Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   363 / 730
(#) casnica hozzászólása Márc 20, 2011 /

Sziasztok ki tudna egy 30 cm-s hangszorohoz egy rajzot kuldeni?a kepet mellekeltem.Hangszoro
(#) telectro hozzászólása Márc 21, 2011 /

Sziasztok, szereztem ilyen magassugárzót.
A szokásos kíváncsiságom szerint ezt is szétszedtem...
Szóval van benne kondenzátor, meg egy tekercs.
Kell nekem ehhez még valami hangváltót vagy előtét ellenállást vagy bármi cuccot tennem, hogy ne pukkadjon el a piezó ?
Továbbá hogyan kössen rá egy 8 ohmos 300-as mélynyomó mellé ? Köszi.
(#) kferenc hozzászólása Márc 22, 2011 /

Üdv mindenkinek!
Most regeltem az oldalon és nem tudom,hogy jó helyre írok e ha nem akkor elnézést kérek.
A kérdésem az lenne,hogy vettem egy pár Jamo studio 135 ös hangsugárzót de nem az eredeti mélysugárzók voltak benne hanem 2020-as salok.Nagyon rossz volt a mélyhangja a lábdob hupogott a mélyhangok búgtak.Az eredeti hangszórókat nem találtam a neten sehol jamo 21503.Találtam viszont külső paraméterekre és szemre is tökéletesen egyező hangszórót.A gyártója van csak feltüntetve "rasanen"valami Svéd cég.Megvettem 2 darabot és be szereltem a ládába, a hangja valamelyest javult de búgó basszus és a hupogós kemény lábdob megmaradt.Nem tudom,hogy gyárilag ilyen gyatra a méjhang átvitele ennek a Jamonak vagy mi lehet a probléma?A reflex cső mérete 65mm hosszú és 60mm átmérőjü nem túl kicsi a mérete?Egyébként ez a gyárija.Még valami,ami basszus mélységre elfogadható lenne az viszont erőtlen,mintha a doboz nem erősytene szinte semmit a mélyhangokon.Az erősítőn teljesen rá kell adni a mélyet,hogy némileg teltebb legyen a mélytertomány.Mit lehetne tenni a ládákkal,hogy jobb legyen a mélyátvitele.Köszi.Raktam fel képeket a hangszórókrol.
(#) Bassmester hozzászólása Márc 22, 2011 /

Hali Shalafi!

Sal PA 40100-nak mekkora legyen a legkisebb zárt dobozmérete bass gitárhoz? Ismerősömnek kéne csinálni egy hordozható méretű cuccot, ilyen hsz.-ból.
Azt légyszi ne javasold hogy beszéljem le róla, mert már többször megpróbáltam
(#) szamóca válasza Bassmester hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

Kérdésed a H2000 fórumán tedd fel. Ott érhető el az említett.
(#) Bassmester válasza szamóca hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

Oké, köszi, közben már tájékoztatott más is.
(#) mate13 hozzászólása Márc 22, 2011 /

üdv nektek.
nekem annyi lenne a kérdésem,_hogy van 2db 60 literes dobozom, és 30cm mélyközepet szeretnék bele venni,_valami jobb minőségűt.ha tudnátok segíteni, hogy milyen tipusút válasszak.(szobai hangfal lenne)
segítségeteket előre is köszönöm.

Kéretik a shift gombot használni!
szamóca
(#) ptesza válasza kferenc hozzászólására (») Márc 23, 2011 /

Keress róla adatlapot , olyant amelyiken T/S paraméterek vannak. (FS,Re,QTS,QMS,QES,VAS) Meg ki kell számolni a doboz belső térfogatát.
(#) ptesza válasza mate13 hozzászólására (») Márc 23, 2011 /

30 cm-ben már csak mélyhangszórót fogsz kapni . 3 utban kell megoldani.

Bővebben: Link

Bővebben: Link
(#) Elektroman hozzászólása Márc 23, 2011 /

Üdv Mindenkinek!

Szeretnék itthonra egy kellemes hangú mélyládát de már teljesen elbizonytalanodtam hogy milyet. Először kinéztem magamnak a felezetett nagyágyút(RTÉK'81) de arról lebeszéltek hogy lakásba nem való mert kicsi neki a hely(~20-25nm-es nappali). Aztán most gondolkodom még mit lehetne aminek jó méllyei vannak(nem diszkózenéhez). Esetleg bandpass-t érdemes itthonra építeni? A legtöbb ilyen ládát autóban látom és nem tudom hogy szobában hogyan viselkedne. Üdv MArcello G
(#) zitzaki válasza Elektroman hozzászólására (») Márc 23, 2011 /

Otthoni zenehalgátasra szerintem mindenképpen Reflex vagy bandpass ládát ajánlanák mert tölcséreseknek kb 200 nm kell legalább hogy rendesen szóljon. Egy jól megtervezett Reflexláda bőven jó otthonra.
(De majd az okosabbak megmondják ez csak az én véleményem)
(#) CsizmaKo hozzászólása Márc 23, 2011 /

Sziasztok!
Nos,végre megvan az új quad 405 aktiv hangváltóval ami az aktiv ládámat hajtja egy JBL GT152 hangszóróval (a 936925 hozzászólásomban van kép is róla ).Eddig az erőlködő hibájából nem tudtam igazán kihajtani,de már ez a problémám megszűnt,de akadt helyette másik,amire megoldást szeretnék találni.
A probléma pedig a következő:A hangszóró igen tisztességesen mozdul,viszont ehhez képest jóval gyengébb a hangja.Megmozgat úgymond belülről löki a levegőt,de kb mintha süket lennék kissé és nem hallanám a mély tartományt.Nem mondom,hogy nincs,de nagyon nem intenziv szerintem ennek a 40 es hangszórónak illő lenne szólnia.Elhelyezés sem sokat változtat rajta,jelenleg fal van mögötte.A szoba L alakú és kb két hallgatói pozicióban mondhatom,hogy talán elég jól szól.
A láda kb 115l es az eleje ferde.Az alja,hátulja és egy oldala csillapitó anyaggal van bevonva a reflexnyilás 12cm hosszú és 9,6 cm a belső átmérője.
Kérsésem,mi lehet az oka ennek a jelenségnek és mi rá a megoldás?
(#) szamóca válasza zitzaki hozzászólására (») Márc 23, 2011 /

A sávszűrős hangsugárzó nem igazán ajánlott.
Nehezen számolható, macerás, nem épp kezdő amatőröknek való, és az érzékenysége is csapnivaló.
(#) fang lee válasza zitzaki hozzászólására (») Márc 23, 2011 /

ez pontosan igy van. reflex alatt ugye nem reflex gyártmányut hanem bassreflex tipusut értettél.
bassreflexnek nagyon megfelel a garry thunder doboza. ha nagyon szükséges lehet csökkenteni a mélységét. tölcsérnek meg a celestion a legjobb. bár böszme nagy.

zene az élet. http://djlatino.vv.cc

Itt mindenki használja a nagy kezdőbetűket, s mivel te se vagy már friss hús, ezt tudod.
Akkor miért?

celestion.jpg

(#) zitzaki válasza fang lee hozzászólására (») Márc 23, 2011 /

Igen bassreflex típusút értettem
(#) Elektroman válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 23, 2011 /

Megnéztem a cikket. A nagyágyú alatt a Sonic-ot érted? Tetszik csak egy picit drágállom bele a hangszórót.Megépítette ezt valaki? Érdekelnének a vélemények.Olvastam hogy valaki nem venne látatlanba Monacor hangszórót, de nem tudom hogy erre az árkategóriára gondolt vagy valami olcsóbbra.
(#) zitzaki hozzászólása Márc 23, 2011 /

Valaki eltudná nekem mondani mi ez a "nagyágyú" vagy egy tervet vagy képet tudna küldeni előre is köszi!!
(#) Elektroman válasza zitzaki hozzászólására (») Márc 23, 2011 /

Őt hívják így: nagyágyú .
Megjelent az RTÉK'81ben(felcserélt méretekkel) aztán valamikor a kilencvenes években is.
(#) ptesza válasza CsizmaKo hozzászólására (») Márc 24, 2011 /

Rossz a hangolása.
(#) zitzaki válasza Elektroman hozzászólására (») Márc 24, 2011 /

Köszi!
(#) Elektroman hozzászólása Márc 25, 2011 /

A JBL GTO1514-gyel épített már valaki subládát nappaliba? Róla van szó, érdekelne miben érezné jól magát, és hogy megéri-e az árát.

Üdv Marcello G
(#) ludus válasza Elektroman hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

A JBL GTO sorozatát autókba fejlesztették ki, ott egy magasabb kategóriát képviselnek és nagyon dícsérik.
Nézz körül a kocsikba ajánlott ládatervek között!
(#) Elektroman válasza ludus hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Remélem a nappalimmal is megbírkózik. Nem kell agyondöngetni, csak szépen muzsikáljon. Esetleg valakinek ládaterv hozzá?

Üdv Marcello G
(#) szamóca válasza ludus hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Érdekes hogy a cég semmilyen T-S adatot nem közöl, amivel dobozt lehetne méretezni hozzá.......
(#) Elektroman válasza szamóca hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

dehogynem: Support->documentation Bővebben: Link

Vannak adatok amit nem tudtam megadni winISDben, valaki ezt esetleg meg tudná tenni, elmenteni a hangszórót és elküldeni?

Üdv Marcello G
(#) Elektroman válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

És az az ideális hozzá? Nem lehet hogy az valamilyen "autó-optimalizáláson" átment?
(#) Elektroman válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Szerinted érdemes megépíteni? valami hasonló doboz formár képzelek el neki mint a Sonic doboza az RTÉK'09-ben. Az, ha jól számolom 88 literes. A magasságán emelek picit és akkor kijön belőle a 100 liter környéke. Aki ajánlotta a hangszórót (dream fórumtárs ) azt írta hogy ő 120 literesben használta, 30hz-re hangolva.Ez a plusz 20 liter előnyt jelenthet neki? Illetve a Sonic dobozánál nem látom hogy hova van hangolva. Ezt ki lehet deríteni valahonna vagy valahogy számoljak bele új reflex csövet?Illetve ha változtatok a magasságán akkor mindenképp újra kell számolni gondolom. Meg azt a beugró sarkot nem nagyon értem a dobozon. A kivágásnak akkora lenne a felülete mint a reflexcsőnek?
(#) CsizmaKo válasza ptesza hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Hello!
Ezt kifejtenéd bővebben?Köszi!
(#) ptesza válasza Elektroman hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Bassbox-al megtudod nyitni.

Szerintem 120 liter 30Hz-re hangolva , ez van a projectben is.
(#) ptesza válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Normális woofert leginkább autósban találsz.(elfogadható árban) Megfelelő dobozban jól működik szobában is, autós felhasználásnál figyelembe veszik a cabin gain-t is és úgy tervezik a doboz átvitelét. Itt is fel van tüntetve , egy tervezett átvitel és egy autós mérés.
Következő: »»   363 / 730
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem