2 fesz?
Sziasztok szakik én még kezdő vagyok kérlek nézzétek el ha nem gondEgy philips tvt csinálok otthon az lenne a gond hogy a tápnál lenne egy kondi amit sajna nem tudok értékelni szeretném a segitségetek kérni hogy mivel lehetne helyetesiteni , plusz hogy hogyan értékeljem a kondit.B2612/P9 alatta u56/j/250 kerámia kondi.Mit takar ez ?üdv mindenkinek.
Mielőbbi gyógyulást az asszonynak, s kímélni
Hi Mester
Segítséget szeretnék kérni, ismét. Lassan kitanulom a szakmát , de messze van az még Szóval lenne egy Metz 7945 típusú tv amiben 687G panel van. szóval az a hibája hogy a képen is látszik hogy ott szikrázik áthúz a nagyfesz a két pont között. A pirossal karikázott alkatrészek szakadtak ill. égetek voltak ezért cseréltem.A kékkel karikázott kondiknál van az iv áthúzás. Még nem cseréltem ki őket, majd ma. szerintetek mi okozhatja a hibát, sorvég zárlatos lenne? Kívülről a sorvégen nem látszik égés vagy ilyesmi. Segítséget előre is köszönöm.
Nem tudtam módisítani az előző hozászolást
Lemaradt egy kép meg egy kicsit kusza lett a szöveg is, de remélem azért kilehet bogarászni hogy mit akartam mondani. Itt összeforgattam az alkatrész oldalt és a forrasztási oldalt a képen.
Szia!
Kapargasd ki az égett nyákot, cseréld ki az érintett kondenzátorokat és hajrá!
Szia
Kicserélgettem a kondikat és megszűnt az ív áthúzás, de semmi több. A 47ohm-os ellenállás meg fő, gondolom még valami beterhelhet neki, de nem találok semmit zárlatos motyót benne. Sanszos a sorvég, mi? Mondjuk ahogy most nézem annak nem sok köze van a sorvéghez a 47 ohm os ellenállásnak.
Ezt a fajta panelégést kimozgósodott forrasztások szokták okozni. És mivel itt elég nagy feszültségek vannak és nagy áramok folynak, könnyen kialakulhat ilyen égéses folyamat a rossz érintkezés miatt. A sortápfeszültség eljut a végtranzisztorig?
Helló mindenki ! van egy grundig t 55 830 tv az baj ,hogy a menüt nem lehet el érni olyat ír ki kommunikációs oldal életképtelen próbáltam szerviz menüt el érni sajnos arra sem reagál táv az jó hotel üzem mód ki kapcsolva ha tud valaki segítsen mit nézzek meg a rajta gondolóm tv hibás ?
Na megnéztem a tranyót is és kiszedve is jónak mértem.
A sorvég lábai közt ennyit mértem: 7-2, 7-3 és a 7-4 közt is 208 V mértem. Az 1-2 közt 158V ot mértem, és igen a tranyón is van fesz azaz eljut odáig. A többin nem volt fesz a gnd hez képest. Ötlet? Amit tudtam már végignéztem rajta.
Tiszteletem mindenkinek!
Szeretném, ha segítenétek. Egy tevion lcd tv inverterében cseréltem egy zárlatos trafót. A háttérvilágítás jó lett, hang van. Viszont kép nincs. Mi lehet a baj? Segítségetek előre is köszönöm! Üdvözlettel: Tom50
Sziasztok!
Kérdésem volna egy Nokia 6332 VT EE készülékkel kapcsolatban. Nem mai csirke de úgy gondoltam megéri az elkókat kicserélni a tápban és a sorvégfok környékén. Az addg aránylag jól működő készülék úgy érzem megadta magát. Az alapvető probléma amiért cseréltem az elkókat az volt hogy a kép jobb alsó része kicsit hiányzott. Az alkatrészek cseréje után a bekapcsolásután kb 5-10 perc elteltével a kép mező jobb oldala a képernyő teljes magasságában elkezdett befelé kúszni és a TDA eltérító végfok izzik. A tápfeszültségek a rajz szerintiek. Én a függőleges eltérítő tekercs zárlatára gondolok.Az ohmikus ellenállása 5 Ohm körül van és szerintem ez igen kevés. Amúgy a kép geometriája rendben. Ha valakinek van valami ötlete köszönettel venném. Köszönettel Jakubó
Hi Mester.
Összecsomagoltam s vissza adtam a gazdájának a tv-t. De van egy másik . Az azt csinálja hogy nem akar elindulni csak kattog a relé, ezt általában akkor csinálja ha sokat áll pl estétől reggelig s így már csak a ~10-dik bekapcsolásra "kapja el". Viszont ha csak egy órát áll akkor szépen indul igaz akkor is nehezen de elsőre indul. Átforrasztottam amit gyanúsnak találtam, a nagyfesz körül kicseréltem a kondikat. Mert nekem ez kondi hibának tűnik. Hol keresem a hibát? Segítséget előre is köszönöm. Ja és standby van, tehát a táp mindig indul ahogy fesz alá van helyezve.Amikor nem indul akkor olyan a jelenség hogy kicsit megsercen a képernyő és a hang is van viszont a képernyő nem gyúl, utána eltűnik a hang is. Ezt eljátssza párszor és utána elindul.
Erre csak annyit mondok, hogy elkócsere. Hogy hol, azt nem tudom.
Szia na elindult a tv csak nem ok a dolog ,van egy kis szin árnyalat benne és nemtudom ki szedni telyesen és ehez az eltéritőhöz nem voltak gyűrűk a képcsőnyakán,van egy pár kép.
A konvergencia is jól szét van csúszva. A dinamikus konvergenciapanelen kellene állítgatni. Ez a panel van az eltérítőre szerelve.
De tudod mi a röhej, és gondolom nem Én vagyok vele egyedül. Hogy ezek mind ismerősöké/rokonoké és hordják ide a sz..-ukat hogy majd Te megtudod csinálni alapon.
Amikor én is csak amatőrködök, és ráadásul még mást is kell zaklatni miatta, nem rád gondolok És a lényeg hogy ha sikerül is beindítani azért egy köszönömöt kapok Én is érte. Na mindegy csak most úgy jött hogy 1 hét alatt 3 rokon/tv. De hogy optimista legyek legalább tanulok belöle, föleg ilyen jó tanártól! Na kipanaszkodtam magam
Köszi ,nem akartam összetekergetni mindent amig nem ,tudok pontosat.
Probáltam állitani de ne csinált semmit ,melyken kell állitani ,nem szeretném össze tekergetni?.
A G2 feszültséget 40V tol 110V ig tudom szabályozni de fény továbbra sincs. Esetleg ha rajzod volna róla sokat segítene.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |