Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   90 / 582
(#) papa62 válasza lukovicsek hozzászólására (») Márc 31, 2011 /
 
Szia Laci!

Ne aggódj,nem a géped bolond,az én üzenetem se ment el órákig,egyszer csak megjelent,most megint nincs itt.Írtam,hogy segítek máskor is ha tudok.

Üdv.Csongor
(#) Rádiós hozzászólása Ápr 1, 2011 /
 
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
3 éves Indesit Witl 125 mosógépünknél,előszőr a képen jelölt két led villogott,hibát jelzett.Nem működött a mosógép,a konnektorból kihúztam jó óra múlva lement egy teljes program.Másnap megint rossz,hiba ugyanaz.Szétszerelés panel átnézés,vezetékek átnézése,semmi hibát nem látni.Bedugtam a vizet beszívja,de nem indítja el a motort nem forog a dob.Mi lehet a gondja?Mit nézzek meg rajta?Köszönöm a segítséget!

Panel.jpg
    
(#) zolika60 válasza Rádiós hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /
 
Szénkeféket nézted?
(#) ati_81 válasza Rádiós hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /
 
Szia!
F01-es hibát jelent , zolika60 jól mondja, kezdj szénkefénél hogy okés-e, mindenképpen a motornál lesz a probléma (szénkefe,állórész, forgórész,testzárlat,vagy csatlakozó belül összeégve)
(#) Colombo hozzászólása Ápr 1, 2011 /
 
Sziasztok
AWT7125/1 -es Whirlpool mosógéphez tudna valaki kapcsolási rajzot küldeni?
Köszi
(#) Rádiós válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /
 
Köszi a segítséget.Majd megnézem!
(#) Rádiós válasza ati_81 hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /
 
Köszi.Akkor majd itt kezdek nézelődni!
(#) zolika60 válasza Rádiós hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /
 
Mosógépnél a 1,5-2cm már rövidnek számít.
(#) zolika60 válasza Colombo hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /
 
Nem igen hiszem. Mi a hiba jelenség?
(#) istvancs válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /
 
Üdv!
Egy szabályzó van benne. ("Ebben a gépben egy frekvencia kimenetű analóg szintérzékelő van.") Én csak egy sima nyomáskapcsolót találtam. A nyomáskapcsoló jó, minden más ok, kapcsoló a panelen rendesen működik
De megtaláltam. Lehet, hogy ilyennel még nem találkoztatok......
A mágnesszelephez vezető kábelen a csatlakozó belseje, kívülről nem látható módon, elszenesedett, és egy 1k ohm-os ellenállássá változott áthidalva a tekercset. Ezen keresztül töltéskor is kapta a feszültséget az ürítőmotor.
Csatlakozót levág, új saru rányom, visszadug...... és jóóóó

Üdv, istvancs
(#) lukovicsek válasza istvancs hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /
 
Igen ha jól emlékszem azt mondtad, hogy ha belefujsz a szintkapcsolóba akkor kattan, nos ha kattan akkor egyértelmü, hogy egyszerü mehanikus kapcsoló, és a hiba az tényleg elvolt rejtve ime egy példa, hogy mindent ami létezik ilyenkor át kell nézni mert sose tudni miféle meghibásodás keletkezik örülök a sikerednek.

Laci!
(#) lajkocs hozzászólása Ápr 2, 2011 /
 
Segítséget kérek!
Bauknecht WAK1600-as mosógépem elromlott. A jelenség a következő: Programgomb elforgatásával a szivattyú azonnal elindul (nem szokott), de a kijelzőn a megfelelő program idő megjelenik, mindent tudok állítani (centrifuga fordulat, vízhőfok stb...). Mikor megnyomom a start gombot, nem enged be vizet, hanem kb. 1 perc múlva kiáll FA hibakóddal. Akkor is ezt teszi, ha nem várom ki az 1 percet, hanem pause-t nyomok. A neten az FA hibakódra jellemzően azt írják hogy megtelt a gép alja vízzel. Ellenőrizem a szintérzékelő alul jó, alatta száraz minden, kapcsolója működik. Korábban ha állt a gép pár napot, elindult. Lehet hogy fűtőszál? Mivel nem vagyok szerelő, ezért tanácsot kérek, hogyan tudom ellenőrizni, illetve valakinek van e ötlete, mit nézzek még meg. Amit megcsináltam idáig: átmozgattam a csatlakozókat, szivattyút cseréltem mert rá fért, ellenőrizem a motort.
(#) papa62 válasza lajkocs hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /
 
Helló Lajkocs!

A talpkapcsoló elektromos csatlakozóját le kellene húzni a mikró kapcsolóról és úgy lehúzva megpróbálni,ugyanis hiába csetteg a mikró k. attól még vezethet 230V-on,ha kicsit is el van szenesedve.Ha ez segít,akkor mikro k. csere,ha nem akkor megyünk tovább.

Üdv.Csongor
(#) lajkocs válasza papa62 hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /
 
Köszönöm a gyors választ!
Nos sajna ezen már túl vagyok, lehúztam, ugyanazt csinálja. Rövidre zártam, akkor azt csinálja, mint amikor tényleg víz van az aljában (volt már ilyen), ekkor ha kikapcsolom a gépet, de be van dugva, akkor is megy a szivattyú, és a kijelzőn 3 vízszintes vonal van.
(#) lajkocs válasza lajkocs hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /
 
Még valami. A mosószer adagolón lévő kis motorra 2 db pici csatlakozó megy. Az egyik csatlakozón bekapcsolt állapotban a fázisceruza fázist mutat, még akkor is, ha csak a csatlakozó műanyag felületéhez érintem (de ekkor halványabban) ez normális? Egyébként kettő vezeték megy ebbe a sorcsatlakozóba, de bárhova érintem a fázisceruzát, világít.
(#) papa62 válasza lajkocs hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /
 
Le kellene húzni a fűtőbetétről mind a két vezetéket és úgy megpróbálni ha nincs változás,akkor a presszosztátról lehúzni a gumicsövet és jó erősen visszafújni a levegőt az üst felé.Utána belefújni a presszosztátba is és hallani kell 2 vagy 3 kattanást,ha ez is meg van és az üstbe is könnyen vissza lehet fújni a levegőt,akkor vissza lehet rakni és próba.

Üdv.Csongor
(#) papa62 válasza lajkocs hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /
 
Az normális,hogy fázis van ott,mivel nem zárt az áramkör,így a másik vezetőn is fázis van a motor tekercsén keresztül.Az viszont már nem túl nyerő,hogy a szigetelő is vezet valamilyen szinten,esetleg egy kis szárítás hasznára válhat,de a fő probléma az előzőekben leírtakban keresendő.

Üdv.Csongor
(#) lajkocs válasza papa62 hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /
 
Köszönöm, most fogok hozzá. Bár nem vagyok szerelő, be kell még azonosítanom mi is az a presszosztrátor, aztán remélem kiderül már mi a ba, mert utálok kézzel mosni . Ha végeztem írok.
(#) papa62 válasza lajkocs hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /
 
Apresszosztát/nyomás kapcsoló/a vízszint beállításáért felelős.Az említett gép jobb felső szélén található a felső merevítésben.Egy kör alakú valami,megy rá több vezeték és egy 6-8mm vastag fekete gumicső.

Sok sikert.
(#) papa62 válasza lajkocs hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /
 
Még csak annyit,hogy 2-t kattan,4 vezeték megy rá és barna,karamell színű.
(#) fakezű hozzászólása Ápr 4, 2011 /
 
Sziasztok. A hétvégén feladta a küzdelmet egy 5 éves Indesit WIL106SP. Tudom, Indesit... Azért jó lenne ha esetleg életet lehetne lehelni bele.
A hibajelenség: Felveszi a vizet, és azzal a lendülettel ki is szivattyúzza. Kikapcsolni, resetelni nem lehet, csak a konnektorból kihúzásra áll le. Amint visszadugom, akkor egy pár másodperc elteltével kezdi elölről. Az előlapon villog a piros a lakatnál, illetve a mellette lévő két zöld.
Bújtam a fórumokat, hátha találkozom hasonló hibával. Az elektronline-on ezt találtam:
Bővebben: Link
Egy bolgár fórumon pedig ezt:
Bővebben: Link
Az én panelem ugyanígy néz ki, még a bejelölt kormos részek is abszolút megegyeznek. Viszont a két kondi nem púpos.
Ott lenne mégis a hiba? Vagy esetleg a triacnál? Vagy ez nem is panel hiba?
Minden segítséget előre is megköszönök.
(#) lajkocs válasza papa62 hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /
 
Nagyon-nagyon köszönöm. Tegnap párom unszolására mégsem fogtam neki. Ma pedig későn értem haza, de nem adom fel, amint van időm, azonnal nekilátok, és értesítem. A presszosztátra már emlékszem, valóban van egy, a leírásnak megfelelő alakú, és helyen lévő szerkezet emlékeim szerint. A fűtőszál vezetékét a dob megbontása nélkül le tudom húzni? Illetve hol keressem a bevezetést, vagy a szétcsatlakoztatás helyét?
(#) papa62 válasza lajkocs hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /
 
Hát a fűtőszálat talán hanyagoljuk,mert elég körülményes,inkább a szintkapcsoló dolgot tegyük rendbe és ha nem javul meg,akkor visszatérünk a fűtőbetétre.
Ez a szintkapcsolós dolog nem több mint 5 perc a fekete kávé elfogyasztásával együtt.
(#) ati_81 válasza fakezű hozzászólására (») Ápr 5, 2011 /
 
Szia!
Ha jól vettem ki amit írtál akkor villog neked a piros led és balról a 3. és 4. led ebben az esetben NTC hibára panaszkodik, érdemes lenne megnézni hogy jó e az értéke (20c fokon 20 kOhm) amennyiben jó, akkor vezérlés hibája , én még sajnos nem jöttem rá mi lehet rossz rajta,sajnos még az új program írása sem segít rajta,csak a csere
(#) konfi hozzászólása Ápr 5, 2011 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, egy olyan problémában hogy a mosógépem (LG WD80150TUP) beszívja a vizet és azzal a lendülettel ahogy beért a víz a dobba a lefolyó csövön ki is nyomja azt a szinte még "egészben" lévő mosóporral együtt. Folyamatosan szívja a tiszta vizet a lefolyón pedig egyből nyomja ki! Semmi hibaüzenetet nem ír és nem tudom mivel lehet ebben a helyzetben a hiba! A válaszokat előre is köszönöm! Szép napot!
(#) zolika60 válasza konfi hozzászólására (») Ápr 5, 2011 /
 
Elég magasan van a kifolyócső vége?
(#) lajkocs válasza papa62 hozzászólására (») Ápr 5, 2011 /
 
Hát igen! valóban nem volt több mint 5 perc gépszétbontással együtt. A kapcsoló dolgozik, egyet kattan. Szétszedtem óvatosan, nem egy bonyolult szerkezet, úgy néztem nincs is talán minek kettőt kattanni benne, biztosan 2-t kell kattanni? A csőbe belefújva a dob felé szépe fújható a levegő. Összeraktam, hiba még fennáll.
(#) lajkocs válasza papa62 hozzászólására (») Ápr 5, 2011 /
 
Vagyis hogy a fújás megszüntetésével kattan még egyet, mikor a lemezke visszatér? Mert akkor valóban kettőt kattan. A dob szétkapását csapágyazás miatt 2-szer már csináltam, mikor már nagyot lógott a dob, eléggé kellemetlen téma. Az hétvégi mutatvány lesz, ha a fűtőszál miatt szerelni kell. Köszönöm a kitartó segítséget, várom a következő instrukciót!
(#) lukovicsek válasza fakezű hozzászólására (») Ápr 5, 2011 /
 
Üdv. Nemtudom menyire vagy hozzáértő, ha igen akkor a szintszabályzó szokott ugy meghibásodni vagy ha valaki előtte elbabrálta, hogy egyből a tultöltésre kapcsol ha megtudod nézni akkor én még ezt is ajánlanám.

Laci!
(#) fakezű válasza ati_81 hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /
 
Szia!

Köszönöm a választ. Elnézést hogy csak most reagálok, de úton voltam.
Igen, a piros LED a lakatnál, és a közvetlen mellette lévő két zöld LED villog eszeveszetten miközben előadja ezt a mutatványát a gép.
Kimérném ezt az NTC-t, ha adsz egy kis támpontot hogy merre találom, vagy hogy hogyan néz ki.
Következő: »»   90 / 582
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem