Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ja persze én is ilyesmi talpnyaló voltam egy villogót nem sikerült csinálnom most meg 40w-os erősítők, kivezérlésjelző,hangszínszabályzó,dobókocka stb...stb... de holnap lehet összerakom azt a smylit gyorsan.
valamit elfelejtettem. még csak 13 éves vagyok... a talpnyalót meg úgy értem hogy egy barátom segítget és erre értem a talpnyalót.
Hát , akkor ügyes vagy, le a kalappal. Én november óta foglalkozom elektróval, és 15-öt töltöm decemberben. Hú, de gyors elszaladt az idő ...
De ha tudsz várni pár napot azt a smylit is megkapod mert összerakom én is.
Esetleg vannak alapból olyan ledek amik maguktól villognak.sorba vagy párhuzamba kötöd őket megfelelő alakzatban.Nincs is miről beszélni.
Itt meg kell, hogy védjem Jani@-ot.!
És te meg kiverted a biztosítékot. Mit is írtál pontosan? Idézet: „Igen én úgy látom PIC-esek és ezek már fel is vannak programozva” Már a nevükben is benne van, hogy CMOS és TTL. Akkor te mit láttál? Nyisd ki a 13 éves szemed és ne vezess félre másokat és ezek után ne oktasd ki. [off] Ettől vagyok kész amikor valaki az életkorával henceg vagy takarózik.
Amúgy bocs a sok írásért de beszédes vagyok meg néha néha eszembe jut valami.
Ebbe igazad van.csak hát emberek vagyunk és tévedhetünk.
Én lehet,hogy elmegyek.Jó helyen lesz.Regisztráció nélkül be sem engednek ha jól értem?
Jaj, köszike Blackdog, te vagy az én emberem ! Ha kell jól leszidsz de ezt jó oknál fogva teszed, meg ha kell megvédesz!
Összedobtam a Joule Thiefet, de nem megy . D.Zsombor ötlete alapján csináltam, BC 547 tranyóról. Úgy raktam össze, hogy a BC 547 Collectorára megy a led +ja meg egy drót a ferritről, az emitterre pedig a minussza. A Bázisra megy az ellenállás meg a másik drót a ferritről. A ferrit másik két végét egybeforrasztottam, oda megy a +ja az elemnek, a -a pedig az emitterre.
Két kérdés.
Bővebben: Link Jani@ ne 555-helyett ez nem jó?Könnyű kapcsolás. Kettes esetleg lm 3909-es helyett ne 555-el is működhet?
További képek !
Igen, a működő rendőrségi villogóból vettem ki, amit én terveztem, kb egy hónapja. A lényege az, hogy két led-piros-kék villog ide oda gyorsan, mint a rendőrautókon . Kb ugyan az mint az Astabil..
Azért másikkal is próbáld meg.Biztos ami biztos
megnézhetem azt a villogót is.Felkeltette az érdeklődésemet.
Csinálsz egy Astabil multivibit, 182 helyett beraksz 547-et, hogy gyorsabb legyen, és raksz egy gombot, hogy csak akkor villogjon, ha nyomod. A lényeg, hogy nagyfényerejű ledeket rakj, mert szép. A nyákot egyszerű megtervezni, én kézzel terveztem-rajzoltam.
Villogóbol van elég itthon.(rakásra)
Ok, szia ! Azt hogy lehet fiúk megoldani, hogy pár ledet egybe kapcsolok, és 10k trimmerrel csak a fényerőt szabályzom?
Soros kapcsolás? hmmm...
Még itt is van erre segédprogram. És ismét a jó öreg nóta: Hány LED? Mekkora tápról? Ohm törvény?
Mondjuk 3-4 fehér led, 6.5 V-ról, dugasztáppal. Ám sorosan 6.5 V-ról nem fog menni , mert fheér led nyitóereje ~3V, tehát 3*3 V = 9 V.
Fehér LED? 3-4 db? 6,5 VDC? Minek a poti? Bár... Tessék számolni
Poti a fényerő állításához, mert szeretném állítani tudni, mivel a sz. gép felé menne, a billentyűzet világításához, mert nincs lámpám...
Jó estét mindenkinek valaki tud adni egy okos és olcs ötletet hogy mivel lehet halytatni tda 7294-et
|
Bejelentkezés
Hirdetés |