Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok, szereztem egy rossz hordozható DVD-é lejátszót a kijelzője jó azt szeretném meg tudni hogy rá lehetne e kötni a számítógépnek a VGA kimenetére.
Ha rá lehetne kötni akkor projektor készülne . Ha valaki tud segíteni azt nagyon szépen meg köszönném. Rakok fel pár képet is.Igaz nem a legjobb mínöségüek mert telefonnal csináltam
Nem lehet rakotni. A DVD teljesen digitalis, a kijelzo valoszinuleg sima 6-6-6 bites TFT.
A kijelzo tipusa sokkal tobbet elarul, inkabb arra keress ra a neten. Az adatlapon latni fogod a kivezeteseket. Sokszor meg a segedfeszeket is neked kell eloallitani.
Nem próbáltam mivel sajnos nincsen ilyesmim.
Hogy is néz ez ki pontosan?
Nos igen.
Ez ugyan azt csinálja mint egy lencse. Összegyűjti az egy pontból érkező fénysugarakat. De sajnos elmélet is és a gyakorlat is azt mutatja hogy tehetek én 10db lencsét is közbe, ha a led modulból több helyről jön a fény. A más más ponton levő ledeknek máshol lesz a fókuszpontja és kb ugyan ott vagyok. Nekem valami ilyesmi integrátor lencse kellene: Bővebben: Link De nem találok sehol ilyet.
Ez csak egy felvetés.
Meglehetne úgy próbálni, hogy ebből a ledből, parabola formába berakni egy 5-10db-ot, hogy egy pontba kerüljön az összes fénye, és azt egy lencsével még tovább fókuszálni. Azért egy ledből 50000mcd az nem kevés. Szerintem egy próbát bőven megér. :yes:
P7 SSC 2x2mm ről jön a fény és már az gondot okoz.
Ezeknél meg legalább 5mm lenne a táv. Most egy teljesen más megoldás dolgozom. 1W-os 100lumenes ledekre gondoltam. Ezek vékony típusok és rálehet teljesen helyezni egy kis 1cm es optikát. A cél hogy mindegikből már párhuzamos fény jöjjön. Utána a párhuzamos nyalábot simán befogom az egyik nagy dioptriás lencsével és elméletileg tökéletes fúkuszpont lehet. Az optikát házilag gondoltam elkészíteni esetleg valamilyen zseléből kiönteni, formába. Erről kell majd még információt szereznem, hogy megoldható e, de olvastam hogy vannak ilyen anyagok. Majd csinálok 1 rajzot az elképzelésről, ha valakit érdekel.
Örömmel látom hogy haladsz a dologgal A hái készítészű lencsékre olyan ötletem van, hogy játékboltba nézz körül. Pl nagy átlátszó golyót félbevágni, annak már elég nagy a dioptriája.
Haladok?
Inkább már k...ra mozizni akarok! Jah, vannak ezek a pattogós labdák, csak mindig szórnak bele valami szemetet. Kezdésnek ballisztikus zselére gondoltam. Jó lenne minél nagyobb tisztaságút összehozni hogy kevés legyen a veszteség.
Sziasztok!
Beszereztem egy izzóhibás NEC VT-670 lcd-s projektort. Az izzó tipusa VT75LP. Szeretném helyettesíteni másfajta izzóval, azonban a kereten a foncsor alatt van egy kis nyílás, amiben egy sűrű rács van. A projektorban egy "alagút" van hagyva neki. Ez mire jó?? Az izzó keretére eleve 3 kábel csatlakozik.
Na rájöttem, az a szellőzés miatt van ott Azonban más hibába ütköztem. Egyszerűen nem tudom átverni a gépet.
A képen látható a lámpa ballasztja. Elméletileg a 4 - 5 kábel felel a visszajelzésért. A 4-es GND. Próbáltam úgy, hogy ezeket rövidrezártam (késleltetve is), ellenállásokat tettem közéjük(pár ohmtól megaohmig), illetve leforrasztottam az optót, és külön adtam neki tápfeszt a katód-anód oldalról, de semmi. A LAMP led továbbra is pirosan villog és sötétség van ha belenézek, hiába világítok bele bármivel is. Ja és kiiktattam a lámpafedél pici kapcsolóját is. Mostmár teljesen tanácstalan vagyok, légyszi segítsetek
A projektort úgy vettem, hogy leesett, és eltört az izzó benne, ami való igaz. Vajon a Lámpa számlálója lenne a ludas? Ezzel az a baj, hogy nincs hozzá távirányítóm, és a használati utasítás szerint ha nincs kép, akkor a távirányító HELP gombjával kell resetelni, amit nem tudok megvalósítani HELP!
Íme egy kép a képről.
Jelenleg 1db 250lm-es 45fokos led van a színkerék elött ami nagyjából bevilágít a tüköralagúton. A képméret durván 60"
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni Projektor ügyben. Van nekem egy Thomson 61dly644 típusú projektorom, 2 hónappal ezelőtt cseréltem ki az izzót a lámpa modullal együtt. Most a tv a következőket produkálja: -bekapcsolásnál a modulhoz csatlakozó aljzaton 1000v feletti indítófeszültség mérhető kb 2-3mp-ig. -Ezután a feszültség 0-ra csökken, majd feszültség nem mérhető. -a lámpa nem világít. mi lehet a baj? (nem vagyok egy műszaki zseni) előre is köszi. Üdv:Végh Zoltán ***
Foglalkozott közületek valaki már NEC projektor átverésével?
Ennek igy is kell lennie. Pedig nagyon eselyes az izzo hiba ismet, ha semmilyen jelet nem latod a begyulladasnak. Azert probalj eloszor valami kontakthibara rakeresni, tisztogasd meg a sarukat, erintkezoket, merd meg a nagyfesz vezetek ellenallasat. Ugye, nincs szigetelesi hiba a kabelben, ahol mondjuk a femreszhez atutne?
Amit tudsz merni, azt lampaval egyutt mered? Tehat minden benne van, ami kell es te csak siman odatartod a merozsinorokat a ket polushoz, igaz?
Szerintem kicsit pontosabb tipus nem artana, valamint az okat is erdemes volna kozolni. Azon kivul mit ertesz atveresen?
Vettem egy Nec VT670 tipusú projektort. Szeretnék bele új izzót építeni, azonban nem tudom vele elhitetni, hogy jó az izzó benne. Ha kicsit feljebb lapozol, belinkeltem a lámpája gyujtó áramkörét.
Ebben a gépezetben van Lamp Hour Meter, de az elméletileg csak akkor tilt le, ha lejárt az óra időtartama, de ebben törött izzó van. Tehát biztos hogy még nem járt az le. Amikor belevilágítok elemlámpával bekapcsolás nélkül, akkor szépen átvilágítja, viszont amikor bekapcsolom, már készenlétben is villog a LAMP led és az LCD-k is besötétednek teljesen. Nem boldogulok vele sehogysem sajnos. Ja és a lámpafedél kapcsolóját kiiktattam, ha nem iktatom ki, rögtön le is áll.
Üdv .
Ezek közül nem jó neked valamelyik ?
Ertem. Szoval nem ilyen izzo hanem valami mas tipusu es a gep ne tiltson le.
Nos, ranezesre jopar optocsatolot latok ott. Azokat kellene megvezetni. Azt jelenti, hogy kulonbozo feszultsegeket kellene rajuk kapcsolni. Hogy mennyit, azt az adott aramkor donti el. Mennyi a rajtuk merheto feszultseg most? Gondolom, az egyik az inditojel, a masik a visszajelzo, de hogy a harmadik mi lehet?? Talan fenyero/takarekos mod jelzoje?
Üdv!
Fene tudja. Ez csak próbával derülne ki. Jelenleg még más fajta megoldással próbálkozom, eddig a legjobb eredményt 1 leddel kaptam kb 20lumen fényt sikerült kivinni a falra egy 250lumenes leddel. Ezzel sötét szobában a kép 150cm-es átlóban jól látható, de ezzel még közel sem lehet projektorozni. Saccra azt mondom, hogy ha sikerülne 100lument kihozni azzal már el lehetne filmezgetni stb. Minden esetre adtál még 1 alternatívát. Ha úgy alakul mennyiért válnál meg az integrátortól? Üdv!
Üdv!
Rég írtam már. Tulajdonképpen nem haladt sokat a projekt. DLP-s Infocus X2. A legnagyobb gond belevezetni a legtöbb fényt a 3,5mmx4,5mm-es tükör alagútba. Jelenleg úgy kapom a legjobb eredményt, ha a ledet a legközelebb teszem a tükör alagúthoz (4-5mm). Ez azt jelenti, hogy a ledből kijövő 140 fokos csóvából függőlegesen kb 28 foknyi vízszintesen kb 36 foknyi megy a csőbe. Tehát viszonylag kevés fény. A jelenlegi led SST-90. 6A-en jár ez kb 1600lm. Próbáltam 4db (2db 60x20-as és 2db 20x4mm-es) lencsével belefókuszálni a fényt ami sikerül is, de valahogy rosszabb az eredmény mint simán odatéve a ledet. Nem tudom hol, de útközben elszóródik a fény. Optikai szimulátor szerint nem szabadna. Csatoltam 2db képet, hogy milyen a kép. Élőben is pont ugyan ilyen. Sajnos nem sorolnám a nézhető kategóriába. A képátló kb 70" Nagyjából ezek a tapasztalatok. Ha valaki kísérletezget mostanában ilyennel (LED-es) megírhatná a tapasztalatát. üdv
Szia,
Én régen csináltam egy nagyon egyszerű disco fényt kis ledekből és olyan fénye lett egy nagyítótól, hogy egyszerűen nem lehet belenézni. Sima, 5mm víztiszta tokozású 100Ft-os ledet használtam és kb 8-9 cm távolságba raktam egy 40mm átmérőjű nagyítót. Nagyon koncentrált fényt ad, pedig csak egy dab led világít egyszerre. Szerintem továbbl ehetne fokozni a hatásfokot ha a led és a nagyító közötti a cső belsejében tükröződő pl alufólial enne felragasztva. Nem tudom neked milyen az optikád, de mindenféleképpen kipróbálnám nagyítóval, meg nagyobb teljesítményű leddel.
Most az optika úgy néz ki hogy az elején rámegy a ledre a 20x4mm-es ez csinál kb 60 fokos szórást. Ebbe a 60 fokba megy bele a 60x20mm-es lencse ami nagyjából párhuzamosítja a fényt. Utána még egy 60x20-as ami összeszűkíti kb megint 60 fokra majd mégegy ami még tovább szűkíti és így a végső fókuszpont nagyjából akkora mint maga a led sugárzó felület 3x3mm. Ez probléma nélkül belemegy a csőbe.
Az alufóliával az a baj, hogy az oldalról betükrözött fénynek a fókuszpontja alapból máshova fog esni mint a fő fókuszpont. Nagyobb ledet nem tudok elképzelni. Jelenleg ez a legkisebb pontból legnagyobb fényáramot sugárzó led. 3x3mm-ről 2250lumen névlegesen.
Nem tudom mennyire van helyed, de valami 15-20W-os ledet beledobnék, ha ilyet építenék.
Szerk.: Lehet keveset mondtam... Inkább egy 50W-osat. Kb 7000Ft 50W 3800LM LED Emitter Metal Plate - Warm White - 3800 Lumen output - Working voltage: 32~36V - Working current: 1.6A - Color: Warm White (3000-3200K)
Ezeken már túl vagyok.
Sajnos ezeknek a ledeknek túl nagy a sugárzó felülete. Amit ajánlottál az 20x20mm. A forráspontinál kisebb pontra nem lehet fókuszálni csak nagyobbra Ezért használok SST-90-et ami 3x3mm-ről szór.
Nem értem, hogy ez miért baj, hogy 20x20mm-nél nem lehet jobban összetolni a fénysugarat.
Én csak a ledet, egy nagyítót és a fresnelt raknám egymás után. A nagyítót meg olyan távolságba raknám ahol a megfelelő szöget eléri a kilépő fénysugár. Nem tudom, nincs benne tapasztalatom, csak én ezzel próbálkoznék. Kár, hogy nem mutatja, mi van benne. |
Bejelentkezés
Hirdetés |