Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ehhez a kapcsoláshoz szól a kérdés: Bővebben: Link 15pF helyett lehet 22? Aztán a tranyó lehet-e 2n3904? Meg sajnos nem találok 4.7pF. Helyette 15? :/
Helyesbítek. 4.7 pF helyett még semmit sem tudok. Eközben elkészítettem egy nyákrajzot hozzá? Ez így jó? Persze ezt kézzel fogom, méretarányosan átrajzolni.. Nagyon, de nagyon várom már a válaszokat. :pirul:
Van egy HP Conpak nc6220 laptop, ennek elfelejtődött az administrator jelszava, kicseréltem az ATA-s vincsesztert benne, most nem tudok belépni a gépbe!
"digifoto"
Na összeraktam ahogy mondtad.De 80-81v-ot mutat a multi.Ennek ennyinek kell lenni-e vagy nem jól csináltam valamit??A trafo torroid és 2x29v-os.
Terhelve mérted?
Üdv ismét!
A nyákrajzodon javíts, mert ez nagyon nagy így! Sok lesz a parazitainduktivitás, és minden féléket beantennázhat. A 2N3904 szerintem jó lesz. És 4.7pF az viszont kritikus értékű. Javaslom, hogy használj trimmerkondenzátort. Ennek hiányában pedig köss sorba 4db 22pF -osat, és még ezekkel sorba egy 33pF -osat. Elvben 4.7pF -et fogsz kapni, mint eredő kapacitásérték. Próbálj meg J jelzésű, vagy mégpontosabb kondenzátort keresni. (a j betű az érték után szokott lenni)
nem csak simán összeraktam és úgy mértem rá,terhelve lemegy??Egy gázolaj kályhához kellen,erről lenne az izzítás
szerk:rámértem a + és a gnd re ott már csak 40v-ot mutat
ne a + és a - közt, hanem a + és a GND és a - és a GND közt nézd
A nyákot azt persze nem így fogom csinálni. Trimmer kondim nincs. Ezeket nem tudom egybekapcsolni. Akkor sajnos nem lesz munka, pedig annyit terveztem. Nincs valami ötleted, mit csináljak most. Szeretnék nyákot rajzolni, stb.
Miket nem tudsz egybekapcsolni..? Mindegy.
Én azt javaslom,hogy ne add fel ilyen könnyen. Leleményesnek kell lenni. Akár magad is csinálhatsz kondenzátort. Nem is kell hozzá sokminden: kartonpapír, (alumínium)fólia, és ragasztó. Ha minden áron nyákot akarsz tervezni, akkor töltsd le a SprintLayout programot, az nyáktervező program (azzal csináltam a hangszínszabályzós nyáktervet is) Avagy ha tudsz angolul, és szeretnél ismerkedni az automatikus terveztetéssel, akkor javaslom a DipTrace programot (ezt jóval nehezebb használni) Építsd aistabil multivibrátort. Google segítségével találsz hozzá kapcsolási rajzot, és szinte minden féle tranzisztorral képes működni.
De miért egyenirányítod? Az izzítógyertya megy váltóról is.
Ilyen ...stabilokat már építettem. A berregő? Vagy a LM386ból valami. Aztán van nekem egy olyanom itthon, hogy : egy izzó világításának az erősségét lehet vele szabályozni. Vann benne 4 dióda, ez a híd, amivel a váltóból egyenet csinál, akkor egy tranyó, 2 ellenállás, egy kondi, meg egy tekerhető izé. Az vagy poti, vagy kondi, nem tudom. Szívesen megcsinálnám azt is, hogy ez a ledek fényerejét állítsa. Na , várom az ötleteket, és eddigi segítséged is köszönöm szépen! :yes:
mert ez egy buszból lett kiszedve,izzít majd egy ventilátor fújja a levegőt
Háát. Nem tudom, hogy van-e otthon oszcilloszkópod, vagy más egyéb mérőműszered.
De ha akarsz valami igazán fain cuccot építeni, akkor én egy ipulzusgenerátorra szavazok. (Én is csináltam egyet, kb fél éve, kútfőből) Alig kell hozzá pár alkatrész, és az aztán igazán hasznos. Jah és azzal is lehet LED -és akármi- fényerőt szabályozni. Sőt, egyéb más okosságokat is el lehet vele érni. Addig keress egy TL494 -es IC-t, mert az lesz az egésznek a lelke. (ha van hozzá affinitásod, akkor tanulmányozd az adatlapját. http://www.datasheetcatalog.com <-- ezen az oldalon egy csomó alkatrész adatlapját el tudod érni, ha beírod a keresőjébe)
Akkor ez a trafó nem jó neked. Olyan trafóra volna szükséged, ami a szekunder oldalon 15-18V-os.
Hát, köszi de nem fog menni. Valami olyat csináltam volna, amit itthoni alkatrészből összedobhattam volna, és jó lett volna. Akkor most nem tudok mit csinálni. Esetleg a múltkori buta kérdésemre visszatérve, van valami kivitelezhető ötleted, hogy pár ledet 10k trimmerrel szabályozzak?
Az előző kérdésemre valaki tudna válaszolni ? előre is köszönöm
Akkor mindegy azért köszönöm
Jó nagy kondikkal semmi.
Hali ! Ezen a kapcsoláson megcsinálhatom, hogy a 100k OHM helyére 150k OHM-ot rakok, meg 220 helyére 150 OHM-ot rakok? Bővebben: Link
Köszönöm!
15000 µF-esek vannak a nyákban, csak mielőtt beépítem, meg szerettem volna ezt tudni Így nyugodt szívvel teszem a helyére
Miért akarsz mindig más értékű alkatrészt mint ami a rajzon van? Ha nincs megfelelő ellenállásod raj össze több darabból.
Épp most találtam 100kOHM-ot, mostmár a 220at kell megoldanom. Az jó lesz, ha 150 + 50 OHM megy oda? Mingyárt felrakom a nyákrajzot. Le kell majd ellenőrizni.
Itt a nyákrajz. Kérlek titeket, gyorsak legyetek. :pirul: Nem hiszem, hogy méretarányos, dehát, kézzel rajzolok.
Sajnos ezt a formátumot nem tudom megnyitni, de gondolom hét darab alkatrésznél nem követsz el hibát.
Igen, valójában nincs hátránya. Sőt, így elvben mégszimmetrikusabb lesz. Viszont ami hátrány felmerülhet: nagyobb AC komponens ül DC tápfeszültségre, ha terheled. De ha megnöveled a pufferkondenzátorok értékét, akkor ez kompenzálható.
Ha a 100k helyére 150k -t teszel, érzéketlenebb lesz az eszköz. Viszont ha a 220ohmot 150 ohmra változtatod, akkor csak annyi lesz, hogy e LED jobban fog világítani, amit nem biztos, hogy tolerálni fog.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |