Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   23 / 173
(#) meszi válasza macera2 hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Nincs katalógus....
(#) oibacsi hozzászólása Márc 2, 2011 /

Üdvözlet ismét!
Egy fonsos kérdésem lenne:
igaz az, hogy az analógokon részletesebben látom a jelet? Ha ez igaz, gondolom erősítők/lejátszók piszkálásánál előnyösebb lenne, viszont nézegettem egy digitális owon-t, eléggé megtetszett a könnyű használhatósága miatt. Érdemes beruháznom 100-at vagy rizikózzak egy régi analóggal?
Nagyon nem tudok dönteni...
(#) Ge Lee válasza oibacsi hozzászólására (») Márc 2, 2011 / 1

Mondjuk úgy hogy amit az analógon látsz az jóval közelebb áll a valósághoz és kiértékelhetőbb is. Ha csak hangfrekis mérésekhez kell akkor jó a digit is, de ha kapcsolóüzemű tápokat vagy erősítőket is akarsz vizsgálni akkor analógot vegyél. A japánok jók, strapabírók.
(#) oibacsi válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Akkor rámászok arra a 1021-es leaderre, amit régebben ajánlottatok. Köszönöm.
(#) meszi válasza oibacsi hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Jó az a Leader is..
(#) oibacsi hozzászólása Márc 4, 2011 /

Bővebben: Link
Ehhez esetleg mit szóltok?
Többen ajánlottak, hogy cd lézer kalibrálásra 20megásnál nagyobbat vegyek.
(#) blackdog hozzászólása Márc 4, 2011 /

Sziasztok!

Úgy döntöttem, hogy kicsit többet szánok szkópra mint eddig. A 10.000-20.000 Ft közötti szkópokkal eddig csak gondom volt.
Most sincs túl sok pénzem 50.000 Ft körül tudok rá szánni. Nézegettem a vaterán a kínálatot és nem tudom mennyire bízzak meg az ott fellelhető szkópokban. A legtöbbet egy szolarino nevű ember árulja. Nem tudom mennyire megbízható.
Érdemes még EMG gépet venni vagy jobb, ha valami nyugati gyártásúban gondolkodom.
[off] Nincs kedvem a vásárlás után javítgatással kezdeni
(#) Ge Lee válasza oibacsi hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Hallgass meg több hozzászólót is. Ez a szkóp jó válsztás, de az én véleményem az hogy a legtöbb feladatra a 20 megás még éppen elég. Ami még mellettük szól az az hogy gyakorlatilag otthon is meg tudod javítani egy rajz alapján. A 100 megásról már ez nem mondható el, a nagyfesz mellett a kisáramú fokozatai is kényesebbek. Ez az egyik ok ami miatt pl. EMG-t soha többet nem vennék.

Egyébként csak halkan jegyzem meg, elég siralmas a hazai helyzet (e tekintetben is). Megveszik a lomisoktól a kint ledobott műszereket fillérekért és felteszik a vaterára horror áron. De elég csak megnézni az ebay-es használt árakat.
(#) Ge Lee válasza blackdog hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Amennyire tudom szolarino (Urbán) e tekintetben korrekt, de sajnos drága, és ha nem akarsz sok ősz hajszálat akkor nem veszel EMG-t.
(#) blackdog válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Tudsz esetleg 'olcsó' helyet ajánlani? Nem akarok több ősz hajszálat ezért is keresek olyan szkópot ami ugyan használt, de nem azzal kell kezdeni, hogy szétszedem.
(persze azzal kezdem mert érdekel a belseje, de nem akarom javítgatni)
(#) p_istvan válasza blackdog hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Szervusz!
Itt a HE apróban most is hirdet a meszi kolléga két szkópot! Az Urbánnál olcsóbb...
(#) Ge Lee válasza blackdog hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Sajnos nem, esetleg ebay. A jó szkóp is olyan mint a jó üzlet, akkor esik be amikor a legkevésbé számítasz rá, de általában szökőévente egyszer.

Egy biztos a vatera nem olcsó, ha netán mégis akkor rögtön jönnek vagy öten és felverik az árat. Arra sincs semmi garancia hogy 2 hónap után nem fog megállni (anno az EMG-m kibírt 4 hónapot is ). Olyat keress amihez legalább rajzot találsz a neten. Eddig a japánok azok amikkel semmi bajom nem volt.
(#) andras1 válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Én olyat választanék, ahol odamész, megtapogatod, esetleg leveszed a tetejét és belenézel nincs e belegányolva, kipróbálod, teszteled. Én is vásárolni fogok a közeljövőben fentebb említett úrtól. Szóval ebayt nem javaslom.Én biztos nem vennék ott. Az meg hogy 2 hét múlva megáll vagy sem, az mindegyikben benne van. Öreg Ford is megmondta, legjobb autó az új autó. Csak hát ugye mindez pénzkérdés. A használt meg mindig lutri. Lehet hogy 100évig elmegy, de lehet hogy holnap letolja gatyát.
(#) p_istvan válasza p_istvan hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Félreérthetően írtam, egyértelműbben: a meszi szkópjai olcsóbbak mint az Urbánnál lévő hasonló tudásúak!
(#) DanyyX válasza blackdog hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Szia

Ha rám hallgatsz a vaterát maximum szörnyülködés céljából nézed, ugyanis pontosan az a helyzet amit Gee Lee írt.

Német esetleg angol ebay-en nézz körül, kövess nyomon néhány aukciót, hogy hogyan alakulnak az árak. Garantáltan le fog esni az állad. Elég sok dolgot vettem már ott én is, ismerőseim is, a németek teljesen korrektek ilyen téren tehát át**szások ritkán fordulnak elő. 50ezer forintból simán veszel egy komoly márkás szkópot.

Az EMG-t én sem ajánlom, a maguk idejében nem voltak azok rossz gépek, de manapság komoly munkára nem megfelelőek és a hibátlan darab ritka mint a fehér holló.
(#) oibacsi válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Még egy butaságot fogok kérdezni:
Minden kábelen van állítócsavar a mérőzsinór kompenzáláshoz, vagy csak azoknál a bizonyos típusoknál, amiket láttam?
(#) meszi válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Ge Lee, tökéletesen igazad van....
(#) meszi válasza andras1 hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Bármilyen technikai eszközben, akár új, akár használt benne van a meghibásodási kockázat. Általában már minden eszköz nagyon bonyolult és szinte áttekinthetetlen. Az új dolgok azért is kerülnek annyiba, mert a garancia legalább 20-40%-ot növel az áron. Ezt ki kell fizetni. Ha valami új dolgot garancia nélkül árulnak ezért szokott sokkal olcsóbb lenni. Attól még lehet jó a termék, csak a kockázatot vállalja a vevő meghibásodás esetén. Használt terméknél, különösen ha 10-25 éves garanciát ne várjon senki, bármikor bekövetkezhet fatális hiba az eladó legnagyobb jóindulata ellenére is. Ezért kerülnek az új áru árának 15-30%-ába. Ha garanciát vállal valaki, akkor drágábban is adja, ez a kockázati felár. Ez vonatkozhat autóra, tévére stb. vagy szkópra is.
(#) meszi válasza blackdog hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Ha 50eFt körül szánsz rá erősen ajánlom a most hirdetett Leader LBO526-os szkópot. Korszerű felépítésű és szerintem nagyon esztétikus a kinézete is(igaz nekem gyengéim a Japán cuccok)
Állapota újszerű.
(#) meszi válasza oibacsi hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Ha 10-es osztó van benne akkor van kompenzáló kondi is.
(#) Ge Lee válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Általánosságban elmondható hogy ha egy kisebb (20 megás) Kenwood, Hitachi, Leader stb. típust vesz valaki és nincs komolyabb baja (jaxley KH, cső beégés) akkor nagy valószínűséggel még évekig menni fog.

Magyarban még ez a Q54-es Elkis sem volt rossz (akinek elég a 10 mega és egy csatorna), de erre érdeklődőm sem nagyon volt.
(#) kadarist válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Igen, a Q54 egy nagyon strapabíró típus, de ennél egy átkondizás mindenképpen javasolt.
(#) Ge Lee válasza kadarist hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Nekem még az eredetiekkel megy, egyedül az inverter pufferét kellett cserélnem mert az már annyira rossz volt hogy beleszórt a mérendő jelbe.
(#) kadarist válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

A képeken látszanak a cserélt elkók. Bővebben: Link
(#) oibacsi válasza meszi hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Ha tartalék kábelt vásárolok, akkor a frekvencián, az impedancián és a kapacitáson kívül kell valamit néznem?
(#) joco63 hozzászólása Márc 13, 2011 /

Sziasztok!
Mi a véleményetek a kézi multiméterhez hasonló oszcilloszkópokról? Használt már valaki ilyet? Általában 2 Mhz max frekvenciájúak. Nekem sztereó csöves erősítők beméréséhez kellene, és nem szívesen vennék brutál nagy asztali szkópot, mert nincs is hová raknom. Vagy valami alternatív megoldást ha tud valaki, szívesen várom. Köszi!
(#) kendre256 válasza joco63 hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

Nekem van egy ilyesmi, meg van még egy ilyenem is.
Az első nem is nevezhető szkópnak, grafikus multiméternek szokták nevezni. A második sokkal használhatóbb, de az is erősen kompromisszumos szkópnak. Vannak hasonló méretben sokkal profibbak, azok viszont sokkal drágábbak is. Mindegyik ilyen kézinek hátránya a kis kijelző, az olcsóbbaknak a kis felbontás is. A Vellemannal viszont gond nélkül lehet méregetni hálózati feszültségen lévő dolgokat is, szigetelt a mérőfeje (a BNC földje is), és nem kell leválasztótrafó, akkuról is működik.
Ha komolyabb mérés kell, akkor vagy asztalit, vagy ezeknél komolyabb hordozhatót kell keresni.
(#) joco63 válasza kendre256 hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

Köszi az infót. Utána olvasgatok én is ezeknek a dolgoknak és az optimális megoldást keresem.
Ehhez a műszerhez mit szólsz?
http://www.uni-trend.com/UT81B.html
(#) kendre256 válasza joco63 hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

Látni kellene, meg használni, de nem valami nagy szám lehet ez sem. Nekem a WENS UMM70-es van, az ennél gyengébb, nem is igazán tetszett, utána vettem a Velleman HPS-10-et. (Belegondolva, a két olcsó árából már egy mindkettőnél sokkal jobb hordozhatót is vehettem volna...)
(#) blackdog hozzászólása Ápr 4, 2011 /

Sziasztok!

Egy furcsa, de számomra fontos kérdés.
Létezik balkezes szkóp? A vatera kínálatát végignézve én sajna nem találtam. :no:
Következő: »»   23 / 173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem