Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
köszönöm. meg történt de a hiba még fenn áll
Valószínű: Videoton TS5355 de nem biztos nincs rajta a cimk.
Ja bocs de előtte ki volt feküdve az S2000AF sormeghajtó tranzisztor és a cseréje után sem indult el. Ez után csinálja a fent említett dolgot. Köszi előre is mindenkinek a segítséget!
Szia!
Ez a link valami SAMSUNG S60MT CHASSIS CX7226 TV SM lenne. Nekem CK5913 Z TX van, ehhez keresek rajzot, ha esetleg le volna töltve neked, akkor emailben küld el légy szíves. Köszönöm.
A te tévédben S60MT sasszi van, úgyhogy jó lesz a rajz. Nem a konkrét típusszám számít, hanem a bélés.
Távirányítóval sem indul. Ez nem az a fajta, amelyiknél sokáig kell kézzel benyomva tartani a bekapcsológombot, az indításhoz.Ez már a program léptető gombbal indulna el hosszan nyomva tartva, csak még készenlét sincs,csak hármat villan a zöld led és nincs utána semmi.
A függőleges végfok hibája miatt szokott tiltani a vezérlő. A függő tápját kellene megsasolni.
S2000AF sormeghajtó tranzisztor zárlatos volt és azt cseréltem, átnéztem zárlatos alkatrészt többet nem találtam .
A függőleges végfok megkapja a tápfeszültségét az indítás pillanatában? Nincs zárlat azon a vonalon? A sorkimenő táplálja ezt a végfokozatot.
Zárlatos diódát vagy tranzisztort nem találtam se ott se máshol de lehet attól lehet egy csaló benne igaz?
Olyan mint ha egy pillanatra meg indulna a sortrafó de nagyon gyöngén szinte semmi,pattan egy picit a hangszóró,villan a zöld led hármat és még utána készenlét sincs,kikapcsoláskor bevillan a piros led.
Helló István!
oszcilloszkóppal a jelalakok végignézve, feszültségek is, mind stimmel. Viszont a videotáp csak 25V a 45V helyett. Az eltérités beindult, de ha megpróbálom széthúzni, elmegy azonnal, és a készülék is elhangolódik. Video végfok tranyó jó, és a többi félvezető is. De ha nincs állomásra hangolva, nincs függöleges eltérités! Képet mellékelek! üdv: Müszi
Jelenleg a kontrasztpoti is le van véve, ha feltekerem, elmegy a függöleges eltérités.
sziasztok !!!
A problémám a Tv-vel hogy nem lehet bekapcsolni,egyszer kikapcsoltam távirányítóval és egy órával később már nem lehetett nézni az adást.Nem világít a piros led ami mindig szokott. N em találom a hibás alkatrészeket légy szíves segítsetek hogy mi is a hibája?Ja és mielőtt tönkre ment pattogásokat lehetett hallani néha egyet egyet. Köszönettelani
szia!!! köszi hogy írtál VIDEOTON TS5355
Úgy látszik ezek összebeszéltek (olvass vissza). Sortranzisztor nem lett zárlatos? Biztosítékok jók? Forrasztási hibákat nem találtál a nagypanelen?
OLVASTAM MÁR AZ ELŐZŐKET EZ TELJESEN VÉLETLEN a HOGY MOST ÉN IS HASONLÓT KÉRDEZEK.A TRANZISZTORNAK NINCS BAJA A BIZTOSÍTÉK IS JÓ.
A nagy hálózati pufferkondenzátoron van feszültség?
Hali!
A rajz úgy néz ki jó volt. A TDA 3654 csere, s a környéki kondik is csere, meg még egy marékkal : így most jó, kép hang van, igaz be kell még állítgatni, mert itt ott a felső szélen még néha bevillan egy két fehér pötty... Egyedül még valahol a hang környékén van valami kondi vagy más hiba, mert csatorna váltáskor kattan a hangszóró...még ezt kéne megcsinálni, meg egy gyári, vagy egy utángyártott távirányító sem lenne rossz, mert az anyós kutyája szétrágta . azt hiszem RM113 volt, most nézelődhetek még ezt is... Előre is Köszi a segítséget... G.
Üdw mindenkinek! Segítségeteket szeretném kérni! Van egy Videoton TS4350 tv-m. Az a baja,hogy bekapcsol minden működik,de kb 1perc után kikapcsol magától! Mi lehet a baja? Elöre is köszi a segítséget!
Szervusztok.
Egy VIDEOTON TS3353-hoz kérném a segítséget,a készülék hibátlanul üzemel,csak egyet nem visel el,ha a főkapcsolóvlal kikapcsolom. A következő bekapcsolásnál a tápban lévő tranzisztorok nagy része elhalálozik Segítségeteket előre is megköszönöm.
Sziasztok!
Egy Clatronik tv-vel gyűlt meg a bajom. Nemtudom a tipusát, de ez olyan 30 centis képátlójú lehet. Cseréltem benne sortranzisztort (bu808d) volt benne, helyettesítőt kaptam 2sc5388-at. Most azt csinálja, hogy szépen világít a készenléti led, indítás után a sortrafónak megjön a jellegzetes hangja, de a nagyfesz nem indul, közben persze elalszik a készenléti led, néhány másodperc után minden visszaáll készenlétbe. Kivettem a sortranyót, 60 Wattos izzót rátettem a helyére, félfénnyel világít ha jól emlékszem 117V-ot mértem. Kicseréltem már minden elkót. Lehetséges, hogy meghallt a sortrafó? Előre is köszönöm a segítségeteket.
Amikor beindul tranzisztorral, akkor hogyan alakul a sorvégfok tápfeszültsége? A pufferkondenzátoron mérj feszültséget, ne a kollektoron.
Szia Kadarist! Az AT961-es képcsőpenelján lévő csatlakozó hová kapcsolódik az panelon? DV1/DV2 a rajz alapján valahogy a kontraszt potira..
Pontosan! A kontrasztpotméterre kapcsolódik. Ha nem lenne képed a csatlakoztatás után, akkor fordíts a csatin, mert mindkét polaritással rá lehet dugni.
Valaki tudna egy jó tanácsot adni, hogy hogyan tovább?
Müszi
Sziasztok!
Talán valami rosszat írtam,hogy nem kapok segítséget a tv-vel kapcsolatosan?? Samsung tápegység beszerzésében illetve a javításában keresem a segítséget!
Fejlemény: hibás ellenállást találtam a videotáp környékén! Kicserélve 11V-ról, 65V lett a videotáp, viszont még nem az igazi, gyanakszom még a hátulján lévő f*s trimmerekre, rettenet kontaktosak, csere után ismét irok tüneteket ha lesznek még!
Müszi
Sziasztok!
A puffer kondenzátornál van feszültség, de a mellette lévő trafó mellett találtam egy kiolvadt lábú kondenzátort kicseréltem, és még a sor tranzisztort is de csak az egyiket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |