Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1591 / 3611
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Szerintem ez véresen komoly volt. :eplus2:
(#) janikukac válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Mármint, én a korokra írtam...

Zoli bácsi : Képzeld, ma ráakadtam, az egyik He-s felhasználó képei között az egyik találkáról készült albumot, és megláttalak téged is !
(#) _ampervadasz_ válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Ha nem jönne be akkor megtekerem a tengelyt madzaggal, legfeljebb végig fékezni fog.
(#) Rober_4 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Már azelőtt eldobtam, hogy megkaptam volna!
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Okés, átnézem !
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Ilyen találka mikor lesz?
(#) Rober_4 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Akkor tehát a küllőkre Céziumot, had világítson, a tengelyre kötelet, amit ha megrántasz megszorul a tengely, afféle egyszer használatos fék...

Tegyél rá egy kontrás kereket, had izzadjon meg a rendőr, hogy mért nincs hátsófék!
(#) Ricsi89 válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Majd ha megszervezik.
(#) Ricsi89 válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Vészfék.
(#) janikukac válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Hát azt gondoltam. Nyáron szívesen elmennék ilyenre.
Látom múltkor volt valami szerelési verseny , vagy micsoda. . . Mindenki forrasztott egy kitet..
(#) _ampervadasz_ válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Esetlegesen Flinstone hajtás is szóba jöhet, csak mamut csontot nem kapni a tékozlóban occsóé'.
(#) Rober_4 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Sőt esetleg egy horgonyt rá, aztán ha nem tudsz megállni, rádobod egy oszlopra, és az legalább téged fogna meg, nem a kerékpárt. (Vagy a rendőrt.) Egyébként ha túl jó a kerékpáron a fék, az semmire sem jó! A fék annyit fogjon mindig amennyit kell. A mai fékeket gyakran újhegyből kell húzni, amit utálok, mert nehéz úgy szabályozni a fékerőt...

Kisfiamnak ilyen futó biciglije van. No azon két fék van: a bal meg a jobb lába.
Egyébként meglepően gyorsan halad vele, nagyon jó a hatásfoka...

Láttam ilyen konstrukciójú biciklit, városi közlekedésre a legalkalmasabb, mert minden akadályt legyőz, viszont hosszú távon falusi környezetben nem állná meg a helyét, mert ott a hosszú távon igen fárasztó tudna lenni, vagy ha nem is de sokkal hosszabb lenne időben megtenni a távot.

Láttam egy két ilyen elvetemült videót az interneten, és nem volt semmi.

igen. Mondjuk 60-al a lejtőn már nem tenném le a lábam

Lefogod azt akaratodon kívül is tenni, a többi testrészeddel együtt egy rossz mozdulat után.

Jut eszembe, semmit nem kell javítani a kerékpáromon, eszembe jutott, hogy csapágyas a hátsó tengely, elkopott, illetve kettő el is tört benne a keménysziklás saras terep miatt, amit ráadásul öszteleszkóp nélkül használtam. Így a kívánt fékező erő is megvan a megfelelő hangjelzéssel, így csengő sem kell.

Jóéjt Robi, és mindenki másnak is, mára pihi van holnap kora kelés van bevásárlás, főzőcskézés.
(#) DuMatyi válasza MaTe193 hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

A régi óraszámlapok valóban sugároztak. A maiak - melyek kb félóra után már nem világítanak - nem. Illetve ha igen az természetes jelenség Nem a szándékosan bekevert radioaktiv izotópok miatt van. Mindennek van sugárzása, még neked is. Ezen alapszik a radiokarbon kormeghatározás Próbáld csak ki, ha van ilyen órád: tedd a lámpa alá, oltsd le a lámpát. Kis idő után alkalmazkodik a szemed, látod hogy világít. Majd ha felébredsz az éjjel közepén, már nem fog.

Öveges bácsi kisérleteiben is már nem radoaktiv számlapok szerepeltek. Betéve tudom mindet, egy egész adást szenteltek neki. A kazetta megvan valahol, vita esetén megtekinthető.

Az "újabb" óraszámlapokban (60 as évektől) már késleltetett aktivitású, hosszú utánvilágítású fénypor van, pontosan a sugárzási problémák miatt. Depráz műszerben is van ilyenem, a kétkedőknek kölcsönadom, bizonyosodjanak meg róla maguk is.

Nem mellesleg a régi gázlámpákhoz használt (1910-es évek) u.n. Auer-harisnya is radioaktiv.
(#) SALáta hozzászólása Ápr 1, 2011 /

Boldog bolondok napját, már ami még maradt. Vidám kacagás volt ma, kis csínytevésekkel. Ha itt lenne a molibdén hallhattam volna a híres AP1RIL hívójelű állomást.
(#) kowi válasza SALáta hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Az jó nálunk munkába nem csínytevések voltak hanem brutális szo*atások.
(#) szamóca válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Hogy te miket nem tudsz! Arcom kettéáll!
Azt tudtad pl. hogy egy iskolás gyermek házi feladatul kapta a 9-es szorzótábla leírását. Felírta ahogy kell szépen egymás alá hogy:
1x9=
2x9=
3x9=
4x9=
5x9=
6x9=
7x9=
8x9=
9x9=
10x9=
Nos azt tudta hogy,
1x9=9
2x9=
3x9=
4x9=
5x9=
6x9=
7x9=
8x9=
9x9=
10x9=90
Gondolta megszámolja hányat nem tud.
1x9= 9
2x9=1
3x9=2
4x9=3
5x9=4
6x9=5
7x9=6
8x9=7
9x9=8
10x9=90
De hogy biztos legyen a dolgába, visszafelé is megszámolta.
1x9= 9
2x9=18
3x9=27
4x9=36
5x9=45
6x9=54
7x9=63
8x9=72
9x9=81
10x9=90
(#) kowi válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

"Arcom kettéáll" na ezt se halottam még.
(#) szamóca válasza kowi hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Mert most találtam ki.
(#) kowi válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Egy feltaláló veszett el benned
(#) DuMatyi válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Ebben semmi kunszt nincs. Mindig csak egy hiányzik a tízes ugráshoz, azaz a második számjegy mindig eggyel fogy. Lentről számolva meg pont kijön.

Akkor miért nem Te mondtad el ezt a történetet? Utólag már könnyű megmagyarázni a frankó értelmezést, de meglátni, és előadni egy iskolában, hogy a nebuló egy életre megjegyezze, az a nem semmi! :yes:
10éves voltam amikor egy tesi tanár helyettesített, és ezt előadta a táblánál. Egy életre rögzült, míg a matek tanárra nem is emlékszem, pláne arra hogy mit tanított.
Sőt, visszatérve a számlapokra, nekem még azt tanították ezzel kapcsolatosan, hogy régen éhbérért, gyermekekkel dolgoztattak a kizsákmányoló imperialisták a sötét számlapkészítő műhelyekben. Még kép is volt róla valamilyen könyvben.
(#) DuMatyi válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Ennyit a matektanárodról.

...akire nem is emlékszem.
(#) moltam hozzászólása Ápr 1, 2011 /

Franc! Nincs ma Family Guy maraton... Vajon jövő pénteken se lesz?
(#) Rober_4 válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Na a 7-es szorzóra is tudsz ilyen történetet?
(#) gg630504 válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Oktális számrendszerben.
Következő: »»   1591 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem