Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 27 MHz távirányítós autó kérdések
Ebben a kis kütyüben 3 pici motor van.A fordulás úgy történik hogy a centrifugális erő fordítja a testet a két motor fordulatszám különbségéből adódóan (ami ebben negatívum hogy egy tekerő gombbal állandóan állítgatni kell a 2 motort egymáshoz hogy ne forogjon a gép is).A hátsó (egyben kisebb) motor emeli és süllyeszti a test farát,amitől előre és hátra megy a helikopter.A panel nem túl könnyen alakítható mert csak smd alkatrészek vannak rajta.Inkább átfogalmazom,én nem tudom alakítani.Ja és persze most jut eszembe hogy ez a topic nem a megfelelő ennek a kis gépnek,mert ez infrás és nem kristályos megoldású.Viszont gondolkodnék még egy olyanban hogy van egy rc 4X4-es autóm ami egy viszonylag komoly autó és ezt átalakítanám valahogy helikopterré.Ezzel csak az a baj,hogy az adó 4 csatornás de a vevő meg csak 2 csatornás.A vevő csak 2 szervót mozgat.Ami gondolom nem helyettesíthető sima 6 v-os motorral.Meg persze még egy csatorna hiányzik a vevőből ahhoz hogy helikopter legyen belőle.Na ez jó hosszúra sikerült de így mindent leírtam ami probléma és amit szeretnék.
Köszi!
Tudom milyen, nekem is van. Azert irtam.
A heliknel nem lehet (erdemes) csak ugy vaktaban belevagni, mert a repult tomeg es az ero elegge ki van szamolva. Ha egy nagyobb tomeget teszel bele, vagy fel sem szall vagy a repulesi ido csokken le erosen. Ez a mostani kis helid egy ceruzat sem bir el pluszban. Az autok 4 kereken allnak, a suly nem lenyeges. A helkopterbol akkor ezek alapjan csak nagyobb koaxot tudsz epiteni. Egyebkent van ilyen kialakitasubol (3Ch) akar egy meteres darab is.
Sajnos az előző hsz-edet nem igazán értem.Hogy érted azt hogy a farmotor vezérlését át lehet alakítani?És ha megcsinálom az általad mondott megoldást akkor mit is érek el?Lehet hogy hülye kérdés,de ezt most egyáltalán nem értem.
Köszi!
Egyébként én már azt is nagyon tudnám díjazni ha valami (gyári) elektronika folyamatos állandó feszt adna a két fő motornak hogy ne forogjon el a gép minden mp-ben.Egyszerűbb volt egy potit berakni hogy az ember mindig azt tekergesse.Gondolom ezt a megoldást itthon nem igazán lehet belebuherálni.Bár a tervező helyében elhagytam volna a két motoros megoldást.Egy motor hajtaná a két rotort, egy lenne hátul az fordulási irány miatt és lenne egy a hátsóhoz hasonló méretű motor az előre-hátra irányért felelős.Ha egy ilyen elektronikát össze lehetne rakni a távirányítóhoz akkor a mechanikai rész már bagatel lenne.Nekem inkább a mechanikai rész az erősségem,az elektronika ezen része csak segítséggel menne.
Üdv!
Az a baj, hogy te sem erted.
Ha a ket fo motornak hajszalra megegyezo feszultseget adsz, akkor sem fog egyenesen allni, mert - a motorok kulonboznek elektromosan (magneserosseg, tekercsalakok, huzalvastagsag, ellenallas) mechanikailag (csapagyazas, mechanikai kidolgozottsag) -a propellerek kulonboznek sulyra (elteroen reagalnak a gyorsulasra) kiegyensulyozottsagra (remegni fog, ez elvesz a forgatoerobol) alakra (felhajtoero mas lesz) -a meghajtas a ket motoron eltero, mas a muanyag kerek tavolsaga, az egyik tengely belul, a masik kivul van, a surlodasok masok, mas a befogasi rendszer, stb, stb. ez a par valtozo TELJESEN lehetetlenne teszi az egyenlo feszultseg otletet. Itt mindenkeppen az aranyokon van a hangsuly. Nem csak a farokrotor, az csak egy pelda volt. A ket fo motor is hajszalpontosan ugy mukodik. Onnan is leveheted a meghajtas-vezerleseidet. Csak a kinai cuccokban nem eleg eros a meghajtas, azokat azokhoz a helimotorokhoz terveztek. Erosebbet nem bir el.
Igen ezekkel tisztában vagyok.Értem ezeket a dolgokat csak az smd elektronika magas nekem.De viszont még is megoldották drágább kategóriás gépekben.Pl ami ezen a linken is van Helikopter
Nem tudom a Tiéd mennyire pontos de az enyémet folyamatosan állítgatni kell.Szinte csak a potit kell tekergetnem,annak ellenére hogy az útmutató azt írta hogy állítsuk stabil helyzetbe a testet és utána használhatjuk.Ha felemelem a gépet majd belövöm hogy ne forogjon,aztán elindulnék vele akkor már el is fordul a gép.Szóval kezelhetetlen.Egy helyben való lebegésre tökéletes,de sajnos amit a fenti videón is lehet látni hogy szűk folyosón elfordítják de rögtön meg is áll ahol kell.Enyémmel ezt nem lehet sajnos.
A cimben is benne van, hogy with GYROSCOPE.
Annak pedig pont az a dolga, hogy ne engedje elfordulni. Az olcsobbakban nincs, ott te stabilizalod kezzel.
Sziasztok!
Szereztem egy új helit, és az a probléma vele, hogy nem egyezik a távirányítójával! Hogyan tudhatnám meg, hogy milyen frekin megy a heli? Szétszedtem de ebben nem olyan vevő van amibe kristályt lehet cserélni és nem is látom ráírva! Viszont szétszedtem a távot és abban pedig látom a kristályt az 27.145 MHZ ! Gondolom ugy lehetne megoldani ha másik kristályt tennék a távba, de honnan tudhatnám meg hogy milyet? Köszi! Üdv.
Üdv mindenkinek!
SOS segítség kellene. Mégpedig 2 RC-s autót vásároltunk karácsonyra a fiúknak, de mint kiderült, uarról a frekiről megy mind2, 27.145 Mhz. Hogyan lehetne az egyik autó frekijét megváltoztatni? Költséghatékonyan persze.. Előre is kösz a választ!
Ugy kell kivalasztani az autot a boltban, hogy azok frekijene usse egymast. A dobozra ra kell legyen teve a freki. Tehat vissza kell vinni az egyiket a blokkal es valasztani egy masikat helyette...
Szia
El kell hogy szomotitsalak ha TESCo-s, akkor sehogy. Az a baj azokkal az autókkal, hogy kinai cuccok, mindegyik ugyanazonn a frekin megy. Most egy másik frekiset kell venni, de a kinai termékeké 90% ugyanazon a frekin müködik, az eltérés csak max annyi, hogy más tipusu autóknál az egyiknél az előremenet a másikon hátramenet lessz vagy a térítési rekció következik be.
Sziasztok elsősorban kellemes ünnepeket. Szeretném a szakemberek segítségét kérni kisautómat szeretném működésbe hozni és az lenne a kérésem h valaki tud egy egyszerű kapcsolási rajzot? távirányítóm van 27.145 Mhz es és ehez a távhoz szeretnék 1 vevőt csinálni ami 1 csatornás 1 motort hajt de előre hátra tudja vezérelni a motort.
Hello Mindenkinek.Segitségre lenne szükségem,hátha valaki tud mondani valamilyen megoldást.
Sikerült keritenem egy gyári nikko távirányitós autót.Cserélhető kristályos,fokozatosan lehet kormányozni és gyorsitani.Egyetlen problémám hogy nagyon kicsi a hatótáv.Kb 1-2 méter,bár tudtommal ennek a tipusnak legalább 10-20méteres az eredeti hatótávja.Mit nézzek meg rajta?Hol keressem a hibát?
Sziasztok!
Én is így vagyok ahogy elöttem szóló conetro is írta csak nekem azzal a különbséggel, hogy amíg az autóba volt a vevő 20 méterig simán lehetett irányítani az autót de miután át tettem egy hajóra az egész motyót már csak 1-2 méter lett a hatótáv. Ez mitől lehet?
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni egy 27 MHZ-es távirányítós autó irányítási hibájának a felderítésében. Most kaptam egy használt autót és az a hibája, hogy minden irányítási próbálkozásra előre fele megy. A távirányítón van egy kis kijelző amelyen " játék " található és azt is az irányító gombokkal kell irányítani, és ezen minden megfelelően működik, de az autó csak előre megy. Minden segítségnek örülök. Köszi mindenkinek.,
Szia!
A beépitéstől! mennyi fém, s hogyan van a környezetében +az antenna elhelyezése. nézd meg az asztalon kiépitve! biztos jó lessz.
Szia!
ez nem olyan egyszerű , aki benne van ,"felműszerezett "az sem javit meg mindent! Először az adót "piszkálnám"pontosan van-e ráállitva a vevőre? tehát a 27000000 Hz utólsó 3-4 számjegye mennyire fedi le a vevőét? ez sokat javithat....
Köszi.
Megtudod mondani hogy a kérdésemre hol találom a választ? Én nem találtam és ezért tettem fel a kérdést. Köszi.
[OFF]Az rendben van, hogy feltetted a kérdésedet, ha nem találtál rá választ. Csak az a probléma, hogy hol tetted fel, a keresővel Te is megtalálhattad volna ezt a topikot, ahová a moderátor áthelyezte. Erre hívta fel a figyelmedet
Valakinek valami használható ötlet?
Miért csak egy irányba megy az autó?
Hát ide szerettem volna csak nem sikerült.
Esetleg ötlet a feltett kérdésre?
Valószínűleg a motorvezérlés áramköre hibásodott meg.
De túl általánosan tetted fel a kérdésedet ahhoz, hogy érdemben válaszolni lehessen rá. Legalább pár fényképet feltennél amin jól látható, hogy miről is van szó, egyáltalán milyen alkatrészek vannak benne. Milyen ismereteid vannak elektronikus berendezések javításában, milyen az alkatrész ismerted, milyen mérési lehetőségeid vannak? Ezek alapvetően befolyásolják, hogy segíteni tudjunk.
Köszi.
Csinálok pár képet és ha jól értettem az autóban lévő részről. Sajnos mérni nem tudok műszer hiánya miatt.
Képek.
Remélem esetleg ezek segítenek. Köszi
Még egy érdekes jelenség számomra.
Ha az autó be van kapcsolva és a távirányító ki, a két antenna érintkezésekor elindul az autó. Mitől van ez ? Vagy ez normális?
Esetleg a távirányítóban keresendő a hiba?
Mert mintha úgy tűnne nekem a logikus gondolkodás alapján, hogy a távirányító csak egy fajta jelet küldene, vagy az autó értelmezi rosszul a kapott jeleket. Hol lehet a baj?
Hali.
Te "csak" moderálsz vagy esetleg értesz is valamicskét ezekhez a cuccokhoz? Ha igen ránéznél a problémámra ha van időd. Köszi
Sehol senki? :nemtudom:
Hol vagytok segíteni tudó okos emberkék? Térdre borulok a segítségetekért.
Senki nem olvassa ezeket a sorokat vagy csak senki nem ért hozzá. ?
Hali.
Úgy látom itt vagy. Tudsz segíteni esetleg? Köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |