Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő PC-be

Témaindító: Suta, idő: Jún 8, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) Suta hozzászólása Jún 8, 2006 /

Hello lenne egy nagyon-nagy problémám (érdekes)! Az van, hogy építgetek egy PC-t és van benne egy equalizer-es erősítő és tettem elé egy kis pc-s hangfalból kiszedett "erősítőt" azért mert az equalizer-en nincs hangerőszabályozó! Na most, a problémám az, hogy ha mind ez rá van kötve az alaplapra hiába tekergetem a potit a zene nem halkul és ha teljesen feltekerem a potit a hangszóró elég rendesen el kezd kalapálni a másik ha kikapcsolom a kis erősitőt akkor is szól a zene! viszont ha ezt az egész cuccost mondjuk egy discman-re kötöm rá tökéletesen működik lehet hangosítani halkítani kikapcsolni! Szóval az alaplapra integrált hangkari a ludas vagy valamilyen beállítás vagy az általam kreált cucc a ludas???KÉRLEK SEGÍTSETEK!!!
(#) _JANI_ válasza Suta hozzászólására (») Jún 8, 2006 /

A tápellátással és a föld pontokkal minden rendben van?
Földhurok vagy szakadás (kontakthiba) nincs a jelvezetéken?
Próbáltad már fordítva is? Azaz a PC-ből csak a hangjelet adod az erősítőnek, és az erősítőt táplálod meg / mondjuk egy adapterrel / külön táp.-ról!?

Lehet, hogy énnálam van a baj, de ezt pontosítanád:

Idézet:
„Az van, hogy építgetek egy PC-t és van benne egy equalizer-es erősítő és tettem elé egy kis pc-s hangfalból kiszedett "erősítőt" azért mert az equalizer-en nincs hangerőszabályozó!”

A PC házba van beépítve az erősítős EQU mint egy cd?

Idézet:
„Na most, a problémám az, hogy ha mind ez rá van kötve az alaplapra hiába tekergetem a potit a zene nem halkul és ha teljesen feltekerem a potit a hangszóró elég rendesen el kezd kalapálni a másik ha kikapcsolom a kis erősitőt akkor is szól a zene!”

Ez a hiba vagy föld vagy tápellátási hibára utalhat.
(és az utána következő mondat is ezt erősíti meg :yes: )

Ha a
Idézet:
„kreált cucc”
odról pontosabb infót tudnál adni leírás, rajz, link, stb, az sokat segítene a hibakeresésben...
Bocs., hogy egy kicsit szétboncoltam a kérdésedet.
(#) Suta válasza _JANI_ hozzászólására (») Jún 8, 2006 /

Szerintem a táplálás jó márcsak azért is mert ha másba dugom bele (pl: discman) akkor úgy müködik ahogyan kell ja és csak equ van a pc táprol táplálva a "kis erősítőnek" saját trafója van!!!Igen úgy van beépítve ahogy mondod mint egy cd meghajtó!Holnap mejd csinálok rajzokat, képeket, hogy jobban lehessen érteni a dolgot!!! Azért köszönöm!!!
(#) Suta válasza _JANI_ hozzászólására (») Jún 9, 2006 /

Na talán ez segít!
(#) Norberto válasza Suta hozzászólására (») Jún 9, 2006 /

Szerintem nagyjából együttfutó SZTEREO potmétert kellett volna alkalmaznod! Nekem ez az egyetlen dolog lett egyből gyanús, hogy a potinál a 2 külön oldal össze van kötve. Szerintem használj sztereo potit!

Egyelőre más rossz dolgot nem találtam...
(#) Suta válasza Norberto hozzászólására (») Jún 9, 2006 /

nem-nem nincs egybe forrasztva
(#) deguss válasza Suta hozzászólására (») Jún 9, 2006 /

átneveztem a "nagy probléma" topicot, "Erősítő PC-be"-re, hogy könyebben ránktaláljanak.
(#) szabi83 válasza Suta hozzászólására (») Jún 9, 2006 /

nem tudom de én csak lajikus szemmel nézve a dolgot kitűnik, hogy nincs a pcnek és a trafónak közös találkozása a GND-vel sztem, ezért nincs
Idézet:
„hiába tekergetem a potit a zene nem halkul és ha teljesen feltekerem a potit a hangszóró elég rendesen el kezd kalapálni”

de amikor pctől mentes:
Idézet:
„az egész cuccost mondjuk egy discman-re kötöm rá tökéletesen működik lehet hangosítani halkítani kikapcsolni!”

SZERINTEM :yes: :worship: :nezze:
GND rulz :yes::nyes:
(#) Suta válasza szabi83 hozzászólására (») Jún 9, 2006 /

Magyarul mit kössek hova??????????
(#) Norberto válasza Suta hozzászólására (») Jún 9, 2006 /

Az erősítőd GND-jét a számítógép GND-jével kéne összekötni...
(#) Suta válasza Norberto hozzászólására (») Jún 9, 2006 /

Te egy ISTEN vagy barátom de legalábbis nálam okosabb!Nagyon szépen köszönöm a segítségedet és mindenki másét is !!!KÖSSZ!!!! :yes:
(#) szabi83 válasza Norberto hozzászólására (») Jún 9, 2006 /

igen erre gondoltam
(#) Suta válasza Suta hozzászólására (») Jún 10, 2006 /

Nem hiszitek el de most meg a tápom szált el!!!!!!!
(#) szabi83 válasza Suta hozzászólására (») Jún 10, 2006 /

a PC táp mi??
(#) PCB válasza Suta hozzászólására (») Jún 10, 2006 /

Ha az erősitőt nem a PC táp látja el feszültséggel, hanem egy különálló táp, akkor a két tápot összekötni...... Hááááát, bátor és eredményes
(#) _JANI_ válasza Suta hozzászólására (») Jún 12, 2006 /

Valami csak nincs jól bekötve. Ha a GND pontokat rendesen kötötted össze, ennek nem szabad bezövetkezni! Melyik tápod szált el?

Remélem, hogy nem a kis erősítőd váltóáramú pontját kötötted a PC GND-jére!?:kerdes:
(#) Suta válasza _JANI_ hozzászólására (») Jún 12, 2006 /

Bocs tévedtem mégsem szált el semmi hála Istennek és szerintem a Gnd is rendben!!!! Csak gondolom csináltam egy kis rövid zárlatot aztán a tápban biztos van valami védelem vagy mi a fene de most mükszik!!!! Viszont lenne még egy kérdésem az, hogy az egész hóbelebanc kuruttyol meg hallani ahogy mozgatom az egeret ugye azért van mert a pc tápra van kötve az equ???
(#) szabi83 válasza Suta hozzászólására (») Jún 12, 2006 /

kevés a pc tápod tuti..
(#) Suta válasza szabi83 hozzászólására (») Jún 12, 2006 /

Az lehet de nincs valami más megoldás mint a táp csere, pl:zavarszürés vagy ilyesmi?
(#) _JANI_ válasza Suta hozzászólására (») Jún 12, 2006 /

Ezt a -
Idézet:
„kuruttyol meg hallani ahogy mozgatom az egeret”
- zavarjelet az érzékeny bemenetetek mint például az előerősítő, vagy a végerősítő bemenete is összeszedheti a levegőböl. Ezellen csak árnyékolással tudsz védekezni ami lehet például horgany lemezböl készült doboz. Persze árnyákolt kivitelű, hogy legyen a bemeneti jelvezeték és a hangerőszabályzóhoz menő vezetékek is (lehetőleg a födhurok elkerülésével). Ezzel szintén sok zavarjelet lehet távoltartani az erősítőtöl. Ha a zavarjeled a tápegységből érkezik, néha elég lehet egy egyszerű emitterkövetős kapcsolás is a tápegségek szétválasztására. De had idézhessek SIPOS GYULA "rádiókészülékek és hangerősítők építése" című kögyvéből:

Idézet:

...
Az erősítőrendszer belsejében is gondosan kell ügyelnünk a jel vezetésére. A helyes földvezeték-rendszer kialakítását a 4.72 ádra mutatja. Túlságosan bonyolult, sok és hosszú vezeték tartalmazó rendszer a brumm és a gerjedések melegágya. A tápegység-vezetékezésén létrejövő áthallások és egyéb nemkivánatos jelenségek elkerülésére rendszerint nem elég a tápfeszültségpontok szűrése, kisebb nagyobb kondenzátorokkal való hidegítése. A legcélészerűbb az erősítőrendszert néhány főbb egységre bontani és a jel haladási sorrendjében”
(kialakítani a tápfesz szürését)
Idézet:
„, és az egyes egységek tápfeszültségét elektronikus úton kell elválasztani egymástól (4.73. ábra).
Az erősítő felépítésének tőmbvázlata egyszerű és világos legyen, logikusan igazodjék a jel haladási irányához és különböző funkciókhoz. Egy ilyen logikus felépítésű rendszer vázlatát mutatja a 4.74. ádra. A bemeneten minnél hamarabb végezzük el a szükséges első korrekciót és szintnövelést, mert ez hozzájárul az eredő jel-zaj viszony kiváló értéken tartásához. Ha bárhová el kell vezetnünk a korrigált jelet, azt lehetőleg a hangszínszabályzók és egyéb, a hangot manipuláló egységek elötti fokozatból kell nyernünk (pl. monitorozás, belehalgatás, magnókimenet stb.). A kimenetre”
(jelkimenet)
Idézet:
„kis kimeneti impedanciályú, jól terhelhető fokozatot tegyünk, és a kimeneti amplitúdó 0,775 Veff vagy beállítható legyen.
...
(#) szabi83 válasza _JANI_ hozzászólására (») Jún 12, 2006 /

Egy újjab klassz cucc, Köszee
(#) Suta válasza _JANI_ hozzászólására (») Jún 12, 2006 /

Kösz próbálkozok ha valami megint nem mükszik írok!
(#) _JANI_ válasza szabi83 hozzászólására (») Jún 12, 2006 /

Nics mit. :yes:

Nagyon jó köny, szok hasznos infó van benne. :nezze:
Ha könyvtárban meg van, akkor érdemes belelapozni! :wow1:
(#) dB_Thunder válasza Suta hozzászólására (») Jún 13, 2006 /

Köss az erősítő bemenetei és a föld közé 1-1 db 220-1k ohmos ellenállatott,és elkussol a sutyorgás
(#) Suta válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jún 14, 2006 /

"220-1k ohmos" = 220 ohmos VAGY 1k ohmos
(#) szabi83 válasza Suta hozzászólására (») Jún 14, 2006 /

220 ohm -tól 1000 ohm -ig valamilyen ellenállattot példáúl 680 ohm ossat.
(#) dB_Thunder válasza szabi83 hozzászólására (») Jún 15, 2006 /

kössz az értelmezést szabi83....
(#) Suta válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jún 15, 2006 /

Hát sajna ettöl sem múlt el "sutyorgás "
(#) Gery hozzászólása Jún 19, 2007 /

ÜDv
Én csak hobbibol csinálni akarok egy 2.1es hangszettet.
A front az tv ből kiszedett "cucc" a mély (csakhogy meglegyen az építés öröme ) Tda2030 amihez vagy egy régi 20centis hangszoró 10-20Wattos de a mérete miatt van benne mély nah mind1 nem ez a lényeg...
Pc tápról (nturban)akartam üzemelni de mikor a sub szűrőt(kép mell) és a tda2030at együtt akartam müdödtetni ugyanarról a táprol(+kép) akkor úgy müdödött mintha a tda2030nem müködne de külön trafóval müködött
de hosszu lett Vmi ötlet?
(#) _JANI_ válasza Gery hozzászólására (») Jún 21, 2007 /

>>> ITT <<< már lelett egyszer írva :yes: ...
Neked a 4.73. ábrán lévő kapcsolást kellene megpróbálnod.
Szerintem az segíthet a gondodon.
/Kép a linkben mellékelt, tömörített állományban van benne./

Sok sikert.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem