Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ezt is próbáld meg: a távszabályzón a 10 és 17 lábára egy nyomógombot tegyél
Akkor vagy speciális szervíz-távval vagy a távirányítóban lévő IC 10-17-es lábainak összezárásával lehet szervízkedni.
Nem ezek az ic-k vannak benne.Hanem a következők:TA7698ap, TDA1013b, TC4053BP, M50431-101SP, M51397AP, M58655P, M50453-012P, La7910 IG6
Úgy nézem hasonlít egymásra az egyik orion a másik toshiba de ez nem gond szerintem a többit úgy nézem hasonló. De most próbáljuk meg először ezt utána ha nem lessz jó át rakoma képcsövet.
és megtudod mondani hogy honnan tudom hogy melyik az egyes láb?
Akkor tedd közel egymáshoz a két tv-t, azt a pár vezetéket csatlakoztasd átt, és még szét sem kell borítanod a két tv-t. Azt Ohm mérővel ellenőrizd, hogy a két csövön ugyanott van-e a fűtés.
Nincs benne az IC a távban? Vagy nem látni a feliratot rajta, vagy nincs egy pici pötty az 1-es lábnál? Ezek az azonosítók. Persze ez csak az erdeti távval ok!
Ic nincs a tápban csak tranzisztor BUT11AF azt jónak mértem.
Akkor ez valami Goldstar vagy Orion sasszi lesz. Valamilyen "PC"-vel kezdődő feliratot keress a lapon vagy valami másféle azonosítót.
Valahova ki kellene írni, hogy minden halandó lássa, hogy csak chassis számot adjanak meg, mert úgy könyebb segíteni.
HY134
60-A053982T-01 94V0 Ezek vannak rajta.
Szia Kadarist kicseréltema funaitvében a kondikat C652 és C454et de afekete csikok netüntekel mit nézzekmég?
Akkor fűtés-katód-zárlatos a képcső, vagy nem tudom.
Meg csináltam kipróbáltam át duktam próbára mindent a csőre de meg lepődtem mert úgy fejjellefele volt minden de még az nem elég de még tükör kép is volt.Valamit biztos nem jó csináltam mert én még ilyet nem csináltam.
Ja és még az is gondja hogy rögtön mászik el a sávja.Ez a Schneider STV 5110-es tévém a Elekta CTR-2190EMK képcsővel.
Itt nem az a lényeg, hogy hogyan van az eltérítés, hanem így is benne volt a csík? Amugy csak fordítsd meg a vezetékeket, de vigyázz nehogy öszekeverd őket, mert aztán kép sem lesz többé.
Szerintem ESR-mérővel mérd átt az elkókat, mert valamelyik még mindig rossz! Olyan a hiba, mintha szűretlen volna még valami. A fő puffer elkót is nézted, a primer oldalon? Az is be tud vinni ilyen hibát.
Ja a kép most már egész volt csak elég sötét.
És mint írtam nem áll meg a sávon mászik el rögtön ezt mi okozhatja?
Szia a nagy puffer kondira gondolsz? Csak az a baj nincs ESR méröm
Segíts nekem ha tudsz! Tévében a táp csak a zéner diódán ad készenlétet vagy a trafón keresztül is?
Ezt még egyszer, mert nem értem a kérdést.
Tévé tápja mikor készenlét van hol tudok voltot mérni a tápon kívül és azt mely alkatrészeken indul ki a tápbol zéner diódán vagy még hol? Nem túl rég merültem bele jobban az elektronikába már régen is érdekelt csak nem volt úgy elérhető a számomra mint most.Tudod villany nélkül elég nehéz volt.
Itt egy jobb rajz: kattints a Get Manualra lent. Oda van írva, hogy 115,4 meg 24,3, és persze voltban kell érteni. Még fontos az is, hogy ez a 115V csak akkor jut el a sortrafóig, ha a Q506-os tranyó kinyit és átengedi a sortrafó felé a villamosságot. Erre pedig a vezérlő utasítja a Q505 bázisára kapcsolt feszültséggel. Tehát a készülék csak akkor indul, ha a vezérlő úgy akarja és még a tranzisztorok is kapcsolnak. Én első körben kicserélgetném az elkókat ezen a környéken, mert ha nincs szűrés-pufferelés, akkor villany sincs.
Még ma meg kérdezem van egy videotonom de most nincs itt a pontos tipusát nem tudom na de az a lényeg osd menüs lenne de nem mutat semmit az eredeti icjével CCU-VT-10 de másikkal se de ha kicserélem CCU-VT-02-re így van kép is de nincs osd-je . Már nézte olyan aki jóval többet tud mint én de azt mondta még nem találkozott ilyenel.Ennek ni lehet az oka? Most már nem zavarlak ma. Köszi a segítséget!
Tehát egyik IC-vel sincs OSD? Akkor biztosan megsérült az EEPROM-tartalom, vagy valaki kikapcsolta az OSD-t az opciós táblában. Az előző tápegységes hozzászólásom érthető volt?
Igen érthető volt az amit írtál,de még az lett volna a kérdésem a tápbol a táp trafója másik oldalán van-e készenlétkor mérhető áram.CCU-VT-10 ezzel még kép sincs csak hanygyák aki nekem nézte azt mondta ez osd-s és a CCU-VT-02 erre azt mondta ez pedig nem osd-s. Ez igaz?
Az OSD-s kérdésre nem tudom a választ. A trafó mindkét oldalán van feszültség készenlétben, mert csak így lehet biztosítani a készenlétből való indíthatóságot. Ha jól megnézed, akkor a készenléti LED árama is erről a trafóról megy, ráadásul a vezérlő-IC is állandóan kap feszültséget. Ezek a készenléti feszültségek a rajzon látható IC501-es 5V-os stabkockáról vannak levéve.
Igen arra gondoltam. Akkor mérd ki sima kondi mérővel, de az jól meg tud szívatni, mert ha a kapacítás jónak is mondható, de a kondi belső elenállása nagyobb akkor ott a bukta. Azt hiszed, hogy jó a kondi, azt mégsem jó. ESR mérő nem szükséges,
ha van egy osszcilloszkópod. |
Bejelentkezés
Hirdetés |