Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, ez volt az első gondolatom nekem is Frankye...hogy meg is beszélhették egymással, attól függetlenül, hogy a sajátjukat nem láthatták...
Ez szerintem egyértelmű, hogy közölték egymással a színeket (csak így úszhatták meg a pörköltet)!
[pic]http://old.marseillaise.org/translation/images/traducteur.gif[/pic]
Ha a törpök körbeálltak, akkor mindegyik megmondhatta az előtte állónak milyen sapkája van. De akkor nem értem törpapa miért kiabált, hiszen akkor neki is megmondhatta volna a mögötte álló. Vagy a törpök nem kommunikálhattak egymással.
múgy meg szerintem shiftregiszter
Namost ez esetben akkor Hókuszpók annyira nem rafkós, mert erre magától is rájöhetett volna, és akkor beköti a törpök száját, v mittomén...
Újabb javaslat a megoldásra: A konyhában, az ajtóval szemben lévő tükörben látta meg magát Tör(p)papa, és a kiabálással hívta fel a többiek figyelmét rá. Ez esetben optocsatoló a megfejtés... (Na jó, ez csak vicc...) vicsys! Ez a kép naon YO!!!!
Ilyen tükrös megoldáson én is elgondolkoztam, de valahogy nem jutottam tovább, nem illett bele sehogy a képbe...illetve azon is gondolkoztam, hogy lehet, üvegezett volt az ajtó...és ugye köztudott, üvegben látja magát sokszor az ember.
Törpapa valami jazgenerátor, vagyzaravóegység, engem legalábbis már **vára zavar hogy nem jövök rá!
Szerintem meg Hókuszpóknak nem is volt olyan kicsi sapkája, ami jó lett volna a törpökre! Így tehát az összes törpöt egy "kalap" vagy sapka alá vette
Szerintem meg ugyan annyi piros meg kék sapka volt és amikor törpapa megmondta neki milyen van akkor már könnyen rájöttek... hiszen mindenki látta a többiek sapiját csak az övét nem... így ha megszámolták hány kék és hány piros van akkor ráhibáztak, hogy a kék sapósok vannak kevesebben. Bár ez csak akkor jó, ha minden törp látta a többiét, csak a sajátját nem... bár úgy szól, hogy csak az előttük állóét...
Nem is, rájöttem. Ahonnan törpapa kiált ott a törpapa mögött álló meglátta a törpapa előtt álló színét is. Tehát az a törp már két törp szinét tudta vagy mi... na jó mégse jöttem rá. Idézet: „Most jön a feladat: van-e az elektronikában a fentiekhez hasonló szituáció s abban a szituációban micsoda törpapa? Vagyis egyetlen szó a megoldás törpapa elektronikai alteregójának a megnevezése: pl. H-híd vagy tranzisztor. Könnyítésként elárulom, hogy ezek egyike sem a megoldás.” Tehát mégegyszer: van-e az elektronikában a fentiekhez hasonló szituáció A válasz: NINCS Ilyen egyszetű és nagyszerű...és egy szó a válasz (Hozzáteszem, ez az én véleményem a kérdésről )
Nagyon abszurd ötlet:
Idézet: „Hokuszpok maga választja meg a sorrendet, de Törpapa előre kéredzkedik.” Törppapa egy processzor!? Vagy esetleg egy preprocesszor!? De akkor mik a törpök? NEM. vagy esetleg, amit elképzelhetőbbnek tartok. Törpapa a nullás bit. Vagy törpapa a címbuszon egy bit? Nem tudom, mi lehet, amit minden nap használunk.
Szerintem Csapajev ül a monitor előtt, és könnyesre röhögi magát a mi bénázásunkon, hogy rájöjjünk arra, amit Ő már régen tud, hogy valóban, a feladatnak nincs is megoldása, ez a megoldás!
szerintem van benn valami, Frankye!
Én már olyan sok hülyeséget összehordtam, hogy már azon se csodálkoznék, hogy kizárnának a fórumból, vagy épp véletlenül eltalálnám.
Végre egy jó kis verseny, ez engem is érdekel
Arra gondoltam, sorba kapcsolt inverterekről lenne szó.
és mindenkinek van otthon sorbakapcsolt invertere amit mindennap használ!
Ki szavaz egy szabad-a-gazdára???
vagy még korai??? nekem már kezd megártani....
1et értek! Nekem is így állnak a szemeim! Amióta Csapajev mester feltette a rébuszát, azóta nem tok rendesen aludni! Éjjel törpökkel meg Hókuszpókokkal álmodtam!
Én nem álmodtam még a rébuszokkal, de mi lenne, ha megkérnénk Csapajevet, segítsen egy kicsit. Merre járunk a megoldástól? Oké hogy mindennap használjuk, de tudunk is róla? Így lehetne megoldás az elektrosztatika, vagy az elektroncsöves képcső vagy bármi egyéb. pls. help. Üdv. deguss
Mondom én, Csapajev mester csak ül a monitora előtt, és olvassa a hüleségeinket, és fogja a pocakját a kacagástól... És csurog a könnye is hozzá...
Frankye nagyon közel áll az igazsághoz. Mármint, hogy sírok is meg nevetek. Ugyhogy ideje segíteni.
Törpapának szerencsésnek kell lennie ahhoz, hogy túlélje. Aki elsőre megy, annak semmilyen módja sincs arra, hogy kitalálja, hogy mi is van a fején. De ad egy kék vagy pirosba sűrített jelzést a többi törpnek, hogy azok biztosan tudják, milyen színű sapka van a saját fejükön. Ugye minden törpike látja, milyen színű sapka van a többiek fején. Törpapa látja az összes törpöt és végignézve a többieken tud egy olyan plusz információt adni, amiből bárki ki tudja találni, hogy milyen sapka van a fején. Egy megoldásnak valaki azt írta, hogy minden törp a következő sapkájának színét mondja. Az azért nem jó, mert Hokuszpok tetszés szerint választja a következő törpöt, így pl. Törpapának fogalma sincs arról ki jön utána. És nincs olyan kibúvó, hogy beszélgettek egymással meg ilyesmi. A kör csak azért van, mert ott látják egymást. És a feladat ennek ellenére megoldható. Törpapa tehát olyan plusz információt mond, ami az összes törp fején levő sapkákról mond el valamit. Sok lehetősége nincs, csak kettő. Na ha két órán belül senki sem találja el, akkor megmondom. És persze megmondom a következő rébuszt is. Frankye éjjeli álma kedvéért, az egy háremben játszódik..... Üdv Csapajev Idézet: „az egy háremben játszódik.....” és ettől kezdve nemcsak Frankye fog nyugtalanul aludni...
Törpapa = paritásbit.
Törpapa éjszaka azt beszélte meg a törpökkel, hogy elsőnek kéredzkedik, és kék-et mond, ha a többi törpre Hokuszpok páros sok kék sapkát tett és pirosat, ha nem. Amikor Hokuszposz felállította őket minden törp megnézte, hogy páros sok kék sapkát lát-e vagy sem - persze Törpapát figyelmen kívül hagyva. Ha a paritás egyezik, akkor rajta piros sapka van, ha eltér kék. Igy aztán Törpapa kivételével mindenki biztosan megmenekül. Az informatikában, az elektronikában a paritásbitet mindenütt használják. Ha egy bit hiba csúszik be, akkor jelzi. Ezért hosszabb bit-sorozatoknál CRC-t meg egyebeket használnak. Hogy jól tudjatok aludni, a háremre csak reggel kerítünk sort. Köszönöm mindenkinek a részvételt, rendkívül sok segítséget adtatok a verseny feladatai stilusának, megfogalmazásának kialakításához. Kera Will volt az egyetlen aki eltalálta. Mondjuk ő se elsőre, de eleve jó irányba indult. Üdv Csapajev PM. A hárem sokkal könnyebb lesz. Ugy kezdődik, hogy: "Ali éjszaka belopozik a szultán háremébe és már éppen kezdene belemelegedni, mikor az euchonok a szultán elé vezetik. A szultán szereti a rébuszokat, ezért aztán...."
törpapa látta hogy mindenki máson kék sapesz volt, éshát úgy gondolta ezt megosztja a többiekkel is, sőt úgy gondolta: mér ő lenne a kivétel???
tehát kéket mondott
aztarohadtmindenit!!!
nekem volt eszemben az, hogy törpapa=paritásbit mekkora állat vagyok...és nem mondtam el????!!!! Húúú, na most ölöm meg magam...azért nem szóltam, mert én úgy tudtam, hogy a paritásbit az egy kódsor végén van, és azért hagytam fel az ötlettel! nah...hát ennyit magamról Nade ugye késő bánat...
aha, ki az a mindenki, aki mindennap használja??
én még nem is hallotam róla na mind 1 biztos pic-hez kapcsolódik...és aki pic-ezik az használja mindennap.. szóval nem volt egyértelmű az egész !!!!!!!!!
Nem értek hozzá, de sztem mielőtt beírod hogy hobbielektronika.hu már ezerszer használod ezt a paritásizét.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |