Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Keresnél egy adatlapot ahhoz a hangszóróhoz amit említettél mert hirtelen nem találok.
Mik az elvárások ,hogy 70 rugóba kerül?
Az adatok elégé meggyőzőek. Óriási kitérés nagyon alacsony fs. Milyen célra lenne?
Hát még pont letöltés alatt va az évkönyv ,mert csak 2008 -ig volt meg. Lehet ,hogy jómagam a picit föntebbről induló celestiont választanám ,de csrébe közel 10dB -el nagyobb a hangnyomás.
Jó ár/érték arány van az eminence -knél. És jó az érzékenység is. Celestion drága amire gondoltam ,de eléggé bitang.Bővebben: LinkBővebben: LinkBővebben: Link
Nekem a JBL GTO1514 szimpatikus, én sztem azzal fogok egy hasonlót mint a sonic.Picit talán nagyobb lesz, hogy legyen neki 120 literje, és egyszerűsítek a reflex csövén is, az eleje lesz csak simán kivágva, nem lesz elrejtett cső.
Erről az utolsóról nincs egy impedanciagörbéd véletlenül?
![]()
Hát nem egy jól kivehető.Bővebben: Link Na meg itt ha lehúzod a görgrtőt.Bővebben: Link
Köszi. Van egy kis eltérés a kettő között. Az is gyönyörű, hogy Anglia majd féláron adja. Még szállítással is megvan 50-ből.
![]()
Sziasztok!
Valaki tudna nekem adni egy electro voice mélyláda tervet?
üdv
köszönöm a jó tanácsod megvettem a vidi hangszórókat és nagyon jó szólnak,csak adódott egy olyan probléma,hogy nagyobb membrán mozdulásnál erőteljes pattogást hallok.szerintem a dobozzal lehet valami mert a régi, más típusú hangszóróval is ez volt a probléma. ha még ebben a dologban tudnál segíteni. köszönöm hangfal méretei:m:640,sz:400, mélysége:290,reflexcső 1db belső átmérő70,hosszúsága115
HHello ismét!
Terveztem egy dobozt bassbox-al, a JBL GTO1514hez. Az extended bass ajánlást választottam, ezzel kijött egy gyenge 300 literes doboz. Csatolok egy képet a tervezetről, valaki megtenné hogy ránéz és mond rá valamit? (Jó-e így vagy nagyon el van szúrva) Van egy pár dolog amit nem nagyon értek és nem is nagyon tetszik, ehhez is jó lenne ha valaki hozzászólna: az első az a group delay, ami nagyon nagy csúcsot vesz fel 16hz-nél(43ms). Tudom higy ilyen mély hang úgyse lesz rajta de még 22hz-nél is elég magas. Ez jelenthet e komoly gondot? Illetve a kitérés is eléggé megindul felefelé még 150W-tal is amivel először próbálom majd meghajtani. Ezentúl a reflexcsőre is kijött 37cm amit én már problémásnak találok. A válaszokat előre is köszönöm. Marcello G
Szia.
Ez a terv nem jo. A reflekx-csoved mar suvitene mint egy vadaszgep hajtomuve. Ja es ha tervezel ilyen programba, ne a program gondolkozzon helyetted, hanem csak szamoljon. Meglatod menni fog a dolog. (gondolj bele 300Literes melylada...)
Sziasztok! Szeretnék építeni egy mély ládát. A hangszóró egy MNC Eclipse 1 hangszóró lenne. (Sajnos semmilyen adatot nem találtam róla. Ennyit tudok hogy 250mm-es 180W-os és 8Ohmos). Hogyan viselődne a hangszóró egy 40x40x40-es ládában? Olyan ládát szeretnék ahogy a hangszóró alul van és van 4 lába a ládának. Úgy jó lenne? Előre is köszönöm!
Igen én is sejtettem hogy nem jó, eztért tettem ki ellenőrzésre. Valahogy ezt az extended bass dolgot ki lehet használni értelmesen ezzel a hangszóróval vagy azaz ötlet teljesen felejtős? Mert csináltam egy 120 literes változatot is, annál picit normálisabb értékek jöttek ki, csak ugye hamarabb kezd esni az átvitel.
Üdv Marcello G
Hali annyit tudok mondani hogy ez biztos hogy nagy neki de majd a többiek megmondják a tutit.
![]()
Köszönöm! A láda így kb 64 literes lett volna.
![]()
üdv!
Lenne egy olyan kérdésem,hogy van 2db vidi 30cm átmérőjű hangszóróm és akár hogy kötöm be őket befelé mozognak. Számomra ez hihetetlen,de lehet,hogy ti tudjátok az okát. köszönöm
Ez lehet megtévesztő, egy lapos elemmel megpróbálhatod egy pillanatra, hogy merre mozog, ha nincs meg a (+) (-) jelölés a hangszórón.
Elemmel néztem úgy megvan a pozitív,de amikor bekötöm őket befele mozognak,ha megfordítom a polaritást akkor is.
Arra akarsz utalni ,hogy érzéketlen?
![]()
Sziasztok!
VAn két bassreflex topládám és nem szolnak olyan jól az lenne a kérdésem van benne csillapító anyag ha azt kiveszem belőle esetleg hangosabb lehet vagy erősseb a basszus?
Nem tudom segit e megoldást találni,most megnéztem jelgenerátorral,hogy kb milyen tartományban szól a leg aktivabban,ezeket ki is irtam.Igy néz ki a grafikonja 1Hz től 100Hz-ig :
A quadban van annyi! Bár én aktív subot akarok..
Hali! Már az elnevezésében is benne van hogy "topláda". De kicsit több infoval többre mennénk. (gyártó, tipus, egy fotó, stb) Bár én, az enyémektől, nem is várom el hogy "hangosabb, erősebb basszusokat" tudjon, mert nem arra készült! :yes:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |