Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es villogó

Témaindító: titkovics, idő: Feb 4, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   37 / 61
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 17, 2010 /

Kész lett , tökéletesen működik! Köszönöm szépen, Mindenkinek kellemes ünnepeket aki segített
(#) Eticsiga hozzászólása Dec 17, 2010 /

Sziasztok!
nem tudtok egy viszonylag egyszerű 10-20 LED-et véletlenszerűen villogtató áramkört.
(#) Mybuster hozzászólása Dec 22, 2010 /

Sziasztok!
Én csináltam egy 40 ledből álló Villogót az alapja ugyanaz a 2 ledes astabil multivibrátoros villogó csak nagyobb feszültségröl megy,és a 100µF kondik hellyett 2200 µF kondik vannak most benne szerintem nagyon jól néz ki!
(#) _JANI_ válasza Dániel X hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Párhuzamos kapcsolásnál a LED-ek nyitófeszültsége egységnyi. ( Természetesen azonos típusokra értve.) Soros kapcsolásnál a LED-ek nyitófeszültsége összeadódik. Ebből következik az, hogy magasabb tápfeszültség kell majd nekik soros kapcsolásnál.

(#866744) Eticsiga : Az ilyen _villodó_LED_-elből annyit kötsz "párhuzamosan" amennyit csak szeretnél. Egy idő után kellően nagy lesz a káosz a kis időkülönbségek miatt. Valahol van RGB-s színváltó LED is egy tokban de most azt nem találom...

(#870683) Mybuster : Nem semmi egy "kis" kapcsolás kerekedett ki abból az egyszerű rajzból! Idővel majd biztos újra fogod gondolni a kapcsolást. De most :eljen: .
(#) Mybuster válasza _JANI_ hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Ezt most nem értem milyen kis rajzbol?
(#) _JANI_ válasza Mybuster hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

_Erre_ a rajzra gondoltam. Mert szerintem a te kapcsolásodnak is ez az alapja. Gondolom.
(#) Mybuster válasza _JANI_ hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Ja hát igen ugyanaz az alapja én megcsináltam 40 leddel 20-20 led felváltva módon tökéletesen működik!!
(#) Mybuster hozzászólása Dec 30, 2010 /

Sajna kipróbátam ezt a 3 ledes tranyós meg kondis villogót hát egy nagy csődtömeg az egész! úgyhogy kéne valami más kapcsolás amivel 3 vagy több led villog !
(#) mrobi válasza Mybuster hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Szia. Tudom ajánlani az 555 és 4017-es kombinációt. Nekem bevált. És annyi ledet lehet vele villogtatni amennyit akarsz. Akár száz ledes villogót is tudsz vele csinálni.
(#) Hx-2 válasza Mybuster hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Ez tobb led nem baj??

futofeny.jpg

(#) Mybuster válasza mrobi hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

ÚÚÚ nagyon köszönöm mindkettőtöknek !!!
(#) loldma válasza Mybuster hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

De jól látom hogy a pirosak elhalványulnak, míg a zöldek nem? Ez direkt ilyen vagy mi történt?
(#) Mybuster válasza loldma hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

szia!
Nem értem milyen piros ledekröl beszélsz nem inkább sárga ledről beszélsz a 40 ledes villogórol?
(#) Mybuster hozzászólása Jan 3, 2011 /

sziasztok mikor megláttam ezt a topic-ot akkor ez a rajz jutott eszembe arra gondoltam mivel régen mondták nekem hogy ha több leddel próbálkozok pl: 6 leddel aszt mondták erre hogy ott már nem fog sorrendbe villogni hanem össze vissza és arra gondoltam hogy ha 20 leddel megcsinálnám akkor csinálhatnák belőle összevissza villogót véletlenszerű villogással! megoldható -e:?
(#) _JANI_ válasza Mybuster hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Valami biztos lenne belőle... Próbáld ki a 6 LED-est s kiderül.
(#) Mybuster válasza _JANI_ hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Oké Majd felrakom!
(#) marthfew válasza Dj TSM hozzászólására (») Jan 21, 2011 /

Sziasztok! 2n2222 nem jó bele?
(#) marthfew válasza marthfew hozzászólására (») Jan 21, 2011 /

Még egy kérdés. Ezzel max hány ledet tudnék meghajtani??? És milyen formában?
(#) Dj TSM válasza marthfew hozzászólására (») Jan 21, 2011 /

üdv

Szerintem müködnie kellene ezzel a tipussal is,kikellene próbálni.Amiket eddig épitettem,mind bc 547,546 vagy bc548 as tranyókkal volt összerakva,mással nempróbáltam.Ami a diódák mennyiségét illeti párhuzamosan 2 ledet próbáltam eddig,az müködött,de csak a villogás sebeségének a változtatására van lehetöség,maga az áramkör 10 volt alatt nemis üzemel,pontosan 10 töl 16 voltig próbáltam,autóban volt nekem régen beszerelve,ha alacsony az aksi feszültsége akkor lassan pislákol,ha pedig magas(megy az utántöltés)akkor meg gyorsan pislog.De nagyonsokat épitettem belöle ismerösöknek is mint riasztó imitátor,hatásosabb mint az önpislogó led mert nempislog olyan gyorsan.
(#) Mybuster hozzászólása Jan 23, 2011 /

Hellosztok!

Van egy kis problémám megépítettem ezt a "ping-pong" villogót csak az a bajom vele hogy kb 5 v megy de elég halványak a ledek fénye ha tápra rakom akkor meg nem is működik mit tegyeg hogy a kimenti jel erősebb legyen?Bővebben: Link
(#) proli007 válasza Mybuster hozzászólására (») Jan 23, 2011 /

Hello!
Én úgy gondolom, írtam, hogy nagy fényerejű Led a megfelelő. És ha ezek a "tégla" Led-ek azok amik nekem is vannak, akkor nem valami nagy fényerejű típusok.
Ez a villogó, pont az igen alacsony áram fogyasztása miatt érdekes. De megpróbálhatod növelni a kondik kapacitását, mert abban tárolódik a villogás energiája.
Ha tápegységről működteted, és nem megy, akkor valószínűleg nincs szűrőkondi a tápodon. És erősen remélem egyenáramot és váltóáramot ad..
Nézd meg azt is, hogy helyesen kötötted-e be a Led-eket, tranyókat, mert ebben a dzsumbujban látni semmit nem lehet. (Ekkora csomót kötni néhány alkatrészből ahhoz már tehetség kell.. Közeli vezetősávok átkötéséhez használhatsz levágott ellenállás lábat is.)
üdv! proli007
(#) Mybuster válasza proli007 hozzászólására (») Jan 23, 2011 /

Oké elfogadom az offodat csak tudod elég kezdő vagyok és így raktam össze de amúgy kicseréltem a tranyókat bc 547 re annak nagyobb az áramfelvétele 100mA így jobb lett a fényerű telejsen elisemerem a problémád! Köszi mégegyszer!
(#) Mybuster hozzászólása Jan 23, 2011 / 1

ITT a vidi!
(#) djgombi hozzászólása Jan 26, 2011 /

Sziasztok!
Kerékpár hátsó azaz piros lámpát szeretnék szintén villogóból kiszedett ledekből. A lényeg az lenne mivel nem szabad villognia legalábbis ne látsszon villogónak, hogy olyan 30 Hz-el kellene villognia. Sajnos csak 3 V-om van így nem jó az 555-ös ic mert annak 5V kell. Jó lenne ha kb 6 ledet elvinne. Valami tranzisztoros kapcsolás kellene szerintem. Nincs ötletem. Akinek lenne kérem segítsen. Köszi!
(#) majkosoft hozzászólása Jan 26, 2011 /

Üdv!
Én egy állítható led-es vilogót akarok belerakni a motorom első lámpájába.Nem tudomom megmondani hogy pontosan hány voltot fog kapni de szerintem nem 12-t hanem egy kicsit többet.Ebben kérem segítségeteket h ajánljatok valamit amit könnyen meg lehet építení.
Üdv mindenkinek
(#) Béci81 válasza majkosoft hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Ne555-el megoldható.
Ha beírod a keresőbe hogy NE555-ös villogó akkor tuti találsz.
(#) _JANI_ válasza djgombi hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Létezik LED driver kis feszültségre. PL: _PR4401-PR4404_. Érdemes kicsit keresgélni az alkatrészek között.
(#) DB Thündér hozzászólása Jan 26, 2011 /

Hello mindnekinek

Kezdő vagyok olyat szeretnék kocsiba hogy 25-25 led villogjon felváltva
egyik oldalt 25 kék másik oldalt 25 piros és állítható legyen a villogási sebesség!

Valami roppant egyszerűt szeretnék amit a szivargyújtóról üzemeltetni tudok

Válaszokat előre is köszönöm!
(#) laszlokunstar válasza DB Thündér hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Például itt. találsz leírásokat.
(#) DB Thündér válasza laszlokunstar hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Hát köszi de nekem konkrétan nem IC és dolog kéne.. tranzisztorral nem lehetne megoldani? esetleg egy kapcsolást csatolhatnál..
Következő: »»   37 / 61
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem