Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia Kadarist, a funaitvével kapcsolatban írok aztírtad cseréljem atrafó melletti c652, képcsőpanelc454es kondikat atrafómelletti az elektrolit a képcsó panelon kerámia kondivan ezek lennének
Vedd ki a BU808-at , és tegyél bele egy 60W égőt a kollektor -emmiter közé. Előtte ellenőrizd A c951-47uF, és a c953-as, c908-as kondikat. Valamint az r912-3M9-es ellenállást, de ha lehet egyik lábát emeld ki, ugy mérd. Egyenlőre több ötlet nincs.
Íme a kép. És még el is mászik a sávról.Köszi a segítséget!
Ha a tápokban jók a kondik, akkor ez ( lehetséges), hogy eltérítő tekercs zárlat, vagy a kicsatoló kondi ki van száradva.
Hú, ez nagyon csúnya. Itt is a kelet-nyugat korrekcióval van gond. Valami látható elváltozás nincs az alaplapon a sorkimenő körül?
Szemmel látható problémát nem láttam. Melegedő alkatrészt sem találtam.
A kondikat csak a sor körül ellenőriztem még ott jók voltak.
A nanos kondikat nézegesd a sor részben. Egyenként a kondiknak ki kell forrasztani az egyik lábát, és ugy mérni, vagy ki venni., de ne felejtsd el vissza forrasztani.
![]() ![]() ![]()
Oké! Tekercs mérőt azt nem tudom hogy kell össze állítani, és nem is vagyok profi az elektronikában még de érdekel.Ez az oldal jó mert mindenki segítő kész!
A legapróbb kondikat is nézzem meg vagy ne?
Ezt építsd meg:Bővebben: Link
Ez egy bevált kapcsolás, de állítólag el van rontva a nyák valahol, de azt keresd meg, hogy hol. Én saját nyákot terveztem hozzá, így nem vettem észre a hibát. Adig is tanulod az elektronikát. A műszerész egész életében tanul, de soha nem éri utol magát. ![]()
Mindent nézz átt, de szerintem tekercs zárlat lesz az.
Nem találtam rossz kondit. Tekercs zárlat ellen mit tudok tenni? Nem találtam meg a kapcsolását a tekercs mérőnek.
Üdv Mindenkinek! Kaptam egy Videoton C21S11-AM plat tv-t.Természetesen nem működik.Ha feszültség alá helyezem csak halk csippanásokat hallani . A készenlét jelző led sem világít .Segítséget kérnék hol keressem a hibát először.Előre is köszönöm a válaszokat .
Most láttam kikapcsoláskor ki üt a sortrafó meg van bekapcsoláskor is, ez nem lehet baj?
Nem találtad? Pedig még színessel is kiemelik, hogy honnét kell letölteni.
![]() ![]()
Bocs! A testet elfelejtettem vissza forrasztani vissza forrasztás után már nem üt ki.
Ja azt én is ismerem már vágott ide,szoktam várni vele. Nem tudom mit csináljak amivel kitudnám sütni a képcsövet. Neharagudj hogy ilyen sokat kérdezek! Köszi a segítséget.
sziasztok Beco tv felül a kép csíkos és és alatta piros kék zöld csíkok vannak milehet a baj?köszi előre is
köszönöm átnézem az elkókat és szeretném ha valaki megtudná mondani a Beco /NR72 ST TX E/
szervíz menü kódját köszi
Sziasztok! Van egy Elekta CTR-2190EMK tipusú tévé de az a gondja csak készenlét van és nem indul el,mikor bekapcsolom a fő kapcsolót a hangszóró pattan egy pillanatra de nem indul tovább készenlétről. Az lenne a kérdés hol keressek hibákat. Hol,mennyit mérjek feszkót. Köszi előre is mindent!
Legalább a készülék típusát helyesen írtad volna le (Beko MR72 ST TX E)
Megnyomod a távon a MENU gombot majd bepötyögöd a 9 3 0 1 számsort. Kilépés-mentés a txt gombbal vagy ugyanennek a számsornak a beütésével történik.
Szia!
Te hivatásos tévészerelő lennél?
Még nem az, de ha ennyire aktív, hamarosan az lesz.
![]()
Heló! Nem csak hobbi ként csinálom, amit kiakartak dobni azt nekem adták és én így össze gyüjtögettem őket.Szeretek vele foglalkozni és azért gyüjtöttem össze,tévét,monitort ,erősítőt, dvdt. Valami ötlet a gondomra.
Egy jó tanács, ha ennyire szeretnél javítgatni. Szerezzél be egy legalább 1KW-os leválasztó trafót, mielött nagy baj nem lesz, egy áramütés miatt.
A trafó jó ötlet!
Ezek az IC-k megtalálhatóak a lapon? M34300M4, LA7910, AN5265, uPC1490HA, TDA2549, AN240P, LA7210, TDA8659
Nézd meg, hogy a cső nem hasonlít-e az eltérítő hibás csőre, mert ha igen , akkor komplett csövet cseréld átt.
Legalább az első tv-vel tovább tudsz haladni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |