Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek! Ha valakinek lenne esetleg diódahibás zöld modulja, vevő lennék rá. Privátban üzenjen rám, és megbeszéljük!
Én is
De egyébként ami miatt írok, hogy hogyan lehet kiszedni belőle a diódát ? Egyszerűen neki kell esni azt kifúrni ? De hogyan, hogy ne sérüljön meg a ház ?
Szét kell csavarni. A dióda házához hozzá van ragasztva a réztömbbe ragasztott kirstály. Azt le kell szedni és a diódát kipréselni.
A másik verzió a dióda lábai felől egy menetes gyűrűt kell kicsavarni és kihúzni a diódát.
Azt hiszem, hogy Te még nem láttad a mostani zöldeket.
Ennek az aljába bele van "préselve az infra dióda" és kihúzni belőle lehetetlen, leszakad a lába. De kitolni sem lehet annyira bele van paszírozva a házba a dióda.
Méretben megfelelő üreges,vagy teli dorni(pl bőrlyukasztó) és egy kalapács,satu.
Márha nincs szükség a diódára beőle.
Már próbáltam, de csak lecsúszik a tüske a diódáról és meg sem moccan. ezért gondoltam a kifúrom, de nem tudom pontosan bepontozni így meg keringőt játszik a fúróhegy.
Ja, és az lenne az ideális ha megmaradna mind a kettő, bár a fúrás után erre meglehetősen kicsi az esély
Préselni sem lehet?Esztergálsz egy olyan csapot,ami a belső menetes rész falára felfekszik,de nem sérti a menetet és a csúcsa pedig süllyesztve van,hogy ne tudjon lefordulni a diódáról.A háta ahonnan a dióda be van dugva,oda meg egy gyűrüt teszel,hogy a dióda ki tudjon szabadon jönni.
Eggyütt ezekez satuba befogod és tekersz párat.
Én egyszerűen fogtam egy órás csavarhúzót, satu kalapács (nagyon kicsi a kalapács) és kivertem belőle. Több esetben sikeresen ment. Visszafele ugyan így, hogy a dióda jól felfeszüljön a ház falához.
Most, hogy szétszedtem a rossz moduom, látom, hogy amit neked is küldtem lézer dióda, az jó bele Nagyon benéztem... Mikor megkaptam néztem, mondom kisebb tokozásút vettem bele, aztán itt volt hónapokon keresztül... én meg azt hittem, hogy nem jó a mérete... Most meg kiderült, hogy jó! Most örülök, mert van még egy ilyen diódám és mindjárt ki is próbálom!
Közben a szétszedett (ezek szerint régebbi) modulról képek.
Hát még szerencse, hogy van másik!! Küldeném vissza azonnal! . Ami a képen van, az nyitott, ami neked van, az pedig zárt. A zártat szinte lehetetlen működésre bírni, túl messze lesz a kristálytól. A megoldás, a tapétavágó kés és egy csipesz. A dióda óvatosan befogva a satuba, és már le is jött a kupak! Na így teljesen jó. Számtalanszor csináltam, és mindegyik dióda túlélte!
Lehet hogy a mezei pointer sokat változott 3 nap alatt, ugyanis most cseréltem infrát
Az a tied, ha nem lenne másik nem is írtam volna be, hogy az jó lett volna az enyémbe is. Na, megpróbálom akkor nyitottá alakítani, még nem csináltam ilyet és satu sincs sajnos, de valahogy megoldom
Szerk: Ez egyerekjáték volt... 2 fogó + kb 5 másodperc
HEHEHE... csak nekem egyáltalán nem menetes.
Szóval lehet, hogy sokat változott.
Hamarosan kiderül
Direkt azért vettem 300mW-os infrát, mert eredetileg én ezt egy 5 vagy 10mW-os pointerként vettem kb 2 éve. Kíváncsi leszek, hogy mennyire lesz erősebb ezzel a diódával.
Hát a kristállyal el lehet vacakolni, hogy jó legyen. Amit küldtél, sötétben simán 2-3 kilométer. A teljesítménye az x, mérés nélkül.
A DVD írós lézereknél a tokozás a GND, itt az infráknál pedig a tokozás az a pozitív, igaz?
Amit tőled vettem az menetes, ami a dx-ről jött az sima préselt. Ezért irtam hogy le kell szedni a kristályt és szemből ki lehet préselni. Nem kell nagy erő hozzá csak meg kell indítani. Ha van egy állványos fúród az a legegyszerűbb.
Igen, az infránál a ház a pozitív! De sikerült már fordítva kötnöm, és túlélte!
Igen.
Találni egykét kivételes esetekben rendkivüli tokozást,bekötést,de a mai diódák mindegyike az általad elmondott szerint van készitve. A DVD diódák másik lába (2-es láb) mindig üres,infrák esetében pedig legtöbbször fotódiódát tartalmaz.
[/OFF] Néha megéri írni ilyen bugyuta hozzászólást, Bővebben: Link mindenki milyen aktív lett!! Ez jó! Vigyorgok rajta!![OFF]
Egyébként az én 1W-os infra - zöld lézer projektem itt tart :
Na összehoztam! Bevallom őszintén kicsit erősebbre számítottam, mert körülbelül ilyen volt az 5-10mW-os pointer ereje is, amíg meg nem halt. Ez is csak azt erősíti meg, hogy egy bizonyos teljesítményig azonos infra diódával vannak szerelve. Egyébként ez egy viszonlyag drágább 5-10mW-os volt. voltak olcsóbbak is ettől, ugyanilyen teljesítménnyel, illetve amilyen áron vettem, hasonló áron 30-40mW-osok is voltak már.
Sokszor nagyon nem mindegy,az infra fénye fókuszálva van-e a vanadátra ,vagy csak egyenesben sugároz rá.Ez sokkal jobb hatásfokot eredményezhet.
Továbbá a krisó elhelyezkedése se mindegy.
Két kép. Azért a monitor előtt a kinder tojás befigyel
A kristály beállításra nagyon érzékeny, pár század eltérés mW-os veszteséget okozhat. Én a diódát 0,1 mm-re helyeztem el kb a kristálytól ,ezzel értem el a legnagyobb hatásfokot!
Én anynira belecsavartam amennyire csak tudtam. Az előző dióda is így volt, amíg működött.
Hogy a dióda milyen távra van a kristálytól,az a dióda felépitésétől függ.
Nyitott diódák valóban épphogy hozzá nem érnek a kristály felületéhez,zárt diódák viszont már nem tudnak szinte semmi 1064nm-t gerjeszteni,ide kellene egy fókuszáló lencsetag.De lehet hogy ezzel csak én jártam igy |
Bejelentkezés
Hirdetés |