Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kültéri hangosítás (hangládatervek és erősítők)
  1. Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
  2. A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
  3. Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot, ami tartalmazza a hangszórót, és a hanglesugárzás javító eszközt, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb)
  4. A hanglesugárzást javító eszköz lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap". Hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Lapozás: OK   51 / 74
(#) Gyozo92 válasza skylynes97 hozzászólására (») Márc 5, 2011 /
 
Elnézést, nem figyeltem a topicot, de most elmondom. Ha figyelmesen elolvasod az írásomat, akkor kiderül, hogy végül is nem cseréltem ki a magasakat, csak lefojtatom őket.
De azóta eldöntöttem, hogy kicserélem, mert így lefojtva sem az igazi. Én pár MNC Dome-ot próbáltam bele, még az elején, és mid jól szólt. Igazából, ami rendes magas sugárzó, és nem, ilyen mágnes nélküli cincorgó, az klasszisokkal jobbá teszi a hangját. De a magas elé, akkor is kell tenned még kondenzátort, mert a gyári, egy 100 ohmos ellenállás, és (ha jól emlékszem) 2,2 µF-es kondenzátor nagyon megengedi a hangerőt rajtuk. A legolcsóbb MNC PA dome is jó bele, csak fóliakondikkal szerelkezz, és próbálgasd, így saját ízlésedre hangolhatod.
(#) skylynes97 válasza Gyozo92 hozzászólására (») Márc 5, 2011 /
 
Köszi a tippeket megfogadom köszi
mert nekem is ilyen hangfalaim vannak köszi
(#) skylynes97 válasza Gyozo92 hozzászólására (») Márc 5, 2011 /
 
Még az lene a kérdésem h milyen vezetéket alkalmaztál a kábelezésnél ? köszi előre is
(#) shalafi.66 válasza skylynes97 hozzászólására (») Márc 5, 2011 /
 
Egy elrontott váltónál nem valószínű, hogy a dróton múlik az üdvösség.
(#) shalafi.66 válasza Gyozo92 hozzászólására (») Márc 5, 2011 /
 
Tehát bármilyen hangszóróval működik csak fóliakondi legyen előtte. Hm. Érdekes álláspont. A piezót nem "lefojtatni" kell, hanem rendes szűrővel impedanciakompenzálás mellett használni.
(#) Gyozo92 válasza skylynes97 hozzászólására (») Márc 5, 2011 /
 
A legvastagabb kéteres hangszórókábelt használtam benne, amikkel általában dolgozok.
(#) Gyozo92 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Márc 5, 2011 /
 
Igen, ebben igazad van, de a hangfalban ez benne van, de nagyon hangosra vette a hangerejét. Mondhatjuk finoman kifejezve, nagyon rossz a saját váltója. Na most én, ahelyett, hogy az egész váltót újra terveztem volna, marattam volna, meg minden, csak elétettem egy fóliakondit, hogy ne szóljon olyan hangosan. Ez ugye szűrést is végez. De alapvetően igazad van.
(#) Gyozo92 válasza Gyozo92 hozzászólására (») Márc 5, 2011 /
 
Még valami, ha bele akarunk menni a részletekbe, fontos lehet. Gyárilag PIEZZO sugárzókkal van szerelve, aminek nagyon nagy az ellenállása. A kivezérlése, pedig nem teljesítményt, hanem feszültséget igényel. Ezért, ha lengőtekercsesre cseréljük őket, érdemes a hangváltó terén alakítgatni, mivel azok 8 ohmosak általában, és nem feszültségszintet igényelnek, hanem teljesítményt.
(#) shalafi.66 válasza Gyozo92 hozzászólására (») Márc 5, 2011 /
 
A kondenzator csak felülateresztő jellegű, a hangnyomásillesztest a soros ellenállásnal kell keresni. A megfelelő módszer, ahogy mŕr írtam, az, hogy a piezo impedanciaját névleges közeli értékre hozod egy párhuzamos ellenállással, tetszőleges szűrővel vágod, majd soros ellenállással illeszted a mélyközép hangnyomásszintjéhez.
A találomra váltózás többnyire elég rossz eredményeket szül.
(#) shalafi.66 válasza Gyozo92 hozzászólására (») Márc 5, 2011 /
 
Ha az előbb leírt módszert használod, akkor nem számít a piezo magas imp. értéke (az ellenállás nem számít, mert nem egyenáram szól rajta).
(#) potenciameter hozzászólása Márc 15, 2011 /
 
Sziasztok! Egy ideje kész van egy mélyládám 15colos reflex h.szel. Szombaton kipróbáltam kültéren és meglepődtem nagyon nagyot szólt a méreteihez képest, sokkal jobban szólt kint a teraszon mint bent az 5*5m-es szobában! El se tudom képzelni hogy menyire mehet egy 18colos tölcséres láda ha ez a kis reflex is ilyen jó.
(#) Turbina33 válasza potenciameter hozzászólására (») Márc 18, 2011 /
 
Örülök neki,hogy örülsz neki!

Nekem(fiamnak,csak én fizetem ) ma jött meg a Kappa,egy SPA4050-et váltott le.Még járatós,ezért nem akarok zengedezni róla,de az biztos,hogy nagyon igényesen kidolgozott,gyönyörű hangszóró-már ha lehet ezt mondani egy hangszóróról
Érdekes,hogy lágyabb kicsit a felfüggesztése,mint a SAL-é,már majdnem olyan,mint a gumisoké.Én azt hittem,hogy hasonló lesz a 15R300-400-hoz,azokhoz volt szerencsém annó.Az biztos,hogy hangos!
(#) DannyL16 válasza Turbina33 hozzászólására (») Márc 18, 2011 /
 
Nekem pont ma volt szerencsém 15R400hoz valami brutál volt.. egy Ibiza amp - 800assal volt hajtva ami nem valami erős végfok de nemis olyan rossz.
(#) potenciameter válasza DannyL16 hozzászólására (») Márc 18, 2011 /
 
Hát szerintem is nagyon jó! Már használtan jutottam hozzá, de nagyon szeretem!
(#) Turbina33 válasza DannyL16 hozzászólására (») Márc 19, 2011 /
 
A 15R400-ra talán a legjobb hasonlat a brutál! Csináltunk annó egy "The voice of theatre" nevezetű,félig tölcséres ládát neki,és levitte a fejem a hangnyomás 100W-tól,de igazi,szép mély nem várható tőle,nem arra való.Ezért választottam a Kappa-t.
(#) potenciameter válasza Turbina33 hozzászólására (») Márc 19, 2011 /
 
A Kappa miben külömbözik a relfextől? Gondolom h mélyebbre megy?! De az érzékenységgel, hangnyomással mi a helyzet? Kérlek irj valamit róla mert még élőben soha nem halottam!
(#) Turbina33 válasza potenciameter hozzászólására (») Márc 19, 2011 /
 
Én egy ilyet akartam venni,mert többen mondták,hogy ez jó.Shalafi is ezt ajánlotta,és az ő véleménye mérvadó. :yes: Végül-anyagi okok miatt-ezt vettem meg.Ez hangosabb és szerintem szebben szól.Hogy miért jobb ez,azt shalafi tudná elmondani,de ő most be van fagyasztva
(#) Turbina33 válasza Turbina33 hozzászólására (») Márc 19, 2011 /
 
Nagyon jó hangszóró az a Reflex,nekünk nem volt vele semmi problémánk.Csak egyszer kell megvenni és örökké tart,ha vigyázol rá
(#) potenciameter válasza Turbina33 hozzászólására (») Márc 19, 2011 /
 
És milyen ládában használod a Kappat? És mire?
(#) potenciameter válasza Turbina33 hozzászólására (») Márc 19, 2011 /
 
Sokan mondták hogy nagyon jók az Eminence hangszórók, nagy az érzékenységük, de valahol azt is olvastam, hogy a teljesitménynél sokat csalnak, hogy szinte a fele annak amit a katalogusban ir. Mi a tapasztalatod, véleményed erről?
(#) DannyL16 válasza Turbina33 hozzászólására (») Márc 19, 2011 /
 
Hát igen a mély nekünk se nagyon jött ki ugye suliban mértük be az ibizát a 12R150es kicsi volt neki de a 400ast nagyon meghalytotta pedig az ibiza végfok nem nagyon üti azt a wattot amit ar r400as elbír szóval ennél még hangosabb is lehetett volna de a fülemet ígyis bántotta..
(#) Turbina33 válasza potenciameter hozzászólására (») Márc 19, 2011 /
 
Egyenlőre betettük a SAL helyére,ez 160 lityis doboz~40Hz-re hangolva.Shalafinak megint igazat kell,hogy adjak,mert ez nagy ennek a hsz-nek,nagyok a kitérések.Készül hozzá az uj doboz,megcsinálom hozzá a gyári ajánlást.Itt olvasható.
Egyébként a fiamnak vannak hangosítási allürjei,neki csinálom,mert megérdemli :yes:
(#) aflmor válasza potenciameter hozzászólására (») Márc 19, 2011 /
 
Hali! Az én "kicsinyeim" :yes: (KappaPro , jelenleg Castone CPA-1200B-vel hajtva)
...ez nem a fület bántja. Egyszerűen beveri a melled! A "sub-ot" nem (csak)hallani kell, érezni.
(#) Turbina33 válasza potenciameter hozzászólására (») Márc 19, 2011 /
 
Nem tudom.Nem nagyon hallani rossz véleményeket az Eminence hagszórókról,sőt,mindenki őket ajánlja azoknak,akik szeretnének a pénzükért minőséget kapni.Én nem tudok nyilatkozni a témában,mert ez az első találkozásom ezzel a márkával.Azt tudom mondani igy elsőre,hogy 60W-tal szét lehet robbantani egy szobát,az egész házban remeg minden ami mozdítható,és sokkal-sokkal érzékenyebb,mint a SAL.
(#) Turbina33 válasza aflmor hozzászólására (») Márc 19, 2011 /
 
Na igen,ez még kimaradt,hogy nem csak hallani a különbséget,hanem érezni is lehet De a Reflex is üt rendesen azért...
(#) ptesza válasza Turbina33 hozzászólására (») Márc 19, 2011 /
 
Mélyebbre megy cserébe az érzékenységért.
(#) potenciameter válasza aflmor hozzászólására (») Márc 19, 2011 /
 
Mekkora terem kell a hogodnak, hogy kitudja fejteni az erejét? Gondolom szobában semmit sem tud, inkább a szabadban.
(#) potenciameter válasza potenciameter hozzászólására (») Márc 19, 2011 /
 
15, vagy 18 colos hsz van benne?
(#) aflmor válasza potenciameter hozzászólására (») Márc 19, 2011 /
 
40 cm-es. Tudja dolgát rendesen! Tervben van még 2db ugyanilyen. ...mert bejött. Többen kérték a rajzát, bár pár hsz.-el előbb megosztottam, megint itt van. ...hamarosan még pár fotó :yes:
(#) aflmor válasza aflmor hozzászólására (») Márc 19, 2011 /
 
...lassan megy...
Következő: »»   51 / 74
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem