Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Tudna-e valaki tanácsot adni, mivel helyettesíthető egy orosz műveleti erősítő ic,jó lenne,ha azonos lábkiosztású lenne. A típus:KR140UD1B Előre is kösz!
Köszi,de sajnos a lábkiosztása más, és lassúbb is. :
Szia! Egy orosz szkóp ( van,aki h-oroszkópnak hívja) az Y erősítőjébe, azért kellene gyorsabb és kis zajú.
Ha más nem lesz egy nyákra teszek egy jobb fajta műveletit és szigetelt rövid huzalokkal forrasztom be. kicsit gánya,de legalább használható lesz.
Ez a КР140УД1Б az ősrégi UA702-nek az orosz megfelelője. Milyen szkópban volt ez (típusra)?
Jól látod ősrégi H 313 , a uA 702-őt is néztem,ott az a baj hogy nem szimmetrikus a tápfeszültsége ezé szimmetrikus 12V-ról megy.
Bár ez eredetileg sem mérésre inkább jelalak nézegetésre készült, hiszen ahogy nő az erősítés csökken a frekvencia ez ált a műveleti erősítőkre igaz, azért olyan20dB-t lehetne erősíteni azt 2X,mert kettő van benne talán a száz szoros erősítés elég lenne nagyobb frekvencián is ~így is 100Khz lenne a max. Kidobni meg sajnálnám. Köszönöm a segítséged.
Ehhez a szkóphoz szinte akármilyen műveleti erősítő jó lesz a 741 kivételével, mert annyira kicsi a sávszélessége. A kompenzáló kondenzátort vedd ki, ha kompenzálás nélküli típust használsz. Például ez a 8 lábas kiszajú szerintem jó lenne: Bővebben: Link.
Ebben sincs kompenzálás, annyi van,hogy az inv és nem inv. bemeneteket összekötötték egy soros RC-vel ezzel is határolták a felső frekvenciát,gondolom a gerjedékenység miatt kellett.
Az 5534-es valóban jó lehet még 1Mhz-nél is tudna 20dB.-t Kösz!
Még annyit, hogy az erősítést lehet, hogy majd be kell állítani, hogy valamelyest hitelesen mérjen a szkóp.
Á- ez szerintem sose volt hiteles eleve van a bemeneti részen egy erősítés szabályzó potenciométer,ettől aztán sose tudni mennyi az annyi. (ha csak nem valamelyik végálláshoz állították be ezt megnézem)
Az erősítésszabályzó poti max. helyzete a hiteles beállítás.
MAX628 helyett tudtok ajánlani valami beszerezhető alternatívát?
Szia!
Kapható ez az IC, de szerintem a legtöbb dual MOSFET gate driverrel helyettesíthető lenne. Bővebben: Link
Akkor jó, valamit nézek helyette… Végülis ezek szerint teljesen mindegy, mit találok helyette Köszi!
Szeretném a nálam okosabbaktól kérdezni, hogy az LF 357 helyére berakható -e egy az egyben pl TL 071, vagy az Ne il OP sorozat. A lábkiosztás egyezik. Audioerősítőről beszélünk. A kapcsolás visszarajzolása nem lehetséges.
Sziasztok
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy az LM 741-est mivel tudnám helyettesíteni? Lm 358 és 1458 van itthon, a táp és a lábak megfelelő felcserélésével valamelyik berakható? Köszönöm a választ Üdv: Csupasz
Sziasztok!
Valaki megtudná hogy az LM307-es IC-t mivel tudom helyettesíteni?
Például NE5534-el helyettesítheted. De ha nem kell nem kell nagy sávszélesség, akkor az LM741 is megteszi.
Oda még a 741 is jó lenne.
Szia! Köszönöm! Örök hála
Sziasztok!
Tudna valaki nekem segíteni, hogy az RC 4136 mivel váltható ki? Amiket találtam, annak sajnos más a lábkiosztása / 324,348 / Előre is köszönöm Üdv: Csupasz
Szia
Köszönöm, de a HE Store-ban is van, de vidékre 5X annyi a kiszállítás, mint az IC. Egyéb / csak ott kapható / alkatrészeket is kell rendelnem, ezért most a Lomex a jó választás. Ezért kellene helyettesítő, ami ott is kapható. Üdv: Csupasz
Helo azt szeretném megkérdezni hogy a 4009-es Ic Mivel helyettesíthető?
A környéken nem lehet ilyet kapni a boltba is már azt mondták nem gyártják. Futófény Ehhez a kapcsoláshoz kellene.
Szerintem minden nagyobb boltban kapható. pl. itt: Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |