Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Nem ezt kerdeztem. Hanem amikor az ELEJEN NEM AD KEPET az LCD-n, akkor ha ravilagitasz kivulrol, latsz-e valamit parhuzamosan az LCD-n? Tudom, hogy KESOBB jo lesz mindketto. Tudom, hogy ilyenkor nincs hattervilagitas. Atan minden nelkul bekapcsolva, KESOBB radugva a kulso monitort AZON van-e kep? Harmadszor kerdezem, mas modon mar nem tudom megkerdezni, sajnalom. Szoval akkor a BIOS semmilyen allasban nem ad kepet elsore. Ugye, ez a bejelentkezesre is vonatkozik, tehat kozvetlenul a bekapcsolas utan sem latsz seemit, nemcsak a windows megy el? (szerintem igy van, csak meg egyszer biztos szeretnek benne lenni)
Szia !
Lehet én fogalmaztam spongyolán de mindig szerettem volna arra utalni, hogy a kijelző háttérvilágítása időben kapcsol be , magyarul amire céloztál az a hiba nem áll fenn (indításkor van LCD de esetleg csak később háttérvilágítás). A POST pillanatában a fénycső felvillan (már amennyire ezt lehet követni)csak abban a pillanatban már át is vált külső monitorra . A gondom az , még , hogy ebben az időpillanatban nem tudom mit csinál a külső monitorral , mivel az asztali monitorok csak késleltetéssel kapcsolnak be a jel érzékelése után. Mivel a funkció billentyűt kétszer kell megnyomni, hogy csak a saját LCD n legyen kép így feltételezhetően minden esetben a kizárólag külső monitoros üzemmóddal indul (nem a 2 monitoros móddal) , annak ellenére , hogy nincs beállítva az a funkció. Még megpróbálom azt, hogy 2 napig veszem ki az összes akksit és ha nem javul akkor frissítek egy bios t. Valahol mintha olvastam volna azt is , hogy a laptop dokkolóval való használata után tudnak ilyen kavarások is lenni, de ennek az egésznek ellentmond az , hogy ha a bios t teljesen "kiéheztetem" akkor utólag ennek már semmi jelentőségének nem kellene lennie. Amennyiben az újabb "full reset" is eredménytelen akkor csak az általam eredetileg feltételezett hiba (inverter , vga valamilyen érzékelés hibája , lCD kábel , átmeneti zárlat stb.) irányába kell mennem és pont erre szerettem volna egy választ egy olyan személytől aki már tapasztalta ezt a jelenséget konkrétan. Sajnos nincs sem LCD m , sem kábelem és inverterem pluszban ezért szívesen fogadok bármilyen jótanácsot ami segít a hiba felderítésében. üdv
Másik kérdésedre a válasz (lemaradt...)
Külső monitor nélkül indítva és később rádugva pontosan ugyanaz a tünet.A "szokásos" ellenőrzéseket megcsináltam és pont ezért is fordultam ide a fórum hoz tanácsért mert ez egy nem igazán szokványos hiba...
Azt hiszem, en lassan feladom.
Szoval bekapcsolas utan kozvetlenul, amikor nincs hattervilagitas, akkor az LCD-re RAVILAGITVA nem latsz semmifele kepre emlekezteto dolgot, akarhogy dontogeted a kijelzot? (es nem nyulsz semmihez) Szoval ha bekapcsolas utan radugod a kulso monitort, akkor a MONITOR AZONNAL ad kepet? (ha nem is nyulsz semmihez) Nem kell egy oldalas valaszt irnod, eleg egy igen vagy nem is. De eloreszaladok: mennyire tudod szetszedni a gepet? Multimetered van-e?
Szia !
Bocsi ha körülményesen fogalmazom meg a dolgokat. A két kérdésedre a válasz igen , igen. Van multiméterem és darabokra is szedhetem de ezt már megtettem egyszer és most is szét van kapva félig meddig.
Rendben. Tehat akkor a hattervili engedelyezo jelet kilottuk.
Ha a monitort menet kozben kihuzod ugy, hogy nem nyulsz semmihez (LCD meg nem kapcsolt be), akkor bekapcsolja az LCD-t? (itt is eleg egy sima igen/nem) Tudsz-e BIOS-t frissiteni? Akkor most az jon, hogy az LCD alaplapi csatlakozoja es az LCD kozotti kabel epseget kellene megvizsgalni, nincs-e szakadt kozotte. A parok nem fontosak, az egyeb vezetekek a lenyegesek. Megprobalkozhatsz azzal, hogy egy levagott VGA csatlakozonak a nem lenyeges tuskeit 1-2K-n keresztul foldre kotod. (tehat NEM a szinjelek vagy a szinkronok, ertelemszeruen a foldek sem, hanem a tobbi - nincs sok, max kb 5db) Ezek utan kellene bekapcsolgatni, hogy valamelyik is meghatja-e. Egyelore ennyi. Ha van olyan lehetoseged, hogy a video chipet ujramelegitsd, azt is erdemes megtenni, mostanaban sok ilyenrol HALLOK.
Szia! Sét lehet szedni de szánj rá egy napot
![]()
Üdv mindenkinek.
Kaptam egy Acer travelmate 613TXC laptopot, mert lötyögött az USB - szétszettem megcsináltam. Mivel a gombelemet is lekötöttem a bios alaphelyzetbe állt. Induláskor a következő képernyő fogad: "PlatinumPas - preboot authentication services verify please insert a valid smartcard" - Azóta induláskor bármit teszek ez a képernyő fogad. Akinek van valami ötlete azt szívesen fogadnám. Köszönöm.
Sziasztok! van egy fuji noti ami szivat nem gyengén.. oldalra állítva bekapcsol, megy, ahogy döntjük a talpa felé kikapcsol és nem is hajlandó bekapcsolni jó darabig... Ripityára szedtem átnéztem.. semmi idegen tárgy, vagy mozgó alkatrész! szerintetek mi lehet a gond még?
Az első gugli linken találtam ezt a megoldást neked:
To bypass PlatinumPAS smart card security turn dip switch 6 under the keyboard and next to the battery to ON. Magyarul egyetlen kapcsolót kell csak ON állásba kapcsolnod ![]()
Nézegetek egy gépet, de nem jutok vele semmire. Bekapcsolásra a ventilátor felpereg. Ha bent van HDD és DVD stabilan villan kettőt a HDD LED. Ha semmi sincs, akkor van, hogy egyet. Ha csak HDD akkor van, hogy semmit, többségében egyet. Hidakat átnézegettem, mozgattam, feszegettem, semmi változás. Kép egyáltalán nincs. Milyen életjelet lehetne kivakarni, amivel el lehetne dönteni mi a hibás? A billentyűzet LEDjei nem villannak fel. Mellette a HDDled igen, a ledeket mértem jók. Az önteszt alatt kellene ennek megtörténni, vagy teljesen automatikusan? Úgy tudom régebben felvillantak azok is.
Egy másik gépről, amit úgy hoztak, nincs kép, megállapítottam, hogy déli híd forraszhibás. Majd rámelegítek. Nagy esélyt látok a javulásra, mivel hideg forrasztást kapott, nagyon eláll az alaplaptop a chip.
Torzios hiba. Vagy alaplap-forrasztasi vagy csatlakozo kontakthiba.
Probald az oldalarol a hatara vagy a masik oldalara billenteni. A masik oldal felol inditva is ugyanugy kikapcsol? Igy megkeresheted azt a tengelyt, ami a baj forrasa. Utana feszegesd oldalra allitva abban az iranyban, akkor is ki kell kapcsolnia. Vagy probald enyhen csavarni. Aztan szetszedve eloszor a csatikon menj vegig.
Üdv!
Lapiban tönkre ment a videókártya. Mobility x700-as. Ennek a javításáról tud valaki valamit mondani? Esetleg meg tudná csinálni valaki? Persze nem ingyen. Vagy ha tud valaki olcsón jót, azt is szívesen fogadom.
Sziasztok!
van egy amilo pro v3405 laptop, egy kis víz borult a gépre azóta érdekes dolgokat produkál. akksiról tökéletesen műkődik, semmi gond vele, de ha rádugom a tápot, akkor azonnal elmegy minden, csak a power led világit, illetve a dvd lejátszó ledje is folyamatosan ég, tölteni tölti az akksit de elindulni nem indul el, csak az akksiról, mi lehet a gond? THX
Ha sima víz tedd ki a napra pár órára talán van esély,hogy megjavul..Ne legyen bent akku!! Ha nem akkor zárlat van valahol a védelem tilt..
ez már pár napja történt, kiszáritottam, úgy indult el akksiról, addig még arról sem ment, csak ilyenkor mit kell nézni az alaplapon? mi lehet zárlatos?
Lehet bármi mi közel van.. Keresni kell kis oxidos foltot esetleg a BGA alá is ment azt az még nem száradt ki,billentyűzet is lehet zárlatos,stb..
Hi!
Segítségre lenne szükségem 1 acer laptop töltö javításához. A hiba A toltön lévő led pulzál egy kicsit halványan. A kimeneten 1.8 v mérhető. Mivel nem nagyon foglalkoztam ilyen táp javításával szeretném segítségeteket kérni. Feltettem 2 képet róla remélem segít. Minden ötletet szivesen fogadok
Sziasztok
Nagy érdeklödéssel olvasom itt a hozzászolásokat Jomagam most kezdtem el kisérletezni a BGA forrasztással és rögtön meg is akadtam. A gondom az,hogy amikor pasztázás és felgolyozás után rámelegitek a BGA-ra a fém stencil a hö hatására elvetemedik és igy össze folynak a gömbök alatta. Ha meg leveszem a stencilt a melegités elött akkor azért folynak össze a gömbök. ![]() ![]() Tuti valamit én szurok el. De mit ![]() A videokon amit néztem ez a kis aproság nem szerepel sehol . Kösz a segitséget elöre is
Szia !
Bocsi a lassúságért de rengeteg dolgom volt , a végső megoldás a vga chip kontakt hibája volt...legalábbis most szétszerelt állapotban azt mutatja. üdv
Hi
laptop inverterén a nagyfesz trafónak hány ohmosnak kell lenni? primer oldalon? Köszi
ezt a hibajelenséget valami zárlat okozza keres rövidzárat a kimeneti oldalon.
Pl lehet egy kondi vagy tekercs szált el.
Csak 1 Ohm korul, de van ugy, hogy annyi sem.
Nagyjabol 10W koruli a hattervilagitas fogyasztasa, 12V az altalanos meghajtas, ehhez szamold hozza a hatasfokot es az impulzusuzemet... A szekunder oldal par szaz ohmos szokott lenni, olyan 3-500 korul.
Sziasztok
Van nekem egy acer aspire 3100 laptopom. Bekapcsolom képernyőn, megjelenik az acer felirat, alul elindul a csík. Betöltés még a feléig se ér el és szirénázik a gép, addig csipog, még ki nem kapcsolom. Vajon mi lehet a baja? Üdv: Géza Geza22@citromail.hu
Sziasztok,
két kérdésem is lenne: Fujitsu V5535 pár perc után lefagy (memtest alatt is), CPU paszta kiszáradt, de pasztázás után is ugyanez a jelenség, ez lehet északi híd vagy van vmi tipikus hiba? A másik kérdés egy Acer 5315 nem vesz fel töltést és persze be sem kapcsol. A táp megvan a bemenetet védő diódán, illetve a sorban 4 párhuzamosan kapcsolt kondi egyik oldalán, a másik oldalukon ami a fetek source-ához csatlakozik már semmi...Erre ötlet? Köszönöm!
Tulmelegedes??? Igy nehez megmondani, a kezikony vagy a szakszerviz mit mond? A szirenazas mire utal?
Esetleg a neten hasonlo eset?
SMD fejesítmény ellenállás szakadás a táp részben. Próbáltad?
A tap kulon, terheles alatt is megvan?
Ha bekapcsolod a gephez csatlakoztatva, akkor leesik-e hirtelen? Esetleg aramfelvetelt nezni, hogy nincs-e rovidzar. A kondik egyik oldala fold szokott lenni...ne vard, hogy a masik oldalon is tapot mersz... vagy felreertettem valamit? |
Bejelentkezés
Hirdetés |