Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Végfokozat TDA2030-40-50-el

Témaindító: sasorr, idő: Jan 16, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   47 / 274
(#) WaRL0 hozzászólása Jún 24, 2007 /

en epitettem tda2030-as erosittot de nem tudom miert csak bugott es csendben szolt???
de miert
(#) Kovidivi válasza WaRL0 hozzászólására (») Jún 24, 2007 /

képet rakj fel!próbáld meg akksiról (pl. 12v), ott ha nem búg,akkor szűrés a probléma,ha ott is búg akkor a földek nincsenek közösítve(vagy csillagpontosan kellene csinálni),a halk részre nincs ötletem (jel nagysága mekkora?megfelelő?potméter jól van bekötve?biztos jók az alkatrészek értékei?) ezekre lehet gondolni hirtelen.
(#) WaRL0 hozzászólása Jún 24, 2007 /

egy discmanrol szol nincs a erosito elott poti ATX tapal probaltam. egyebkent ezen az oldalon talaltam a kapcsolast.kepet mar nem tudok feltenni mert nemment es szedszettem.de majd megint osze fogom rakni majd kedden teszek kepet.probanyakra epitettem kicsit zavaros volt de szerintem joo volt oszerakva.
eddigis kosz!
(#) denes44 hozzászólása Jún 24, 2007 /

Ki tudna nekem nyákot csinálni, és mennyiért ehhez a TDA2030-hoz, aztán elküldeni postán?
Nincs kedvem próbanyákra építeni.
(#) Gery válasza WaRL0 hozzászólására (») Jún 25, 2007 /

Hello
Nekem is ilyen bugos problémám volt ezzel sztem naon gerjedékeny az erölködő.Nekem az oldotta meg a problémát hogy a panelt rácsavaroztam vmire ami naggyábol leárnyékolja a panel alját(áramköröket) és máris nembugott amikor lecsavaroztam bugott, vissza és máris jó
(#) WaRL0 hozzászólása Jún 25, 2007 /

koszi.majd kiprobalom nemtudom hogy az baj hogy a 1n4001-es helyett 1n4007-est raktam de azt mondtak hogy ugyan az

DSC00988.JPG

(#) fureszk válasza WaRL0 hozzászólására (») Jún 25, 2007 /

Annyi a különbség, hogy az 1n4007 magasabb feszültséget is elbír. Amúgy mind2 max 1A-t bír.
(#) Kovidivi válasza WaRL0 hozzászólására (») Jún 25, 2007 /

hali!rólad lehetne példát venni,te nem kérsz beültetési meg maratási,meg minden rajzot,hanem feltalálod magad!grat
(#) Norberto válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 25, 2007 /

Régen is ez volt a "divat"!

De manapság az internet elterjedésével olyannyira felgyorsult (a tudás megszerzésére szánt idő) és egyszerre lelassult (a munkára való hajlam, képesség) minden, hogy az valami hihetetlen...
(#) fureszk válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 25, 2007 /

Jaja Warl0 dícséretes dolog ez. Én is így kezdtem. Próbapanelen TDA2030. :yes: Sok sikert a (na majdnem lertam, hogy pro*ekt) dologhoz!
(#) WaRL0 hozzászólása Jún 25, 2007 /

koszonom koszonom , de mi az a arnyekolas mert en meg kezdo vok de nagyon .ez a 2. kapcsolas aminek nekialtam de nemsoka jon a 3.
(#) fureszk válasza WaRL0 hozzászólására (») Jún 25, 2007 /

árnyékolás=egy hangszórót vagy egy áramkört rádióhullámoktól és mágneses erőktől védünk.
erősítőknél azért kell, hogy ne fogd be a helyi rádiókat.
(#) Isti válasza fureszk hozzászólására (») Jún 25, 2007 /

árnyékolni a legegyszerűbben vaslemezzel tudsz... Pl: rossz PC-táp doboz(ezt is kell árnyékolni, mert nagyon szóródna belőle a zavar, ígyis elég nagy elektromágneses zaja van)
(#) WaRL0 hozzászólása Jún 26, 2007 /

megoldaottam a problemat rakotottem a IC borajara a GND-t es rendesen mukodik nem bug
2.kerdes:van egy regi AT tapom tul nagy.nem lehet valahogy kivenni a trafot es kezdeni vele valamit
(#) fureszk válasza WaRL0 hozzászólására (») Jún 26, 2007 /

Az nem egy trafó, az egy kapcsolóüzemű táp. Azt csak így tudod használni, ahogy van.
Van trafó a kapcs.üzeműben is, de külön nem ér sokat vele az ember, mert nem 50Hz-re van tervezve.
(#) Müszi válasza Norberto hozzászólására (») Jún 26, 2007 /

Nyák tervre nekem sincs már szükségem, mert sokkal könnyebbnek, átláthatónak találom a nyákjaimat. :yes:
Igaz én kézzel rajzolom

valaki tudna segiteni mert nem :no: tudok normalis kapcs.rajzot keszitteni.nagyon fontos lenne
(#) fureszk válasza WaRL0 hozzászólására (») Jún 26, 2007 /

Bővebben: Link
Itt töltsd le az ExpressSCH nevű progit. Azt elég könnyű kezelni. De ajánlom a Tinát, az EWB-t, a Protel-t, a Cicuit maker 2000-ret.

ok.megprobalom a eagle progal nem sikerult de lehet hogy ezzel menni fog.
(#) Kallai Csaba hozzászólása Jún 26, 2007 /

HELLO!Valaki megmondaná hogy jol van e a tranzisztorok lábkiosztása? Mert meg akarom csinálni ezt az erősitőt de már 2 hete nem tudtam hozzá kezdeni mert nem tudom hogy hogy tegyem a tranzisztorokat

untitled.JPG

(#) Müszi válasza Kallai Csaba hozzászólására (») Jún 26, 2007 /

Igen jó!
1=Bázis
2=Kollektor
3=Emitter

bocs bocs bocs .nem kapcs.rajzot hanem nyakrajzot.valaki tudna segiteni
(#) maTaKee válasza Kallai Csaba hozzászólására (») Jún 26, 2007 /

vagy esetleg beírod a gugliba h: TDA2030 datasheet és kiadja az adatlapját és azon minden rajta van!
(#) isamisa hozzászólása Jún 26, 2007 /

Kallai Csabi:
Itt keresd a lábkiosztást

WaRL0: SL5
(#) Kallai Csaba hozzászólása Jún 26, 2007 /

Köszönöm mindenkinek! :worship: akkor neki állok és meglatyuk hogy hogy működik
(#) Kallai Csaba hozzászólása Jún 27, 2007 /

Nah... Én megépitettem az erősitőt de van egy kis baj vele :zavart2: ahogy rákapcsolom a tápra elkezd búgni.Nem tudom mi lehet vele :szomoru2:
(#) fureszk válasza Kallai Csaba hozzászólására (») Jún 27, 2007 /

Figy!
Nekem van egy TV-m, bekapcsolom, nincs kép. Mi a baj?
Kicsit több infót, ha kérhetnénk. Amúgy lehet földhurok, brumm, bármi... Milyen trafóról megy? Mekkora a puffer elkó?
(#) Kallai Csaba hozzászólása Jún 27, 2007 /

A puffer elkó 2x2200µF/25v,az egész 18v ot kap meg nem tudom de 2,2ohm-s ellenállások helyett 1,5ohm-t tettem mert találtam egy hasonló rajzot és azon oan volt,ithol meg nem volt 2,2 -es és gondoltam jo lesz a 1,5-ös.Baj?
(#) Kallai Csaba hozzászólása Jún 28, 2007 /

Hát végül kiderült hogy ez a rajz van nekem megcsinálva és csak anyi van változtatva hogy BD711 helyettBD911 és BD712helyett BD912 van de a probléma még fenn van!Hogy mikor bekapcsolom elkezd búgni de elég rendesen (ha kell küldök hangmintát)de közbe hallaccik valami zene is (ami a rádióba megy ).Próbáltam kivenni az R3-at meg a c2-őt,akkor nem hallaccik semi csak mikor feltekerem a hangerőt akkor is csak be be rebben
(#) Tom025 válasza Kallai Csaba hozzászólására (») Jún 28, 2007 /

Én egyszer építettem egy ilyen erősítőt, de nem nagyon jött be. Először is próbáld ki, hogy ha nem kapcsolod be az erősítőt,és feltekered a bemeneti hangerőt, hallatszik-e vmi. Nekem valahogy ilyenkor is átment a zene, csak nem erősített semmit. Lehet hogy csak az én IC-m volt rossz, de ez volt. Lehet hogy ezért hallatszik a nagy brumm alatt egy kis zene is.
Próbáld meg, hogy kiforrasztod a BD tranyókat, és úgy kapcsolod be. Szinte semmivel nem lesz halkabb, mint tranyókkal, már próbáltam. Ha úgy jó, akkor ott lesz a hiba. Pl. a BSS elektronikán lévő rajzban fordítva vannak (voltak?) bekötve.
Írod: az egész 18V-ot kap.. Ugye 2x18V-ot, +/-18v-ot is?
Az ellenállások nem lehetnek a gond forrása.
Üdv!
Következő: »»   47 / 274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem