Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MOSFET-ek
A PC-trafó sem légréses. Valami szabályozási anomália is van, meg persze a leírás és ajánlás szerint kell megcsinálni az áramkört.
Idézet: „A PC-trafó sem légréses.” Szerintem meg az. Most fogtam a kezemben, nemrég bontottam ki egy 400 W -os PC tápból,le is fotóztam a telómmal, hátulról megvilágítva. Igaz, hogy nem túl jó a kép, de látszik középen a légrés.
Nem. Egy power Fet hajtja, mint sok más tápban.
Akkor rendben van. Bár én még ilyen PC-táppal nem találkoztam.
Basszus.. akkor ez nem szokványos táp.. de én már más PC tápból is bontottam ki trafót, az is ilyen vassal volt.
Sajnos most jelenleg dolgozom s nem vagyok otthon majd csak hétfőn .De az biztos hogy nem legréses pc tápokat bontottam széjjel .
Ami a hidegitést illeti pasz ..Ha hazamegyek esetleg megtudom nézni de mi az amit nem kellene látnom vagyis olyankor milyen jel alak látható?A fetek + tápfeszt kapcsolnak a táp közép leágazása negetiv valójában pár 100mV os jel alak változás lehetséges ne?.Vagyis nem jelalak mivel ott max feszültség esés lehetséges nem?
Bár most hogy vissza gondolok igazából egyszer sem néztem meg hogy nincs e pár tized miliméter légrés közte ,mivel EI ferrit magok voltak.. vagyis annak néztem nem légrésesnek..
Azért kértem, hogy tegyél fel nyáktervet, meg mérj egyet, mert lehet, hogy valami építési hiba. Ne feledd, hogy azon a frekvencián, amin a táp üzemel, már egy 1 cm -es fólia is lehet egy ilyen galiba oka.
Sajna csak ez van Itt nincs alkatrész értékekről semmi igy igen nehéz kisilabizálni valamit, De azért felteszem.
Minden UC384x-re épülő vas ilyen . Például az Enermax klasszikusan, de a Delta tápok is gyakran (Chieftec GPS sorozat a saját vezérlőjükkel).
DipTrace Evaluation nyomtatott áromkör tervező
Köszönöm a frissítést. Én még nem találkoztam flyback-táppal számítógépnél.
DT Board. Fogalmam sincs, mi az, de valami közös formátumot nem tud menteni?
JPG-be tessék forgatni, és úgy mutatni.
Vagy ha azt nem tud, PDF-nyomtatóval PDF-et gyártani, vagy prtscr gombbal képernyőmentést csinálni. Egy kiterjesztésből nehéz kitalálni, hogy mivel készült és a kollégáktól se várjuk el, hogy minden kiterjesztéshez ők töltsenek le, telepítsenek programot.
Itt van jpg -be amit igértem Ne haragudjatok de ezt a kép mentést még ki kellett tanulnom.
Sikerült megnéznem a ferritet és nem légréses.
Jó ez, köszi. Ami szembeötlő, hogy a gate hozzávezetések hosszan és nagyon közel haladnak a drain vezetősávhoz. Valamint a FET-ekhez minél közelebb nem árt lezárni alacsony ESR-ű elkóval a tápvonalat. 1-2000µF elég.
Szerintem meg inkább az a baj, hogy a FET -ek nem jól vannak bekötve. Miért a Source lábakra mennek a trafó tekercsei? Szerintem a Drain lábakra kell kötni a tekercseket és a Source lábak közösen GND -re mennek.
A FET -eknél a Drain a középső láb. Annak kell mennie a trafóra.
De nekem a trafón a közös a negativ És a fetek + feszt kapcsolnak de ezt már korábban irtam azt hiszem.
ez miért lenne gond?
Azért, mert a FET rácsának a nyitófeszültsége a G-S elektródák között 2,5 V, vagy még nagyobb. A meghajtójel ideális esetben maximum tápfeszültségyi lehet a meghajtójel csúcsainál, és ebből vonódik le a G-S nyitófeszültség, így nem a teljes tápfeszültséget kapcsolja rá a tekercsre a FET. Kevesebb a bepumpált energia, teljesítményveszteség adódik, melegednek a FET -ek.
Nem tudom, miért választottad ezt a megoldást, de nem jó ötlet. Mindez akkor van így, ha N csatornás FET -ről van szó. Ha viszont P csatornás FET -ekkel építetted meg, akkor rosszul vannak bekötve. Tegyél már fel egy rajzot, hagy nézzük meg!
Bővebben: Link de irfz44 es fettel készitettem
Hát nem hiába vagyok itt a fett oldalon
A fett az magyarul bátor. Ezt úgy hívják, hogy FET.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |