Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szintetizátor javítás

Témaindító: Ryder007, idő: Dec 26, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 25
(#) poiuyt válasza oxygen hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

És még annyit, hogy szerinted a CR2032-es és a DL2032-es között van valami különbség, vagy csak a különböző gyártók másként nevezték el? DL: Duracell, CR: Varta.
(#) szalkagyuri válasza poiuyt hozzászólására (») Jan 2, 2011 / 1

szia!
Először is boldog ujj évet!
másodsorban semmi különbség nincs közte csak ahogy mondtad a gyártótól más nevet kaptak!
mind a 2 típus 3 v os és mind a kettő lítiumos nyugodt szível kicserélheted!!
(#) poiuyt válasza szalkagyuri hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

BÚÉK és köszi!
(#) ColT hozzászólása Márc 23, 2011 /

Hello!

Valakinek van esetleg Ketron Solton MS 60 szinti javítással tapasztalata?

Bizonyos jelei nem jutnak el a végfokig.
Midit lejátszik, az egyik fele szól (végfokban is lehet valami gány). De a billentyűk hangjai egyáltalán nincsenek meg.

A hangerőpoti mókolva volt, de visszakerült bele egy eredeti, viszont az meg olyan, hogy kb. a felénél egyszer csak nagyon felhangosodik...

A tápja elég fura, még nem szedtem ki, hogy megnézzem pontosan milyen stab. van benne, de a -12V kb. -10, a +5 meg 3,8V... Ez mondjuk könnyen okozhatja, hogy nem szól a végfok egyik oldala...?

De a billentyűk némaságát nem tudom mire vélni.

A tulaj egy miskolci zenésztől szerzett infót, akinek a hasonló szintije hasonlót művelt, abban csak kb. minden forrasztás volt kirohadva. Ezen már túl vagyok, végigforrasztottam az egészet. (Randa volt, mint a mocsár.)

Ha valaki szívott már hasonlóval, elmesélhetné, mik a lehetséges hibák...
(#) Rober_4 válasza ColT hozzászólására (») Márc 23, 2011 /

Szia! A poti így a leírtak alapján elég gáz, azt újra, vagy régi de eredetire cserélted?
Az mit jelent, hogy a billentyű nem szól, de egyébként szól a hangszer, demó stb?
Lehet, hogy egyszerűen elfelejtetted visszadugni szétszedés után a billentyűzet csatlakozódugóját...
Tápban pedig kondicsere, azonos értékűekre sürgősen! Ennek vissza kell hozni a feszültséget, a megfelelő értékre!

A végfok egyik oldala szerintem a potitól nem szól, de szerintem az a legkönyebben orvosolható probléma...
(#) ColT válasza Rober_4 hozzászólására (») Márc 23, 2011 /

Hello!

Nem én cseréltem, sajnos előttem gányolták, de eddig működött. Avagy megkérdem a tulajt, mert konkrétan erről nem beszéltünk.
Sanszos amúgy, hogy nem a sajátja van bent (bár elég egyedi, pontosan bele talán csak a sajátja megy...) mert teljesen lehúzva is szól (NÉHA...).
Kondizásra gondoltam, csak nincs itthon semmi bele... (elsősorban PC hardvereket javítgatok).
Holnap v. pénteken úgyis megyek boltközelbe, akkor szedek bele...

Jah viszont! A tulaj elmondása szerint nagyon halkan a fejhallgatókimeneten lehet hallani a billentyűket (de csak az egyik oldalán...)
MIvel nincs nagy jack-> kis jack átalakítóm, felejtős, de a tulaj hoz majd...
(#) ColT válasza ColT hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Ja, kiderült, hogy frankón már akkor sem működött, amikor a csávókám vette... Eddig úgy tudtam, hogy ez a sajátja, de nagyon ritkán használja...

Kondik kicserélve, igazából, mint kiderült, a végfok jó volt eddig is (ha fogdozom a bemenetet, csattog), csak nem jut odáig a jel... 99% a nagerőpoti ÉS a mixer szar... merthogy a midi része továbbra is szól, bár csak az egyik oldalon. Vagy ha kapcsolós a füles aljzata, akkor az is, de nem valószínű.
(#) Rober_4 válasza ColT hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Ok, ha visszaolvasgatsz ebben a topikban, akkor látod, hogy sok dolgot már leírtunk, ami segíthet a javításhoz!
(#) ColT hozzászólása Márc 26, 2011 /

Ja, de eszközöm alig, és szintit sem javítottam még. Ráadásul rajz / tapasztalat nélkül senki meg nem mondja, hogy mi volt már gányolva ebben a dögben (hangerőpoti pl. tuti valami nem oda való, ki volt vezetve valami más típusra az oldalrára a szintinek... ki tudja, mit raktak bele...)

Visszaadom, aztán elviszi rendes műhelybe a tulaj, én ennyire nem vagyok felkészült.
(#) kalevala hozzászólása Ápr 11, 2011 /

Sziasztok !
Az lenne a tisztelettejes kérdésem, hogy a nemrég vásárolt casio ctk 800 as szinti búgását mi okozhatja ?
Talán valami zavarja ,vagy csak én nem tudom beállítani ?
Minden ötletet köszönettel fogadok mivel én nem értek hozzá ,ajándék lenne .
(#) szamóca válasza kalevala hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Lehetséges hogy a táp adapter nem megfelelően szűrt, vagy hibás. Próbáld elemről, vagy másik adapterről meghajtani. Ha elemről sem szűnik a brumm, akkor viszont szerviz a vége. ( Maga a ketyere hangszórói adják a bummot, avagy ha erősítő rendszerre kötöd az? )
(#) Midis64 válasza kalevala hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Hali!
Szamóca válasza szerintem kimerítette a lehetőségeket -- (mivel írtad,hogy szinte új a hangszer)--,idősbödő jószágoknál a hangerőpoti kopása is hasonlókat produkál,ill. a hangszerek szétszedése során levett árnyékolókábelek nem-,vagy nem megfelelő helyre történő visszaszerelése okozhat ilyen problámát.
(#) kalevala válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Köszönöm a választ . Az adapter lesz a rossz mert elemmel tényleg tisztán szól . Még egyszer köszönöm a segítséget .
(#) kalevala válasza Midis64 hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Köszönöm a segítséget . Elemmel tényleg tisztán szól .
(#) Midis64 válasza kalevala hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Érdemes volna venni hozzá egy 1 A-es kapcsolóüzemű tápot. Zaj nulla, könnyű, az 1 A-es nem is langyosodik.Nem utolsó dolog: az 1A-est lehet hogy olcsóbban megkapod, mint a gyári trafós változatot!
(#) Rober_4 válasza Midis64 hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Én azért nem vagyok benne biztos, hogy egy hangszerhez kapcsolóüzemű táp a legjobb választás, én mindenesetre óvakodnék tőle...
Mindenképpen trafós tápot neki, de olyat ami stabilan tartja a feszültséget, miközben biztosítani tudja a készüléken feltűntetett áramerősséget is! Semmiképp sem kicsi ócsó tápegység a megoldás.
(#) szamóca válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Robi! A Yamikhoz is kapcsiüzeműeket adnak már egy ideje, és semmi gond velük. :yes:
(#) Rober_4 válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Lehet. De a hangszer élettartama is hosszabb lehet szerintem: Elkók
Meg ilyen kis géphez, nem hiszem, hogy olyan speciális táp kellene. Ha a teljesítmény engedi, akkor én maradnék a hagyományosnál.
Azért láttam már laptopba betett spéci hangkártyát bedugott töltőnél, úgy sercegni, hogy csak na. Az nem hogy nem teljesítette a megadott 100dB jel-zaj viszonyt, hanem botrányosan rosszul szólt (Audigy 2Zs pcmcia). Persze valószínűleg laptopfüggő a dolog. Meg egyszer hallottam egy 110V-os Mesaboogie csöves erősítőt, ahol elé, tettek egy 100w-os kapcsolóüzemű tápot. (230/110V) ( )
Kicsit meghajtottuk, aztán füstölt is, de mindvégig furcsa hangja volt. Persze aztán kapott rendes trafót és végre megszólalt.
A Yamahákban pedig valószínűleg, megfelelően megoldják a tápszűrést, és gondolom a kapcsolótápot is hozzá adják, vagy gyárilag benne van, megfelelően kialakítva, leválasztva, szűrve, tesztelve.
Javíts ki ha tévedek!
(#) Rober_4 válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Persze a hagyományos tápnak is lehetnek buktatóig, meg az is megfontolás ténye, hogy egy ilyen olcsóbb hangszernél, ténylegesen észrevehető lenne-e a minőségi változás...
(viszont a témát több topikban, már kiveséztük)
(#) Midis64 válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Üdv
Én azért mertem javasolni,mivel nekem annó, egy CTK731-es Casiom volt, és azt egy Samsung laptop (14V 2,5A) kapcsi-tápjával működtettem kb 2 évig,és tökéletesen vitte -zajmentesen- (stab IC csere 7812-re). Később ezt a tápot használtam Roland E-28-nál is.
(#) szamóca válasza Midis64 hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

A PSR 1500-ashoz is kapcsist adtak, és a Tyros-hoz is. Ezek 16VDC 2,4A stabilak.
(#) Rober_4 válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Oké akkor nem szóltam. Valószínűleg nektek van igazatok, mindig tanul az ember!
(#) szamóca válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Az igazat megvallva, most igen meglepődtem a tápom 21 ezres elszállt árán. Ha tönkremenne, biztos hagyományost építenék én is helyette.
(#) Midis64 válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /

Az ezeröcsi valóban külső kapcsitápos, de Tyros-1-et meg nem egyet javítottam -utoljára januárban- akkor 42 ropi volt bele a táp -baráti áron- ,és persze ebben már beépített van.
Ettől függetlenül én kapcsiüzeműpárti vagyok.
Jó éjt!
(#) kazsuk82 hozzászólása Júl 15, 2011 /

Sziasztok.
Nemrég vettem használtan egy clifton LP6110 szintit.
Tegnapig viszonylag jól működött,leszámítva hogy torz volt kicsit a hangja,meg valószínűleg el is programozták,de nem ez a lényeg,csak azért irtam le,hátha összefügg a következő hibával:
Tegnap bekapcsoltam,a saját adapterével működtetve,amivel eddig sem volt gondom,majd játszottam pár percig,aztán egyszercsak néhány billentyű nem volt hajlandó megszólalni.Először a felső félhangok,aztán pár normál hang sem,összesen hat billentyű.
Szétkaptam,megnéztem,szétcsúszva nincsenek a kábelek,kosz nincs benne,sérülést nem látok,a sorosan kötött ellenállások a billentyűk paneljén épnek tűnnek.
Össze raktam,és akkor a hatból az egyik billentyű nyöszörögve,recsegve,de megszólalt,a többi továbbra is hallgat.
Máskor is csinált ilyet,de akkor egy ki-bekapcsolás után rendbe jött.Most nem.
tudtok segíteni?
(#) Rober_4 válasza kazsuk82 hozzászólására (») Júl 18, 2011 /

Ha visszaolvasgatsz, a billentyűpárnákról már beszélgettünk. Különösen, ha kopottak eltart egy darabig míg visszaillaszgeti az ember rendesen. És könnyen ki is csúsznak sajnos...
(#) AZA hozzászólása Aug 10, 2011 /

Üdv!
Tudnátok esetleg hogy Szegeden lehet-e vásárolni valahol régebbi Yamaha szintikhez kétsoros gumiharangot?
(#) Rober_4 válasza AZA hozzászólására (») Aug 12, 2011 /

Hát nem valószínű. Én a Roland szintimhez billentyűt vettem régebben mert eltörött, azt a pesti Roland márkaboltban rendeltem, de két hónapot kellett rá várni, és mikor megjött, kifizetés után mondtam nekik, akkor kéne egy pitch kar is! Na akkor elhajtottak a fenébe...
A Yamaha márkabolt nem tudom hol van, ott kéne megpróbálni, vagy marad a netes rendelés, esetleg Ebay, de az kockázatos.
(#) Midis64 válasza AZA hozzászólására (») Szept 9, 2011 /

Üdv!
Bocs a késői válaszért,kellene a típus.Lehet hogy tudok segíteni.
(#) sajovolgyi hozzászólása Szept 14, 2011 /

Sziasztok tud valaki segíteni nem müködik a GEM 8SE szintetizátorom dial tárcsája.esetleg tud valaki elérhetöséget ahol újat tudnék vásásrolni bele vagy esetleg használtat.Előre is köszönöm.
Következő: »»   6 / 25
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem