Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Szia!
Nekem volt ilyen Orion szkópom. Az igazságot megvallva jeldetektáláson kívül nem sok mindenre jó. Egyszer csak leégett a trafója és így bontásra lett ítélve. A kis Elkis viszont nagyon pöpec, nekem is van egy ilyen, és nagyon stabil. Viszont akinek van eBay-e, annak ajánlom ezt a műszert. Én a minap vásároltam egy ilyet és nagyon meg vagyok elégedve vele. A DSO-k minden lényeges funkciójával el van látva és még az ára is megfizethető.
Az apróhírdetésekhez tettem fel egy jó szkópot, az két időalapos, és szinte minden mérésre jó, és az ára alku képes. Philips PM3267
Üdvözletem!
Ha szkópot akartok venni, ajánlanám figyelmetekbe "meszi" kollégát. Mindig változó kínálat, egyszerűbb és komolyabb gépeket is árul. Jó áron (63k) igen jó szkópot vettem tőle (Leader 2100AR intelligens, menü-s read-out, 2 időalap 100Mhz kontakthibák nélkül!, szép állapot). Lehetőség van részletes tesztelésre is. Segítőkész, korrekt úriember. Üdv: Gyula
Ez a téma nem promóciós célzattal jött létre! Ezt MINDENKINEK kéretik a továbbiakban figyelembe venni. A Hozzászólás törölve.
Nekem is van egy japán 100MHz-s scope-om eladó jóárasítva, tökéletes állapotban. Vmelyik nap felteszem az apróba.
250MHz-es mérőfejet tud vki "olcsón".
Eddig a Conrad-ban találtam a lejobb áron 9eFt-ért bruttó. De ez is elég húzos...
Akkor ha látnád az eredeti Tektronix mérőfej mennyibe fáj.
Na az igazán húzós!
Láttam, mert kerestem.
Majd egy jó használt scope árban vannak.
150MHz-es mérőfejem van.
Most pont azon agyalok, hogy csinálok maga, mert iszonyat nagy ezeknek a mérőfejeknek a kapacítása. Néztem aktívat is, de az meg már a horror árkategória.
Nehéz fába vágod a fejszédet.
Nem véletlenül kerül az annyiba, van egy két technológiai trükk benne...
Hát ja. Sajna tudom.
Kisérletezek vele, aztán majd meglátom...
Még csak beleolvasta, de jó írás.
Köszi!
OFF
Nagyvonalakban átfutottam. Jó írás. Hát... Nem lettem boldogabb. Ami kiderült számomra, hogy egy jó scope mérőfej sokkal többet számít, mint egy jó scope. És az is kiderült számomra, hogy azok a mérőfejek, amelyek <20eFt kategóriában vannak, azok körülbelüli mérésre használhatóak csak >20 (30) MHz-es frekvenci felett. Azért elég elszomorító, hogy egy ~20-40eFt nagyságrendű mérőfejjel nem lehet korrekt mérést végezni nagyobb (50MHz) frekvencián. Nem hiába vannak az aktív mérőfejek. ON Sehol nem találtam aktív mérőfej árakat. Gondolom horror árban van, de esetleg tud valaki olyan oldalt, ahol konkért árat meg lehet nézni?
Azért nem találsz aktív mérőfejekről árakat, mert ezek a szkópok tartozékai, és megfelelően illeszkednek, egy adott műszer tulajdonságaihoz, és jelentősen befolyásolja annak paramétereit. (nem csak szkópok, de pl. RF voltmérők, és más spec mérőkhöz is vannak)
Egy aktív mérőfej tulajdonképpen a műszer kihelyezett bemenő fokozata.
Azért nem ilyen tragikus a helyzet.
Találtam elég sok helyen, csak az árat titkolják. Mindehol az van, hogy kérjek árajánlatot.
Nem véletlenül titkolják az árat.
Horror áron mennek az aktív mérőfejek. Egy Tektronix aktív több 100 EUR is lehet, sávszélessétől függően, de láttam 1G aktívot nem bolti áron 1000 EUR környékén, akkor a mennyi lehet az üzletben?
Megkérdeztem.
Egy Testec (tehát nem Tek, hanem egy kínai), 1GHz-es, 10x, 100kohm bemeneti ellenállással nettó 100e körül van.
Érdemes kutakodni nemzetközi piactéren is.
Hello!
Kicsit off leszek... *** Ha valaki tudna segíteni beárazni, megköszönném. Lehetőleg privátban írjatok, nem akarom teleszemetelni a topicot. Köszi * Ne haragudj, de nagyon offra sikeredett, tedd az apró hirdetések közé !
Üdv m.
Egy kis segítséget kérnék valakitől, akinek meg van a voltcraft dso-2090 usb tipusu oszciloszkóp gyári Cd szoftverét nem e tenné föl ide vagy esetleg az email címemre elküldené ,mivel a saját CD-m nagy valószinüséggel egy lomtalanitás áldozata lett. Jelenleg ugyan működik de a gépet ha újra kell telepítenem az oszciloszkóp progit nem tudom telepíteni .Próbáltam netten kajtatni egy szoftvert de sajnos a találtak sem voltak megfelelők. A segiséget is előre köszönöm.Bővebben: Link
Nekem Rigol DS1022C szkópom van, az tud két időalapot. Akár úgy, hogy a jel egy kis részét kinagyítom egy ablakban, vagy úgy is, hogy a két csatorna jelét egymástól teljesen függetlenül felrajzolja. Tehát különböző időalappal, különböző vízszintes eltolással, különböző trigger üzemmóddal, és triggerszinttel. Olyannyira variálható a triggerelés, hogy pl. az egyik csatornán éltriggert állítok be, a másikon meg impulzus-, vagy akár video-, vagy akármilyen triggert.
Gyakorlatilag ilyenkor két egymástól független egycsatornás szkóppá alakul. Az időalap kapcsoló is átkapcsolható, hogy éppen melyik csatornát szeretnéd állítani. Egyedül ami közös marad, az a két csatorna GND-je, na meg persze a kijelző. Bár ezt a tipust már nem gyártják, de a DS1052E, DS1102E típusok tudtommal ugyanezt tudják, ugyanígy, csak azok már 50 és 100MHz-esek. Olvasgass bele a gépkönyvükbe, itt letölthető: http://www.rigolna.com/products/digital-oscilloscopes/ds1000e/
Na jó, hát DSO-van nem nagy kunszt trükközni
Sziasztok!
Ha valaki oszcilloszkóp vásárlásán töri a fejét, akkor tudom ajánlani meszit! Egy jó kis szkópot sikerült tőle vennem, olcsón. Azonkívül, hogy a szkóp nagyon jó állapotú, az eladó kommunikációjával is elégedett vagyok, valamint a postai kézbesítés minősége is első osztályú (nagyon jól be volt csomagolva a készülék)! Köszönök mindent, kedves meszi!
[OFF]De ez nem a Vatera értékelő-oldala[OFF]
Üdv! Biztos itt vette az apróban.
Szia!
Én ezzel tisztában vagyok.
Szia!
Ne haragudj, de nem tudom mi ezzel a probléma. Csak gondoltam írok pár sort, ha valaki oszcilloszkópot akar venni, és olvassa az itt leírtakat, akkor ezentúl ismer egy olyan eladót, aki megbízható! Elméletileg erről szól ez a topik, de lehet hogy én tévedek....
Szerintem inkább arról szól, vagy kellene szólnia, hogy milyet, és nem arról hogy kitől. (nem megbántva senkit)
Üdv mindenkinek.
Én is oszcilloszkóp vásárlás előtt állok. Kinéztem ezt PHILIPS PM3215-öst. Erről tudnátok valamilyen tanácsot ill. véleményt adni? Számomra az a furcsa, hogy mindenhol ezt a típust adják el. Ez miért van ? Talán könnyen hibásodik? Kinéztem még ezt DSO Nano-t . Viszont a szkóppal mérnék erősítőt, kapcsoló üzemű tápokat stb... Érdemes megvenni a PHILIPS-et vagy elég a DSO Nano is. Köszi a segítséget előre is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |