Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Parázslik valamennyire de lehet,hogy ez kevés neki.
Probáld meg a G2-őt óvatosan feltekerni (előtte filcel jelöld be hol volt), és nézd meg, hogy van-e egy viszintes vonal, vagy kifehéredik-e a képernyő. Mindegyik más más hiba. Ha kifehéredik, és vannak benne visszafutási csíkok, akkor ellenőrizd a képcső katodokon az RGB feszültséget, vagy a kb. 200 voltot. Ha csak egy vizszíntes vonal van, akkor cseréld a függ-ic-t, és a körében levő kondikat, de előtte mérd meg a függ-ic kap-e feszültséget.
Üdv Mindenkinek! Nemrég kaptam egy Videoton Tvt. Természetesen nem működik .Tipusa CA 21S11-AM plat A készenléti led sem világít. A sasszén ezt a számot találtam : 611008400 . A tápban három elkót kicseréltem és egy tranzisztort is kimértem dióda mérővel. A tranzisztor két lábán van vezetés a többin semmi.A tipus száma P5NK60ZFP .Segítséget kérnék a javításban .Előre is köszönöm .
Szia!
Cseréld ki ezt a FET-et, és keress még szakadt ellenállást, biztosékot a környékén.
Nem!
Jó semmi gond.
Nem azért vagyunk, hogy segítsünk? Kérdezz nyugodtan.
Azt hittem komolyan beszélsz.Van egy Sony Model:KV-E2561D tévé Az a gondja hogy bekapcsolom és hullámzik a tápja.Puferon van 300volt de utána mértem másik kondin ott 160volt-90volt közt ingadozik(lélegzik a tévé vagy a tápja?).
Na de működik valamennyire? Van kép?
Mihez méred a feszültségeket, ami hullámzik? Vagyis melyik földet használod, a primer, vagy a szekunder oldalit, mert nem mindegy.
Ja (van kép nincs kép van kép nincs kép, felhúz a nagyfesz egy pillanatra utána ismét felhúz és ez így megy folyamatosan)
Valamelyik részegység beterhel a tápnak. Egyébként sikerült valamelyik készüléket megjavítanod?
Csak a monitort még idáig és egy tévét ugyan olyan hibával mint a monitor de ezt a tévét nem is kérdeztem meg.Azok a tévék amelyikeket tegnap kérdeztem nem jók még. Az egyiknek a sávja megy el rögtön amelyikben a csík van oldalt, a másik meg olyan mintha már kezdene meg indulni de még se megy. Hogy érted (részegység beterhel a tápnak)zárlatos alkatrész? Nem nagyon merek most kérdezni mert lehet már unjátok,de csak én töletek tudok tanulni és a könyvböl amit kaptam az elektromostol.
köszi szépen a 10-17 bevált kicseréltem az elkókat a függőleges végfok környékén de a kép tetején a sűrű fehér csíkok nem tüntek el van a környéken párdarab smd kondi az okozhatja?
Függőleges eltérítés, ami a sorvégről kapja a tápot, vagy hangvégfok vagy zárlatos sortrafó vagy ilyesmi.
Helló!
Új vagyok, még nem kérdeztem. Bárkitől szívesen venném a megoldást. Láttam már TV-t belülről,de nem vagyok szerelő. Tehát Van egy Schneider 72cm-es Tv-m Sztereó. Minden szuper volt eddig.Először tízpercenként, később öt, három két és félpercenként önmagától, önműködően kikapcsol. Mostanra kész vége. De újraindítható és a kép is jó rajta. De újra kikapcs. Nézhetetlen, élvezhetetlen lett. Led világít, távirányító működik, kiporszívóztam, ecseteltem- égést, lazulást nem látok. Ennyi a diagnosztikám.Rajzom nincs. Kérlek benneteket segítsetek megállapítani, mi is lehet a baj! Üdv Garfield
Nagyon megköszönném ha valaki tudna küldeni kapcsolási rajzot Beko tv hez ( MR72 ST TX E)köszi előre is.
Szia Kadarist meg lett a hiba egy 160v/47µF volt ahibás köszi asegitséget
Megletta hiba 160v/47µF kondi volt a hibás köszi a segítséget
Szia!
Az e-mail címedet ne írd ki, mert az adatlapodon úgyis szerepel, másrészt illetéktelenek is megtudhatják így. Szerintem még mindig a forrasztáshibákra kellene koncentrálni, vagy esetleg még nyákfólia repedés is lehet a hiba okozója.
A rajzot innen letöltheted: kattints a Get Manualra lent
Bocs! Most láttam meg a kérdésedet eddig nem is nagyon voltam itt csak néha-néha.A kondi + és a - oldalán mértem mindegyiket.
A függőleges IC-t cserélted? Nem egy nagy összeg.
Építs egy LCM3 ESR mérőt, és kevesebbet leszel itt a fórumon, és csak a javításnak fogsz élni. AZ LCM3 kb 3500ft-bol megvan, és rengeteget fog segíteni a kondik kimérésében. A TV-k kb 50%-a kondi beteg, hálla istennek.
Nos feltekertem de semmi. Se kifehéredés,se sorvisszafutási csíkok se semmi. Szerintem valahogy elégtelen a fűtés mert nagyon halványan parázslik csak a képcső nyaka a többi készülékhez képest.
Oké! LCM3 ESR mérő rajzához tudnál adni egy linket? Köszi a segítséget!
Szia!
Tessék: Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |