Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Lapozás: OK   64 / 148
(#) kadarist válasza norbika78 hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

Szia!
Ez egy indiai tranzisztor: Bővebben: Link
(#) norbika78 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 23, 2011 /

Köszi közben már megtaláltam a megfelelő helyettesítőt.
(#) Dinamik hozzászólása Ápr 2, 2011 /

Lenne egy tranzisztorom amit kellene hejettesítsek valami sokkal erősebbel a Vezeték nélküli led meghajtásánál használt BD139 et szeretném valami sokkal erősebbre cserélni én halottam hogy lehet hejettesíteni valami BU tranzisztorral de nem biztos mindegy fő hogy sokkal erősebb legyen a BD-nél.
(#) pucuka válasza Dinamik hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Mit értesz azon, hogy erősebbre? A BD sorozatban is van nagyobb teljesítményű, de a csere nem olyan egyszerű. Hacsak kicseréled a tranzisztorokat egy nagyobb teljesítményűre, attól nem lesz nagyobb kimenő teljesítény, ahhoz a meghajtást is illeszteni kell.
(#) Dinamik válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Igen a meghajtás nem probléma mert van 1 szuper labortáp finomálítással 40V ig 5A szoval nincs baj .és igen egy sokkal nagyobb teljesítményüre kellene kicseréljem pl valamijen 2N-es re.
(#) Dinamik válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Például mikre mert most kíváncsivá tettél és igen turbozni akarom hogy távolabbról menjen tudom hogy ezért a kondik is teljesen szinkronban kell legyenekde ez nem lényeges fő az hogy meg akarom csinálni hogy nagyobb távolságrol menjen ezért nagyobb teljesítményű tranzisztor kell.
(#) Dinamik hozzászólása Ápr 2, 2011 /

A suliba jo jegyet kapok ha megcsinálom hogy fél méteres távolságrol menjen és már volt aki megcsinálta és ment is csak őt már nem kaptam meg azert jo lenne ha megkapnám a megfelelő tranzisztort.Nem számít mijen áron csak menjen.
(#) vagnerjazon hozzászólása Ápr 3, 2011 /

Azt szeretném kérdezni, hogy BC109C helyett lehet-e modjuk 2N3904-et használni ennél a kapcsolásnál.
Kerestem ebben a témában, és már más is kérdezte a BC109 helyettesítését, de ott valami akkutöltőbe kellett, és nem tudom, hogy ilyen helyen is lehet-e helyettesíteni. (A fő ok az, hogy a BC109 az 138Ft a 2N3904 meg csak 13Ft.)
Köszönöm.
(#) lapose válasza vagnerjazon hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Bele lehet rakni, csak kicsit zajosabb lesz.
(#) vagnerjazon válasza lapose hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Köszönöm a választ, akkor inkább maradok a BC109-nél.
(#) reteck hozzászólása Ápr 3, 2011 /

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni abban, hogy milyen tranzisztorral tudom helyettesíteni eme darabokat?
- 2SB1328
-2SD2004

Előre is köszönöm!
Üdv!
(#) kadarist válasza reteck hozzászólására (») Ápr 3, 2011 / 1

Szia!
Az SB-t ezekkel: 2SA1225, 2SA1552, 2SB1275, 2SB1409
Az SD-t pedig ezekkel: 2SC2983, 2SC4027, 2SD1918, 2SA2122...23
Forrás: Bővebben: Link
(#) Kocska hozzászólása Ápr 4, 2011 /

Sziasztok!

2SC2315 tranzisztort mivel lehetne helyettesíteni? Amiket találtam neten helyettesítők egyiket sem lehet kapni. Extrája minimum 500as hFE. Esetleg Darlington tranzisztorral lehetne helyettesíteni?
(#) san93 hozzászólása Ápr 4, 2011 /

Hello mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy az SL100-as tranzisztort milyen más tranzisztorral lehet helyettesíteni, ugyanis a boltba olyat nem kaptam. Válaszotokat előre is megköszönöm! És szép napot!
(#) Hp41C válasza san93 hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

SL100 = BC300, BC301
SK100 = BC303
(#) lapose válasza Kocska hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

Szia!
Egy számmal kisebbet itt találsz: Bővebben: Link
A darlingtonos csere függ a kapcsolástól.
(#) Kocska válasza lapose hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

Köszönöm szépen. Hogy így keressem nem is gondoltam... Holnap nézek egy megfelelőt. A kapcsolás, a vezérlésről sajnos nincs rajz, külön függőleges panelon van.
(#) lapose válasza Kocska hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

Mivel itt meghajtó szerintem elég lesz egy számmal kisebb is.
(#) Kocska válasza lapose hozzászólására (») Ápr 5, 2011 /

Köszönöm megrendeltem. Lenne még valami. K373 van ráírva, esetleg 2SK373 lenne? Erre egy helyettesítőt tudsz mondani ? Előre is köszönöm.

Üdv.: Laci
(#) lapose válasza Kocska hozzászólására (») Ápr 5, 2011 /

Ha 2SK373, akkor az egy TO92 tokozású FET, sajnos 100V-os, nem lesz könnyű pótolni. Esetleg a Lomexben van BSS119, vagy BSS123, azzal lehet próbálkozni, de azok SMD-k.
(#) Kocska hozzászólása Ápr 5, 2011 /

Ez az hogy az eredeti is SMD. Eredetire egy külföldi fórumon leltem rá. Az enyémben valaki egy tranzisztorral pótolta. Ez a gondom nem tudom mi volt az eredeti alkatrész. Csak a feliratból gondolom, hogy 2SK373. Új panel ezen pedig nem látszik semmi... Vajon mi lehet?....

Mintha a panelen 2 lába össze lenne kötve. Akkor viszont lehet dióda is.

Valóban összevon kötve. Kiforrasztottam ami bent van elvileg egy PNP tranzisztor 9BB van ráírva. Tőle balra viszont egy kettős dióda van elvileg így. Mivel a két alkatrész kinézetre megegyezik nagy optimizmus lenne azt gondolni, hogy a kettő típusa is ugyanaz ?

Lehet, bár akkor az egyik diódát rövidre zárják a kép szerint.

Holnap visszarajzolom a kis panelt, hátha segít. De ha tranzisztor akkor is B-C vagy B-E össze van kötve.. Ezt valaki utólag rakta bele. Valószínűleg az az okos aki a 2SC2315 helyére IRFBC40 et rakott... Remélem meló előtt jut rá időm.

Miben van ez a kis panel?

Egy oszcilloszkóp tápegysége. Sajnos a kis panelról további információ nincs... A rajz IC1 néven hivatkozik rá.
Q1 és Q20 zárlatos, a kis panelen a 2SC3076.

névtelen.JPG

Közben rájöttem én is, mert nagyon ismerős volt.
(#) lapose válasza Kocska hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /

Szerintem az egy dióda. Kicsit bogarászva a rajzot meg a képeket egyre inkább biztos vagyok benne. A két 433-as feliratú alkatrész pedig valószínű, hogy 4.3V-os zener.
(#) Kocska válasza lapose hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /

Akkor az ismeretlen, hiányzó altrész is dióda lenne? Mit javasolsz helyette? Mondjuk SF18 vagy hasonló ? A 433 feliratú csak 2 láb között, csakis 1 irányban viselkedik diódaként, szóval jónak tűnnek.
Következő: »»   64 / 148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem