Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A dvd-n kívül találtam meg, a mediabox-on se kívül se blül nem találtam ilyen kapcsolót/beállítási lehetőséget...
Ez lehetséges, vagy még keressem tovább?
De a TV-vel milyen hiba lehet? Maga a Scart aljzat rossz? Már úgy megrángattam, hogy félek nagyobb kárt teszek, ha tovább mozgatom...
Sajnos nem találtam kompozitra átállítás lehetőségét a boxon...
A menüben, tehát szoftveresen lehet ezt állítani. De szerintem ha átforrasztod a tévéd SCART-csatlakozójának lábait, akkor meg fognak javulni a színek RGB-módban.
uff ettől féltem...
Be kell vallanom nem nagyon forrasztottam sosem és se pákám, se ónom vagy ólmom sincs hozzá... Akkor TV szerelőt kell hívni vagy bevinnem valamelyik szervízbe?
Nem kellene tévészerelőhöz vinni, de mindenképpen egy forrasztásban jártas embert érdemes megkérni erre a műveletre.
A menüben a következő lehetőségek vannak:
-Műsorújság -Interaktív -Videotár -Beállítások -Rádió -Műszaki teszt -Digitális Videorögzítő Beállításokon belül: -PIN kód beállítások -Elsődleges beállítások -TV-beállítások -Kikapcsolási beállítások -Hálózatkeresés -Diagnosztika -Gyári beállítások Én a TV beállításokba mentem be: -Képernyő formátum: Letterbox/4:3/16:9 -Képminőség: Általános/Magas(RGB) -RGB képbeállítás (csúszka állítható balra-jobbra, de semmi nem történik azon kívül hogy a kép balra meg jobbra megy az állítással szinkronban) -Hangerő Ennyi.
Esetleg vki innen közületek elvállalná? :yes:
A képminőség-en belül választható az "Általános" és a "Magas (RGB)" beállítások.
Jelenleg "Magas(RGB)"-ra van beállítva, ahol ugye lilás a kép. Az "Általános"-ra kapcsolva pedig olyan éles és fényes lesz a kép, hogy full levéve azokat sem lehet élvezni a műsort...
Ilyen fényes állásban próbáld az RGB képbeállítás-állítókát állítani.
Mindkét irányba állítgattam és semmilyen változás nem történik...
Egyébként nagyon kedves Tőled, hogy ilyen sokat foglalkozol a problémámmal! Nem szeretnélek feltartani, és folytathatjuk holnap is, ha túl fáradt vagy, vagy szeretnél lefeküdni... Szólj nyugodtan.
Nem gond, ezzel én is tanulok. Szerintem marad a tévébe nyúlásos megoldás, bár én nem értem ezt a kifényesedéses dolgot.
Lehet, hogy ez abból fakad, hogy régebbi, sima képcsöves Thomson TV-m van?
Egyelőre maradjunk ennyiben. Nagyon szépen köszönöm a segítséget! :yes: Megpróbálom elvinni egy TV szerelőhöz, aki beforrasztja a scart körüli sebeket... Én most le kell, hogy feküdjek ,mert holnap sok és fárasztó dolgom lesz, és leszek, ha nem pihenek. Neked/nektek is jó éjszakát és szép álmokat, holnap jelentkezem! Üdv, gkozak
Át kondiztam de semmi változás ,még az str -is ki cseréltem ,akkor is csak pukkanás halaccik a hangszorobol és akkor istöbszöri bekapcsolás után jön meg a kép .Mitől nem indúl a táp?,talán cseréljek sor trafot is ,a tranyo az jo ,nem kaptam semmi kűlönlegest a szekunder részen,valaki tudna segiteni?.
Helló mindenki!
A Napokban szert tettem egy Grundig GBF 2400 az Tv-re. 2 napig semmi problémám nem is volt vele.Mig egyszer csak el nem kezdett hangosan búgni egy pár percig és aztán elhallgatott. Másnap beüzemeltem és egy ideig nem is volt hang de víszont.kb 1.5.óra járatás után visszatért a hang. Kb olyan 4 óra múlva vissza el is ment. Ebben szeretnék segítséget kérni,hogy vajon mi lehet a probléma? Válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok!
Mamámat átköltözettem új lakhelyére és vele együtt a TV-jét is. Annyi lett csinálva a TV-vel, hogy nedves mikro szálas "csodakendővel" megpucoltam.. majd bekapcsolás után a képernyő körbe zöld színbe pompázott, aztán gyors kikapcsoltam. Két nap múlva ismét bekapcsoltam, de még mindig zöld a képernyő két oldala és felül. Menüben próbáltam, lemágnesezni, de nincs ilyen lehetőség. Samsung 6-7éves 51 cm-s, áll flat, CRT-s. Mi lelte szegény TV-t??
Szia!
Cseréld ki a lemágnesezés PTC ellenállását. Ettől helyreállnak majd a színek.
sZASZTOK ***
Töröltem mivel utálom ha kiabálnak velem ! Írd le mégegyszer de úgy, ahogy itt előtted is látszik és a szleng köszönés ide nem illik !.. mod ..
Sziasztok!
Van egy LG CE-29H46ET készülékem. Úgy került hozzám ,hogy a sortranzisztor (2SD2581) zárlatos volt. Betettem próbára egy BU508-at és bár elindult a készülék néhány percig bírta csak és az is zárlatos lett. Szeretnék kérni egy kis segítséget,hogy merre induljak el. Lehet,hogy a sorkimenő kuka? Igazából egy rajz is nagyon nagy segítség lenne.Szívesen veszek minden tanácsot és nagyon köszönöm előre is. Pitro
Szia!
Rajz: kattints a Get Manualra. Mérd meg, hogy a sortápfeszültség jó értékű-e, és a sortranzisztor kollektorára kötött kondenzátorokat is ellenőrizd kapacitásméréssel.Ez a típus az eredeti helyettesítője.
Sziasztok TV-s kollégák!
Annyit haladtam még régen a minividimmel, hogy kicseréltem a függöleges erösitö zárlatos tranzisztorait, de uj probléma jelentkezett, amely a képen látható: - Remeg a kép, a kép alig látszik, szinte fehér, kontrasztpotira nem igazán reagál. Ha nincs adóra hangolva, nincs függöleges eltérités (csak egy csík látszik). Ha a nincs eltérités, akkor a villogni is szokott a kép, és recseg együtemben a hangszóró is. -Néha utána kell hangolni, mert elhangolódik a csatornáról. Rajzom, szkópom van a javításhoz. Aki remekül ismeri a készüléket, nagyon megköszönnék Tőle egy-két hasznos tanácsot! Köszönöm: Müszi
Szia!
A video-végfok tápfeszültsége jó értékű? Ha ott van valamilyen gond, akkor szokott ilyen fehér kép lenni. A függőleges lefulladását meg lehet, hogy a video-végfok rossz működése okozza, mert a szinkronjel a videojelről választódik le.
Köszönöm, akkor ezeket átnézem első körben!
Müszi
Csatolom a rajzokat, pontosan merre van a video-végfok tápja?
Az E306 elkó (4,7 uF) pozitív sarkáról megy a video végfokozat (BF178). Ez a feszültség a sorvégtranzisztor (AU108) emitteréről származik, tehát a nagysága erősen függ a soreltérítéstől. Az elkót érdemes cserélni, meg általános tápfeszültségmérés is kellene.
Kicseréltem a tda 8138 és be indul a tv,minden ok.
Köszönöm a segitséget, holnap ha lesz időm, átvizsgálom a javasolt helyeket!
Müszi
sziasztok van nekem 1 TECHNIKA márkájú lcd tv-m
Nem kapcsol be ha mégis akkor nem sokáig működik max 5 perc.Néztem a tápnál a kondikat hogy nincs -e kipúposodva vagy valami semmit nem találtam. Mi lehet a baja??? segítsetek ......Egy kezdő
oké rendben semi gond akor felejste el amit it irtanm és léptem eről az oldalrol mer ha már azé ugatnak hogy kifelejtetem véletlenül az i betüt a sziasztokbol akor szerintem nincs értelme it bármit is kérdeznem viszlát továbi kelemes napot kivánok
|
Bejelentkezés
Hirdetés |