Fórum témák
» Több friss téma |
Szeretné segítséget kérni mert csinálni akarok egy ledes villogót ami ritmusra világít. Mivel nagyon kezdő vagyok a szakmában légyszi írjon aki tud valamit hogy miként kezdjek neki!
Kulcsszó: fényorgona.
A fórumon is találsz rá több kapcsolást például itt.
Az IC-s megoldások jobbak, gondolom a beforrasztásuktól félsz. Tedd foglalatba, s nem lesz vele gond.
Tranzisztoros villogó
Az lehet h találok de az bírní fogja a feszültségingadozást?? nem fog felgyorsulni meg lelassulni ha jár a motor?
Az IC-stől sem kell megijedni! ( Villogó, LED-ekből (RC) autóra (FBI style) Strobe. )
De ha mégis tranzisztorosat építenél inkább, akkor a LED-ek meghajtását érdemes teljesítmény tranzisztorral kapcsolni. AMV - NPN -, AMV - PNP -. (Két LED-es villogó )
Köszi a segítséget. Sokat segítettél
Bocs, de #904935) DB Thündér kérdésére ment volna ez a válasz.
Helló!
Más témát már nem találtam úgyhogy ide írok.Nos itt ez a kapcsolás.Nekem nincs itthon csak bc184-es tranzisztorom.Ebből szerintetek ha megcsinálom működni fog?
Szia!
Biztos működni fog az a lényeg hogy NPN legyen régen én bc547 használtam tökéletesen megfelelt! Jó munkát!
Sziasztok.
Egy olyanom van ,hogy már vagy az 5dik astabilt csinálom és nem megy új alkatrészekkel sem... Anno egyszer csináltam egy nagyon frankot de az eltűnt és az érdekes az ,hogy ennél jóval bonyolultabb kapcsolás meg simán össze teszek.Kérdésem/Kérésem valaki tudna nekem olyat küldeni ahol a led helyet egy 12v led modul van(ami 3 led és egy 470ohm os ellenálatka.) csak az egyik oldal kellene nekem a másik rövidre zárva vagy ellenállással helyettesítve. Ha emlékeim nem csalnak akkor amikor működöt akkor egy 5v-os led modul volt rajta két 10k ellenállás és két 150ohm-os meghajtás 12v ról ment és nagyon jól működöt. Segítséget köszönöm előre is.
Sziasztok!
Ha azt mondom,hogy SMD ledekből is több fajta méretű van akkor nem mondok hülyeséget,ugye? Melyik a legnagyobb méretű?Ha a HQ-ba szeretném megvásárolni a ledeket akkor hogyan keressem őket? Egyébként az a tervem,hogy egy lánynak csinálnék egy pillangót amiben rengeteg SMD led lenne és ezek a ledek folyamatosan világítanának.Ebből kifolyólag olyan SMD ledekre lenne szükségem amelyek nem erősen világítanak de nagyon szép fényük van.Tudnátok nekem egy párat ajánlani? Illetve szükségem lenne egy nyáktervező programra amivel,hogy is mondjam ívesen lehet rajzolni mert nekem a sprint layout program van meg de ebben nem lehet szép íveket rajzolni. Tudnátok nekem ebben segíteni?
A "Circle" funkcióval olyan kört vagy ívet rajzolhatsz amilyet szeretnél! Csak egy kicsit gyakorolni kell a kezdő pont lerakását és a körív megfogását.
A LED-ekkel kapcsolatban. Többféle méretben vannak SMD LED-ek. S ezt egy kóddal jelölik. PL: 0603. Az, hogy neked melyik tokozás fog bejönni azt nem tudom. ( Lásd: _LED-ek_ ) * _Felületszerelt_ * 0603 (1.6x0.8 mm) * 0805 (2.0x1.2 mm) * 1206 (3.2x1.6 mm) * 1210 (3.2x2.4 mm) * egyedi méretben A sima egy chipes tokokon kívül vannak több színű ( 2 és RGB ) SMD LED-ek is. Érdemes körülnézni. ( PL: _SMD-RGB_, A kétszínűre most nem találtam példát... ) A méret és teljesítmény ne tévesszen meg. ( PL: _LED_Közepes_teljesítményű_)
Először megtervezném mit szeretnék, azt kicsinyíteni nagyítani lehet később.
Az smd méretekkel gondban voltam én is sokáig, 805, 1812 mekkora méret? A következőképp számolják, a méretet adó szám első része a hosszát jelzi 1/100 incheben, a második fele, pedig a szeélességét szintén 1/100-ad inchben. Konkrétabban Példa 1206 méretű led. 12 a hossza, (0,12 inch) ebből 12*2,54/10= 3,048 mm. 06 a szélessége, ez már gyerekjáték ezután: 6*2,54/10= 1,524 mm. Tehát a 1206 led az 3,048x1,524 mm méretű. A színeket a kisasszony kedvenc színe alapján határoznám meg. Itt bőven válogathatsz bár kicsit drága, de akár itt is széjjelnézhetsz.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket.Még be kell szereznem egy csipeszt is hozzá.
Sprint layoutban van a "Cricle" funkció? Ha igen akkor hol? Esetleg egy képet tudnál mutatni,hogy hol találom? Csak mert nekem magyar nyelvű a progi. Egyébként ugyan úgy kell ezeket a ledeket forrasztani mint a furat szerelt alkatrészeket ugye? Magyarán sima forrasztó ón kell bár nem baj ha alacsony hőmérsékleten megolvad az ón.Nekem ilyenBővebben: Link van.Ez jó erre a célra?
Igen az sokat fog segíteni. Esetleg egy _nagyítós_harmadik_kéz_ is nagyon hasznos lehet SMD-s szerelésnél.
Szerintem a magyarított verzióban is itt található a kör funkció. Lásd mellék. A forrasztás menete hasonló. Csak sokkal óvatosabban kell bánni a melegítéssel. Mert ezek a kis alkatrészek sokkal hamarabb kapnak hősokkot! Tiszta felület és savmentes folyasztószert kell alkalmazni. S igen. Jó ha alacsony a forrasztó ón olvadáspontja. Érdemes az ón mellet külön forrasztást segítő anyagot is alkalmazni. Mert úgy biztosan ott lesz a segédanyag, ahol arra valóban szükség van. S nem a páka hegyére kerül, nehezítve a tökéletes forrasztást. Az _SMD_forrasztás_profin_-ban sokkal részletesebben olvashatsz az SMD-forrasztás apró trükkjeiről.
Még egy kérdés ha nem baj.
Ez folyasztószer? Vagy mi lenne? Bővebben: Link Ezt kaptam de még nem jöttem rá,hogy mi is lenne.
Helló.
Nekem az lenne a kérdésem lehet e olyan villogót csinálni amibe csak egy bc 184-es tranzisztort tennék.Nem muszály két ledesnek lennie lehet csak egyledes is.Ha van ilyen valaki adna hozzá kapcsolási rajzot? Köszi!
Szia!
Rá is keresek google be ki is dobta ez egy elég egyszerű kapcsolás szinte minden npn tranyóval működik . Igaz kell bele egy pnp tranyó i DE ÉN INKÁbb Ne 555 el csinálnám meg sokkal egy egyszerűbb ! ird be googlebe : Ne555 villogó
pnp-tranyóból csak bd 244-van itthon.Szerinted az is jó?
Persze a lényeg hogy míg az egyik + töltésre kinyit míg a PNP meg fordítva nyit mikor
a feszültség szóval jó lesz!
Hát igen ezzel már számolni kell ott a datasheet
Üdv!
Tudnátok segíteni? **** Fizetnék is érte. Ha tudtokírjatok a ***@***.** ra. köszi Igen, tudnánk segíteni. Ez azonban egy fórum, itt: a.) Nem hirdetünk (erre való az apróhirdetési rovat!) b.) Nem kérünk privátban segítséget Frankye
Szia!
Nem kell kötni, mert ez a kapcsolás a lavinahatást használja ki. Egy kapcsoló jellegű tranzisztorral biztosabban villogna: Bővebben: Link
Hali!
Annyit szeretnék tudni hogy ebbe a kapcsolásba melyik ellenállást kell kicserélni potira hogy villogás sebességét változtathassam?És a bekötést is lerajzolná valaki? Köszi!
Hello!
Ha lehet semelyiket. Mert ezt leginkább fix frekire megfelelő. Ha változtatni szeretnéd a sebességet, akkor inkább válassz másik kapcsolást.. üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |