Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „Tehát 4 fett dolgozik...” A fett azért fett, mert nem dolgozik. Kövér, hájas németül.
A vezérkör..... hát az komplikált lehet hogy meg sem kisérlem lekövetni. Azonban van egy kis panel a fotón látszik ott van a 3 kondis mellett . Nem adtam meg a kicsatoló kondik á
értékét :3 drb 475/250 V (4.7uF). Na azt a kis panelt megműtötték vagyis inkább a kiherélés volna az igazi kifejezés de azt néztem ki belőle hogy van 1 trafó melynek a primérje 15 menet és a szekunder 4 x 7 menet. A szekundereket valószinűen egyenirányították mert mindegyik ágában van 3 dióda(1N4148) 2 kondi meg 2 elenállás. Ezt a panelt még megpróbálom kiszedni de nem adja meg magát mert lyukgalvanizált és szűkek a lyukak .Hiába vákumozom nem lehet kipucolni. Na de nálunk az a közmondás járja hogy az okosabb enged úgy hogy ki fog az jönni! Amikor hozták azt mondták hogy trafó baja van hát ezt a trafót még nem ellenőriztem le de lefogom.
Ha én jól nézem a rajzot akkor ez a kapcsolás nem más mint két darab 2kW-os D osztájú erősítő hidkapcsolásban vagy megint tévedek?
A D osztályú erősítőkről annyit tudok,hogy kapcsolóüzemben működnek. Ezen kívül semmit.
Úgy hogy akár az is lehet,amit mondtál.
Szia,
a topológiából Idézet: „két darab 2kW-os D osztájú erősítő hidkapcsolásban” is lehetne,csak a fettek vezérlésétől függ... Viszont ebben a konkrét esetben BIZTOSSAN nem erről van szó,a magasfrekis trafók nem díjazzák az aszimetrikus meghajtást - ezt hívatott kompenzálni a 3X4.7 mikros 250 Vos kondi... Ez NEM rezonáns tápegység,ahhoz túl nagy a kapacitás és túl kicsi a kondik feszültsége...
Ma nem az akkor megtudnád magyarázni hogyan is működik ez a kapcsolás?
Szívessen,csak sajnos 1 újal gyatrán gépelek,ha elküldöd a SKYPE címedet szóban kifejtem,te meg ha akarod begépeled...
Szerintem meg a kondik soros kapcsolatban vannak, nem pedig párhuzamosban. A 250V-os kondi ide igen kevés lenne. Az általam ismert gyári rezonáns gépben 0,9µF 900V-os kondiból van kettő sorban. De az 85kHz-en megy teljes terhelésnél. Persze a táplálása 3 fázisú .
Egyébként miből feltételezed az aszimmetrikus meghajtást?
Üdv lerajzoltam a meghajtást
De gyorsan kifordítod... Csak hozzászóltam:
Idézet: „(#912912) Hetope válasza mpisti hozzászólására (#912605) Válasz • Szo, 11:01 Ha én jól nézem a rajzot akkor ez a kapcsolás nem más mint két darab 2kW-os D osztájú erősítő hidkapcsolásban vagy megint tévedek? ” Idézet: D osztályú erősítő aszimetrikus vezérlésen alapszik,de ez nem az.Itt aszimetria a kitöltési tényező változáskor léphet fel,ami telítésbe viszi a magot ha nincs soros kondi,az pedig túláramhoz és fetégéshez vezet.„Egyébként miből feltételezed az aszimmetrikus meghajtást?” Az ellenütemű mezei PCtáp sem rezonáns - mégis ott a soros kondi A mellékelt rajzhoz tartottam magam ahol PÁRHUZAMOSSAN vannak kötve a kondik...
Meg se fordult a fejemben,hogy kiforgassam a szavaidat.
Egyébként én az ominózus aszimmetrikus meghajtásra vonatkozó kérdést a plazmavágóra értettem, mivel-mint korábban írtam-a "D"osztályú erősítőkről semmit sem tudok. A rezonáns invertereknek több megoldása is létezik, amikor először találkoztam ehhez hasonló kapcsolással, egész más volt az elképzelésem a soros kondi szerepével kapcsolatosan. Konkrétan, arra gondoltam,hogy a funkciója az lehet,hogy kizárja a folyamatos egyenáramú vezetést abban az esetben,ha az ellen ágban levő kapcsolóelemek bekapcsolva maradnának. Aztán egy, a kapcsolóüzemmel hivatásszerűen foglalkozó barátom,világosított fel,hogy ez inkább egy rezonáns konverter. Tehát ha te ezt másképpen tudod, ne sajnáld rá az időt,oszd meg velünk a magyarázatot.Tanulni sohasem késő.
Hát sanjos az enyém csak a javítás!
Hali van egy inverteres rajzom csak nem birtam feltölteni tudna valaki egy cimet ahova ferakhatnám hogy megtugyam osztani a gépamugy egy Tecnica plazma
Szia Tyutyu!
Eddig nekem sem sikerült szétszedni, de valamit kitalálok. Tömörítés is csak 2,02MB-ra sikerült , emiatt aztán nem megy fel .
Van-e valakinek rajza a vágófejen levő távtartóról mert végre nem találok több hibás alkatrészt a plazmavágóban és ki szeretném próbálni . Azonban semmi rutinom nincs az eljáráshoz és azt sem tudom mekkora a szükséges távolság nem hogy azt tudjam csupán érzésből be is tartani. Fotó is megtenné ha van mellete mondjuk egy vonalzó a méretek végett.
Előre is köszönöm !
Szerintem érdemes egybe venni vágófejet. Régebben 10k-ért vettem ebayról kompletten kábellel.
Szerintem érdemes a távtartót rézcsőből kialakítani de létezik acéldrótból hajlított is amit könnyű otthon elkészíteni , "utángyártani ". Majd teszek fel fotót róla .
Persze távtartó nélkül is ki tudod próbálni .
Üdv mindenkinek
Most van készülöbe egy plazma vágom Ami nem inverteres hanem trafos. Azért merek ehez a megoldáshoz nyulni Mert már csináltam awi heggesztöt és nagyon beváltt. Ha valakit érdekel segitek Üdv
Szia Jani . Érdekel a téma mert én is nekifutottam többször is a trafós változatnak is (ha olvastad a topicot láthattad is , eddig sikertelenül - főleg mert kevés időt szántam mostanában rá ) . Az utolsó verzió nálam egy TS220-as hegesztő trafó aminek a szekunderét áttekercseltem ami jónak is tűnik de már nem próbáltam ki pedig minden meg van hozzá .
Szia!
Küldtem egy emailt neked . Üdv:Csaba
Szia kedves Csaba
Küldem egy linkent ami alapján számoltam ki a trafót Ez megadja vasmag keresztmetszetét tekercsek adatait mm be Nem keresztmetszetbe. 110v Munka feszültségre lett megcsinálva ez munka közbe leesik 90-92voltra egyen irányitva lett mint a munka kábel és test kábel nem gréc csak két darabb 1000v 400a dióga hütöborda és ventiltor. A védögáz argon és lábszeleppel lett megoldva Igy után hütés is meg oldott kicsit vársz vele és aztán csak lekel lépni rola Jó munkát üdv János http://www.elektroland.szunyi.com/index.php?id=module/szamitas/trafos
Hali ez a kapcsolás müködik kipróbáltam csak egy leválaszto trafo kell elébe aminek a szekunderje 220v-ra van tekerve +en a vizes ellenálás hejet 6omot tettem huzalellenálásbol a trafo nekem 5kw volt igy a 8mm-es lemezt vitte
Engem nagyon érdekelne. Van egy hegesztő trafóm. Eredetileg egy szilit rudas edző kemence trafója volt. Akkor 4 kVA-es volt. Azt nem tudom most mennyire tekerték de pénteken mértem a leadott feszültségeket. Az 1. fokozatban, terheletlenül 76V-ot mértem. Ha ezt egyenirányítom és szűröm, akkor kb. 110V egyen feszültséget ad le. A többi 4 fokozat ennél kisebb feszültségű. A 3. fokozat jó a 2 és feles pálcához
Na ebből szeretnék AWI hegesztőt és plazma vágót szerkeszteni. Ha ehhez adnál ötleteket, nagyon megköszönném.
Szerencséd van mert ez atrafó leirások alapjn jó a 72v is jó ugytudom hogy egyenirányitáskor pár százalék esáést okoz ha viszont sürö kondit teszel bel ez fázis javitást hoz Üdv János
Plazmavágáshoz, vagy AWI-hoz mondod jónak?
Én inkább ajánlanám , hogy olvass vissza a fórumon és ott sok infót találsz .... Az a 76V AC nagyon gyér plazmavágáshoz ( magyarul működés képtelen ) .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |