Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Analóg oszcilloszkóp javítása
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Lapozás: OK   67 / 247
(#) asd123 válasza zuzmow hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /

Szia!
Valószínűleg elment a + vagy - 15 volt a tápban, vagy a ua 741 a nagyfeszben. Üdv.
(#) gkari válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /

Ez az én szkópom is, jelenleg nincs semmi baja, de soh^se tudni, el tudnád küldeni privi-ben a művész úr elérhetőségét?
Köszönöm!
(#) Doncso válasza gkari hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /

gugli segít Bővebben: Link
(#) Doncso hozzászólása Ápr 8, 2011 /

Sziasztok, megérkezett a Tesla szkópom, végül is szerintem nagyon szép állapotban van, arra számítottam, hogy agyon lesz kontakthibával, de nem, szerencsére nagyon minőségi alkatrészekből van, és nem az agyonhasználtságtól, hanem állásában eloxidálódott jaxley miatt volt egy kicsit kontaktos. Megjegyzem nem találkoztam még ilyen jól hozzáférhető, szerelhető szkóppal. Szerintem nagyon jól átgondolt, nagyon jól felépített műszer, jó minőségű alkatrészekből. A Philipsem elbújhat mögötte az biztos. Ha jól vettem észre, barbár kezek nem nagyok turkáltak eddig benne, de még a por is csak hébe hóba van benne. Szóval beszereztem a javasolt szereket, a kontaktos jaxley-ket befújtam, majd lemostam alkohollal. Tökéletesen eltüntek a kontakt hibák. Viszont egy apró bajom van vele.
Az a probléma, hogy az egyik csatorna fel le úszkál, akármilyen állásban van, akár kap jelet, akár nem, teljesen mindegy, nagyon lassan fel úszik, majd gondol egyet és leúszik, aztán ott marad. Teljesen valószínűtlen. Nem nagym értékben, fél, talán negyed DIV- nyit, de kiváncsi lennék mi okozhatja ezt.
Arra gondoltam kicserélném első körbe az elkókat, hátha javul a helyzet, csak gondoltam előbb megkérdem hátha valakinek van ötlete mi okozhatja ezt. Pár kép a műszerről
(#) Doncso válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Annyi történt még a tegnapi nap folyamán, hogy ami után lealkoholoztam a maradék jaxley-t, és újra próbálgattam, egyre inkább mintha érzéketlenebb lett volna a triggerelése, azaz éphogy a trigger potival elkaptam hogy ne szaladjon, de akkor is "nyugtalan" volt a kép, szóval olyan mintha idegesen ugrált volna a szaladás felé. Az EMG-m csinálta ezt, bár az durvábban, amikor kisáradt a tápelkója. Azt hiszem, jobb ötlet híjján megpróbálkozom ezekkel.
(#) Doncso válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Ma reggel kiváncsiságból kiszaladtam. és generátorról meghajtottam a gépet, azt történt amire számítottam. Hidegen nagyon jól működött, majd hozzá sem értem, csak vártam, ahogy melegedett, úgy kezdett zavaródni a triggerelés, először csak remegett oldal irányba, majd kezdett torzulni a teszt négyszög. Egyre inkább gondolok a táp elkókra. Azt hiszem elkezdem kicsereberélgetni őket.
(#) Doncso hozzászólása Ápr 9, 2011 /

Ha már így jól elbeszélgetek magamba akkor teszek egy helyzetjelentést. Ma kicserélgettem az elkókat, és még egy kicsit megtisztogattam a kontaktokat a jaxley-ken illetve kapott új BNC csatlakozókat. Az eredmény elég jó lett, mostmár mondhatom, hogy nagyon stabil a trigger, és végre tudom használni anélkül , hogy bazirgálni kellene a trigger potit. Szóval lehet méricskélni vele. Ellenőrzésképp végig próbálgattam hitelesített táppal, és egy generátorral is, elég pontosan is mér, szóval azt hiszem összerakom, és késznek nyilvánítom.
(#) zoly15 válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Gratulálok, hogy megbütykölted, biztos jó masina lehet. Majd ha lemegy ez a verseny, én is nekiesek az EMG-nek
(#) Doncso válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

Miért nem működik? Mi a baj vele?
(#) zoly15 válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

A CH2-es csatornának a jele ugrál függőlegesen fel-le. Jellel és jel nélkül is. Ha mind a 2 sugár a képernyőn van, ha "egymáshoz érnek" eltünik a CH2 sugár.. Ennyi a baja.
(#) Doncso válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

Wow, de szép kis hibajelenség. Fel kell kötni a gatyót. Így vetted? Mennyi volt, ha szabad tudni?
(#) pucuka válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 10, 2011 / 1

Szerintem kontakt hiba. Egy kis fagyasztó spray, meg türelem.
(#) zoly15 válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

Szia! Nem, mikor megvettem akkor jó volt. Rá kb 3 hétre észleltem a jelenséget. Tudni kell a szkópról hogy amikor megvettem már közel 10 éve nem is üzemelt. Ezt észre is vette a hálótrafó. (Kb fél óra alatt majdnem sütött) Hiába a kondik szigetelése leépült. Azóta az összes elkó ki van cserélve benne. Mennyi volt? 27 ezer (úgy hogy 3 a fuvar)..
(#) zoly15 válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

Szia! Erre én is gondoltam már csak azért is, mert minden foglalatban van.. Már csak azt nem értem, hogy a kontakt hiba és a fagyasztó spray hogy jön össze?
(#) pucuka válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

Úgy is hívják, hogy hibakereső spray. Ha egy alkatrészt, vagy egy forrpontot, kontaktust (foglalat) befújsz vele egy picit, ott az a rész drasztikusan lehűl. A kontakthiba vagy szakadás, vagy zárlatos lesz, és tapasztalhatod. Ha nincs hiba, nem fog semmi változni. Sajnos ezek a foglalatok kontaktusai ezüstözve vannak, amelyek mint köztudott, oxidálódnak, és a kontaktus rugóereje is idővel csökken. ilyenkor jönnek elő az ilyen "rohadás" szerű jelenségek.
(#) zoly15 válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

Értem, köszönöm, tehát a fagyasztó spray ideiglenes kontaktot ad..
(#) pucuka válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

Hát nem egészen. Mind tudjuk, a hidegben a fémek összehúzódnak. Ezáltal vagy összeérnek, vagy eltávolodnak. Ez az ami miatt detektálni tudod a hiba helyét..
(#) Doncso válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Ez jó ötlet.
(#) helektro hozzászólása Ápr 11, 2011 /

Próbálkozott márvki aktív mérőfej készítéssel?
Vagy esetleg találkozott már ilyen oldallal, ahol ezt taglalják?
Sajna én nem találtam.
(#) p_istvan válasza helektro hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Elektor 2004 október
Vagy itt
Keress az "active probe" kulcsszavakra...
(#) helektro válasza p_istvan hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Köszi!! Ez kell nekem.
Próbálkoztam, de nem nagyon találtam semmit.
(#) helektro hozzászólása Ápr 13, 2011 /

Tud vALAki vALAmilyen helyet, ahol mérőfejhez való, jóminőségű kábel kapható?

Sikerült 6 (!) betűt spórolnod. Gratulálok. Frankye
(#) Moderátor hozzászólása Ápr 13, 2011

OFF-topic hozzászólások eltávolítva, az inkriminált szöveggel együtt.
(#) Mazsika hozzászólása Ápr 13, 2011 /

Sziasztok,

vettem egy kis hobby készüléket a vaterán
Siemens Oscillarzet 05. Keresek hozzá csövet DG-7-74A

van egy pár hibája, de egyelőre csak szétszedtem, tisztogattam, próbáltam felmérni a terepet.

Iszonyat mennyiségű mocsok volt a gép belsejében, és még mindig maradt egy adagra való, de most itt tartok:
(ld. képek)

Kérdésem is lenne rögtön a tapasztaltabbakhoz: mitől olyan vastag az ernyőn a vonal?

Úgy tűnik, az időalapja működik, de üzemmód váltásnál valami nem stimmel, bár ebben sok IC nincs )) minden cső fűt, elvileg üzemel, sok kontakt hiba is van, de azért talán nem menthetetlen a készülék.
(#) kadarist válasza Mazsika hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /

Szia!
A Scharfe gomb tekergetésére nem változik a vonal vastagsága?
(#) Mazsika válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /

Szia,

változik, de vastagszik, aztán az ernyő alsó felébe teljesen elterül (alsó fele tiszta zöld, felső ernyőfél sötétebb marad, a világos/ sötét határ elmosódik
(#) kadarist válasza Mazsika hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /

Tekerd le az X-Verstark (x-erősítés) gombot, vedd le a fényerőt egy kisebb szintre és úgy nézd a vonalat meg a szórt zöld fényt.
(#) Mazsika válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /

Hát én már tekertem mindent, csak akkor vékonyodott el a vonal, amikor az egyik cső érintkezési hiba miatt nem izzított, de akkor persze halványabb is volt sokkal.

(Ideiglenesen kiszedtem a csöveket egyenként megtisztítani ) Aztán minden megváltozott, és mikor próbaképen lekapcsoltam a villanyt, sötétebb környezetben vettem észre, hogy az egyik cső nem fűtött.
Megmozgattam és újra fűt, akkor helyreállt az eredeti állapot.

Az X Verstark gombra nem nagyon reagál a dolog.
(#) kadarist válasza helektro hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

Szia!
Ez egy egyszerűen megépíthető aktív mérőfej.
(#) helektro válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

Köszi!
Következő: »»   67 / 247
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem