Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tesla tekercs építése
Esetleg még jó lehet popszegeccsel
Valahogy megoldom.
Rájöttem. Egyszerű a megoldás. Kábelkötegelővel összekötöm a két végét és rá egy csőbilincs, hogy ne látszódjon
Sziasztok a skori féle 3. tesla tekercsben sz SF18 -as diódát mivel lehet helyettesíteni?
SF38-al. Az amúgy is jobb lenne, mert három amperes (nem egy), de lomexban árulnak.
És működne egy 12 V stabilizálatlan tápról?
Működne. Nekem is arról megy
Hello! Ma megvettem pár dolgot a Teslához. Elmentem a Metallo-Globusba és közölték, hogy nekik nincs danamid lemezük, csak rúdjuk. Viszont vettem Poliészter gyantát. Abból önthetnék egy lemezt?
Számold ki, mekkora lesz a tárcsád kerületi sebessége, majd döntsd el, hogy az öntött lemezed mennyire lesz zárványos (de elárulom, hogy nagyon). Ha felpörgeted, darabokra törik. Esetleg ha teszel bele üvegszálat, vagy szénszálat, de nem látom ennek értelmét. Ezt 1 rúdanyagból kell elkészíteni, lemezből nem lehet.
Akkor, 15cm átmérőjű rúdból kell készíteni a lemezt? Nincs esztergálóm, amivel elkészíthetném.
Ez továbbra sem lemez, hanem tárcsa. Ha nincs esztergád, elviszed egy esztergályoshoz egy pontosan méretezett rajzzal, és azt is meg kell mondani, hogy nagy sebességgel fog forogni, tehát nem megengedhető a kis eltérés sem.
Ilyen méretekkel kell csináltassam az én tárcsám is? Mekkora a súlya kb a Tesla tekercsednek, mert megyek venni három kereket az OBI-ban. Gumírozott vagy teljesen műanyag kereket vegyek?
Nem fontos, hogy pont ekkora legyen. A BPS a lényeg, illetve, hogy ne íveljen a szikraköz.
Az enyémnek 50 kiló a súlya kb, de kipróbáltuk, és 3-an ráültünk az állványra, azt is kibírta, szóval én túlméreteztem ezt, egyébként a legkisebb kerék is elbírja valószínű. 4 kerék kell alá, 3 az instabil.
Rendben. Akkor esztergályoshoz is megyek. Megvettem 3 kereket az OBI-ban. Mindegyik 30 kg-t bír. Az álvánnyal nem lesz baj. 12-15mm-es fa rétegelt lemezből lesz. Akkor vegyek még egy kereket?
Audio moduláció ~400W , méteres szikrák kettős rezonáns szilárdtest tesla tekercs
Szerintem inkább csinálj egy profilt a youtubeon, mert ez a videómegosztó borzalmas, 1 perces reklám után fél percenként megy 5 másodpercet a videó.
Hello szerintetek mini tesla tekercset (3. skori)kell szigetelni ha igen paraffin jó rá?
Mármint magát a szekundert? Én feltekertem és csak egy réteg átlátszó fa lakkot fújtam rá. Működik rendesen.
Igazából csak azért érdemes rátenni lakkot, hogy a meneteknek adjon egy mechanikai szilárdságot.
Megvettem a Teramid rudat. 150mm széles. Egyik felén 7, másik felén 9cm hosszú Volt egy ekkora darab, ezért megvettem egyben, mert ha levágattam volna a felét, ugyanannyiba került volna a vágás miatt. 3200,-Ft-ba került. Aztán viszem esztergályoshoz. Nem gond ha csak 7mm vastag lesz a tárcsa? Csak akkora fér be a flexbe.
Elég lett volna az esztergályosnak megmondani, hogy danamidból szeretnél egy tárcsát, akkor jóval olcsóbban megúsztad volna. Most csak nehezítetted a dolgát azzal, hogy egy éppen talán befogható méretű keskeny rudat viszel neki. Hogyhogy csak akkora fél a flexbe? Bármekkorát bele lehet tenni, ha a felfogatás ki van alakítva.
A 7mm-es tárcsánál számold ki az erőket, és ki fog derülni elég-e.
Az esztergályos be tud szerezni danamidot? Csak 7mm-eset lehet beszorítani. Ennyi a max. Elég 7mm is, ugye? Kiszámolni nem tudom, de miért ne lenne elég?
sziasztok 60 Voltos fólia kondihelyet lehet 250V -st használni mini teslában?(skori 3 tesla)
Idézet: „Csak 7mm-eset lehet beszorítani. Ennyi a max.” Mégis miért? Szedd le a korong védő fedelet, máris bele lehet tenni 20-asat is.
Az előírtnál több V-osat miért ne használhatnál?
20cm széles tárcsát? A korongvédő fémet leszedtem. A vastagságot írtam. Maximum 7mm vastag tárcsát tudok betenni. Hogyan lehet vastagabbat?
Rendben. Köszi Sajnos most le kell álljak az építéssel egy időre, de aztán folytatom
Egyszerűen lehet vastagabb: a felfogató anya és alátét alatt/körül 7mm-es a vastagság, a többi tárcsarész körülötte (ami már nagy sebességgel forog) meg vastagabb. A flex tengelyén a korlát csak egy: maga a gép. A tengely (és a rászerelt tárcsa) a másik irányba a végtelenbe nyújtható, persze csak elméletileg
Üdv!
Kész a mini teslám de nem akar működni annyit változtattam a rajzhoz képest hogy 63V MKS helyett 250 MKT-t ,80K os ellenállás helyett 82K-at, 40k helyett 39K-at, 16V elkó helyett 25V-at raktam bele. Ezekek alapján szerintem működnie kéne. Mi lehet a baja? Előre kösz a válaszokat .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |