Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LG RE-21FB30RX TV
Üdv! kaptam egy fenti típusú 3 éves tv-t, persze rosszan.kezdeti hibajelenség:kattogás a táp felől.Megnéztem,a sorvégtranyó zárlatos volt. A tranyót kicseréltem hasonló típusúra,azóta a táp megindul,de idétlen visító hangot ad a TV, a tranyó nagyon melegszik,de se hang se kép a tv-n.Sajnos több hibás alkatrészt nem találok,esetleg találkozott vki már hasonló jelenséggel?(nagyfesztrafó lenne halott?)
hy
ha visító hangot adott akor valószínű hogy a nagyfesz rész nem tökéletes. Lehet hogy le van égve a nagyfesztrafó. Ez megoldás arra a problémára hogy nincs kép. Viszont a hanghoz nem igazán tudok hozzászólni. Nem lehetséges az hogy esetleg egy villám elintézte?
Nézd meg nem fut e a tápja. A táp primer körébe cseréld ki az elkókat. Lehet hogy nagyobb feszt kap a sorvég attól döglött meg a tranyó is valószinüleg.
![]()
milyen tipusu sorvegfok tranzisztora van, bu808 d (darlington) vagy pedig sima bipolaris?
ha darlington helyett sima bipolarist teszel 5 masodperc alatt kieg...hang meg valoszinuleg azert nincs mert a hangvegfok tapfeszultsege a nagyfesz trafo egyik szekunder leagazasabol van....
Szia A nagyfeszültségü tranzisztoroknál a D-betü nem darlingtont jelent hanem integrált Dumper diódát.
nem hiszem hogy ki kellene engem oktatni a tranzisztorokat illetoen, azert kerdeztem ,hogy nem-e darlingtonos, mert az ujabb keszulekekben, hogy ne kelljen driver trafot hasznalni, a vegfokokban nagyfeszultsegu darlingtonokat alkalmaznak, mint pl.a BU 808A (AF) (D). Legtobb esetben a tv-keszulek gyartok akik darlingtonokat alkalmaznak a vegfokban, tul kicsire meretezett hutobordaval latjak el es nagyon sokszor tulmelegedes miatt fut meg... ugyamugy pedig jol tudom mit jelentenek a vegzodesek....
tt2140 a tranyó tipusa, adatlap szerint sima npn tranyó, 21colos moncsi végfokját raktam be, adatlap szerint minden stimmelt (Uce,Ic,Tf,stb)illetve jobbak is voltak adott értékek...
meg kell nezni a diodakat a sorkimeno trafo szekunder oldalan, es ha jok, ki kell venni a sorkimenot, es ellenorizni egy minosegi sorkimenoteszterrel (pl. Diemen)
Hali
Ha már utánna vagy a tápban az elkócserének és tuti, hogy a sorvégtranyó nem darlington és az eltérítő tekercsek nem zárlatosak akkor szerintem forraszd ki a sorvégtranyót és a C-E közé forrasz be egy 230V/100W-os égőt. Kapcsold be a tv-t és ha szépen világít (115V-150V közötti feszt mérsz rajta) és nem visít akkor majdnem nyugodtan megrendelheted a sortrafót. Ez egy régi de jól bevált módszer de ennél a típusnál még nem próbáltam remélem tudtam segiteni.
na igen ezt el is felejtettem, az eltéritő tekercseknek ohmikusan mekkorának kell kb lenni?mert az egyik mintha 2* akkora lenne mint a másik(rég mértem)
Szia
Általában sor 4-6 Ohm Függ 15-18 Ohm Mennyi a sortáp ? ![]()
Ez igy igaz. Hamarabb és biztosabban lehet diagnosztizálni egy rossz kutyát mint a legtőbb teszterrel. nekem is van egy Diemen de igen ritkán használom.
Az izzós módszer biztosabb. ![]()
izzoval én régen ugy szoktam, hogy a kollektor és a trafo közé. most ugy szépen világit és semmi más... mennyi lenne bele 1 trafó? és mi van ha nem csak az a rossz???ja most bu2508DF van benn.
Az ugy nem jó. Azt a lábát a trafónak ki kell forrasztani ami a sortápra megy, és oda tenni az izzót. Ha világit az azt jelenti hogy jó a táp és valószinüleg rossz a sorkimenő de azért még én a helyedbe megnézném egy szkóppal hogy a bu bázisán normális sormeghajtójel van-e. 15625 Hz-es kb 1-2 voltos negyszögjelet kellene találnod. Akkor is tud egy kutya visitani ha nagyobb a sorfreki sőt akkor is ha kissebb sőt akkor is ha rossz a sormeghajtójel.
![]()
sajnos szkópom nincs otthon,már lassna kéne vennem egyet, de főleg digitális technikával foglalkozom így kevés lenne otthonra egy 10megás,a 2-300megásak meg bazi drágák (házra is gyűjtök
![]()
sorry a reakcióidőmért,a tv tulaja vett egy uj tv-t ezt meg nekem adta hogy jó lesz majd valamire...ezt az izzós módszert még mindig nem értem,először azt irtátok h vegyem ki a BU-t és a C-E helyére tegyem az izzót, utána meg azt hogy a trafó sortápra menő lába és a sortáp közé,akárhogyis a kettő nem ekvivalens egymással sztem, melyiket próbáljam?
Szia. Az izzót mindig a sortápra és a szekunder oldali talajra kell tenni. Azért mert ha világit az izzó akkor a táp jó. ha nem akkor a táp rossz. igy lehet gyorsan kitalálni hogy a táp rossz-e vagy a sorvégfok zárlatos.
Nos,izzó a sortáp és föld között szépen világit, sortáp 110V +-a műszerem hibája.pontosítom a hibajelenséget,ha visszarakom a BU-t egy másodpercre mintha megjönne a nagyfesz(szisszen),majd csak utána kezd el magas hangon recsegni.A héten elvileg kapok egy Philips szkópot,akkor rá tok nézni a BU bázisára is.
Sziasztok!
Bedöglött az LG RE-CB80RX tiousu tv-m...nincs esetleg vkinek ehhez a tvhez komplett panel(azsem baj ha hiányos)mert megvenném! Köszi!! Üdv:.szvictor
Sziasztok!
Nekem egy RE-28FZ10PX típusú TV-m van. A következő a hibajelenség: szépen bekapcsol, és megy... Aztán gondol egyet, eltűnik a kép, majd néhány másodperc múlva lemegy készenlétbe. Ezt van mikor 3 perc után, és van mikor 2 óra után csinálja meg, de volt, hogy 5 óra után kapcsoltam ki én. Ha kikapcsolt nem is indul el újra, bekapcsolás után a hang elindul, de a kép nem, és néhány másodperc múlva készenlét... Áramtalanítás és kis várakozás után megint elindul, és kezdődik elölről az egész. Menet közben viszont a kép két széle "kifehéredik", ez fekete képernyőtartalomnál látszik nagyon. A közepe felé halványodva. A helyzetet bonyolítja azonban, hogy nekem nem sok közöm van az ilyen jellegű dolgokhoz. Nem vagyok analfabéta ezen a téren, tudom melyik felén kell megfogni egy forrasztópákát, meg tudok különböztetni egy kondit egy ellenállástól, de ennyi, úgyhogy hülyegyerekesen magyarázzatok. Ja igen: sajnos nem megoldás, hogy vigyem szerelőhöz, ugyanis Írországban vagyok, itt ez a fogalom ismeretlen. Ha valami elromlik kidobják (mert ez egyébként is jobban megéri)... Ha ez a probléma megoldódik, akkor van egy másik delikvens is SONY kv-29cl10b személyében (ez egy haveromé), szinte megegyező hibajelenséggel, csak ezen egyszer sem jön be a kép, a hang is csak egy pillanatra. Viszont itt azt néztem, hogy a Stand By LED hibakódot dob, ez pedig két villanás, ha valakinek mond valamit (én nem találtam semmit róla). Ezt abból gondolom, hogy egyenként lehúzogattam a csatikat az alaplapról, hátha ki tudom zárni a hibás részt, és a villogások száma változott... Köszi előre is mindenkinek a segítségét!
Szeretnék tőletek segítséget kérni,a TV-mel kapcsolatban.Egy LG CF29H30T típusú televízióról lenne szó.A probléma az az hogy a TV nem kapcsol be
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |