Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   480 / 1274
(#) ligyakeli hozzászólása Ápr 25, 2011 /

Szia Kadarist, a funaitvével kapcsolatban írok aztírtad cseréljem atrafó melletti c652, képcsőpanelc454es kondikat atrafómelletti az elektrolit a képcsó panelon kerámia kondivan ezek lennének
(#) elektromos válasza heli hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Vedd ki a BU808-at , és tegyél bele egy 60W égőt a kollektor -emmiter közé. Előtte ellenőrizd A c951-47uF, és a c953-as, c908-as kondikat. Valamint az r912-3M9-es ellenállást, de ha lehet egyik lábát emeld ki, ugy mérd. Egyenlőre több ötlet nincs.
(#) nagy7702 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Íme a kép. És még el is mászik a sávról.Köszi a segítséget!

Kép010.jpg

(#) elektromos válasza nagy7702 hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Ha a tápokban jók a kondik, akkor ez ( lehetséges), hogy eltérítő tekercs zárlat, vagy a kicsatoló kondi ki van száradva.
(#) kadarist válasza nagy7702 hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Hú, ez nagyon csúnya. Itt is a kelet-nyugat korrekcióval van gond. Valami látható elváltozás nincs az alaplapon a sorkimenő körül?

Szemmel látható problémát nem láttam. Melegedő alkatrészt sem találtam.
(#) nagy7702 válasza elektromos hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

A kondikat csak a sor körül ellenőriztem még ott jók voltak.

A nanos kondikat nézegesd a sor részben. Egyenként a kondiknak ki kell forrasztani az egyik lábát, és ugy mérni, vagy ki venni., de ne felejtsd el vissza forrasztani. Ha készítenél egy tekercs mérőt, akkor gyorsabban haladnál. Már rég végeztél volna a tv javítással. , vagy nem.

Oké! Tekercs mérőt azt nem tudom hogy kell össze állítani, és nem is vagyok profi az elektronikában még de érdekel.Ez az oldal jó mert mindenki segítő kész!

A legapróbb kondikat is nézzem meg vagy ne?

Ezt építsd meg:Bővebben: Link
Ez egy bevált kapcsolás, de állítólag el van rontva a nyák valahol, de azt keresd meg, hogy hol. Én saját nyákot terveztem hozzá, így nem vettem észre a hibát. Adig is tanulod az elektronikát. A műszerész egész életében tanul, de soha nem éri utol magát.
(#) elektromos válasza nagy7702 hozzászólására (») Ápr 25, 2011 / 1

Mindent nézz átt, de szerintem tekercs zárlat lesz az.

Nem találtam rossz kondit. Tekercs zárlat ellen mit tudok tenni? Nem találtam meg a kapcsolását a tekercs mérőnek.
(#) belaradio hozzászólása Ápr 25, 2011 /

Üdv Mindenkinek! Kaptam egy Videoton C21S11-AM plat tv-t.Természetesen nem működik.Ha feszültség alá helyezem csak halk csippanásokat hallani . A készenlét jelző led sem világít .Segítséget kérnék hol keressem a hibát először.Előre is köszönöm a válaszokat .

Most láttam kikapcsoláskor ki üt a sortrafó meg van bekapcsoláskor is, ez nem lehet baj?

Nem találtad? Pedig még színessel is kiemelik, hogy honnét kell letölteni. Ha mégsem menne, akkor oda adom a saját nyáktervemet, de az egy régi rossz műszer dobozára van tervezve. Így úgy néz ki mint egy gyári műszer. A tekercset, hogy mivel tudod kimérni, azt nem tudom. Én ki szoktam cserélni, ha gyanús. Van sok fajta tekercsem itthon. Nem egy könnyű meló, főleg ha rá van égve minden.

Bocs! A testet elfelejtettem vissza forrasztani vissza forrasztás után már nem üt ki.

Ja azt én is ismerem már vágott ide,szoktam várni vele. Nem tudom mit csináljak amivel kitudnám sütni a képcsövet. Neharagudj hogy ilyen sokat kérdezek! Köszi a segítséget.
(#) h-balynt hozzászólása Ápr 25, 2011 /

sziasztok Beco tv felül a kép csíkos és és alatta piros kék zöld csíkok vannak milehet a baj?köszi előre is
(#) kadarist válasza h-balynt hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Szia!
Volt már ilyen gond: Bővebben: Link. Elkócserékkel kell indítani.
Bővebben: Link

köszönöm átnézem az elkókat és szeretném ha valaki megtudná mondani a Beco /NR72 ST TX E/
szervíz menü kódját köszi
(#) nagy7702 hozzászólása Ápr 25, 2011 /

Sziasztok! Van egy Elekta CTR-2190EMK tipusú tévé de az a gondja csak készenlét van és nem indul el,mikor bekapcsolom a fő kapcsolót a hangszóró pattan egy pillanatra de nem indul tovább készenlétről. Az lenne a kérdés hol keressek hibákat. Hol,mennyit mérjek feszkót. Köszi előre is mindent!
(#) kadarist válasza h-balynt hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Legalább a készülék típusát helyesen írtad volna le (Beko MR72 ST TX E)
Megnyomod a távon a MENU gombot majd bepötyögöd a 9 3 0 1 számsort. Kilépés-mentés a txt gombbal vagy ugyanennek a számsornak a beütésével történik.

Szia!
Te hivatásos tévészerelő lennél?
(#) elektromos válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Még nem az, de ha ennyire aktív, hamarosan az lesz.

Heló! Nem csak hobbi ként csinálom, amit kiakartak dobni azt nekem adták és én így össze gyüjtögettem őket.Szeretek vele foglalkozni és azért gyüjtöttem össze,tévét,monitort ,erősítőt, dvdt. Valami ötlet a gondomra.

Egy jó tanács, ha ennyire szeretnél javítgatni. Szerezzél be egy legalább 1KW-os leválasztó trafót, mielött nagy baj nem lesz, egy áramütés miatt.

A trafó jó ötlet!
Ezek az IC-k megtalálhatóak a lapon? M34300M4, LA7910, AN5265, uPC1490HA, TDA2549, AN240P, LA7210, TDA8659

köszi de ez a kód nem jó hozzá ezt már próbáltam

Nézd meg, hogy a cső nem hasonlít-e az eltérítő hibás csőre, mert ha igen , akkor komplett csövet cseréld átt.
Legalább az első tv-vel tovább tudsz haladni.
Következő: »»   480 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem