Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
A probléma: a TV bekapcsoláskor azonnal kiégeti a biztosítékot. Sor- és táp-tranzisztor (S2000AF) jók, diódák jók. Mit nézzek még? Köszi!
Akazd le az alaplapot, hátha csak a demagnetizáló a rossz.
Ez melyík tv?? Precision 2000 8telefunken koppintás) ????
Most így nem nagyon jut eszembe így tipus alapján.
Hello .
Keress egy 10n kék szinü kondit a demag mellett , az a rossz ,átment zárlatba vagy szétdurant. szedd ki belőle müködik nélküle is. üdv.
más is okozhatja. ezt is tudni kéne hogy néz ki a bizti, egyszerűen megszakadt vagy fel is robbant belülről.
lehet látni ha felrobban a biztiben a száll a megfeketedett üvegbúráról. Minnél "rondább" a bizti annál nagyobb áram folyt át rajta, és annál közelebb kell keresni a hibát a biztosítékhoz. A koromfekete bizti nagy esélyel utal valóbban a demagnetizálló egység hibájára.
Ez igy igaz ,amit leirtál.
De ha foglalkozol tv javitással akkor tudnod kellene a videoton tipushibájáról. Ezek nek a készülékeknek 99%-ban ilyen hibánál és a leirás alapján a 10n kondi lessz a gondja. üdv.
Tudom. de más oka is lehet, valóbban gyakori, akár úgy is mondhattnánk ahogy te is mondtad hogy tipushiba, de nem kizárólagosan ez lehet a baj. egyébként meg én is erre tippelek.
Ezt írtam: "A koromfekete bizti nagy esélyel utal valóbban a demagnetizálló egység hibájára."
Köszönöm mindenkinek!
Nos, ami a biztiti illeti az tényleg "robbantnak" tűnt, A 10n kondi szétrepedt....valamint a PTK sem jó.... Azt hiszem a gond megoldva. Történetesen volt egy alapproblémám ... az a panel amin ezek az alkatrészek vannak - a képcső alatt egy kis "ketrecben" lakik, és elég nehéz hozzáférni. Elég problémás volt leműtenem a ketrec tetejét, hogy ki tudjam venni az egész panelt. (először csak a biztihez fértem hozzá ott) Az a gyanúm, hogy ki tán ki lehet venni azt könnyen is...) Lehet? Hogy?
Sziasztok!
Ezen típusú tv-nek a tápjával már több alkalommal is küzdöttem,de a hiba valódi okára még nem sikerült rájönnöm. Ehhez kérném a segítségeteket. A táb bizije eldurrant, a táptranzi pedig lezárlatosodott. Volt már, hogy a táp szinte összes alkatrészét kivéve az alaplapról, átmérve, kicserélve az esetleges gyanús alkatrészeket újra bekapcsolva ismét reccsent a bizti és a tranzi. Ez ügyben elég tanácstalan vagyok, ha tudna valaki segíteni, megköszönném. Kari
Szia!
Emlékeim szerint ezt sok minden okozhatja.Nekem volt már :impulzustrafó,TEA2029 melletti kerámiarezonátor,szekunder oldali elkók.... Ezeket nézd meg.Kistrafót kiszedni,nagyítóval megnézni a tekercseket rajta,meg hogy nem mozdult e szét a két fele a vasmagnak.A rezonátorra nem szabad rámérni működés közben ,mert akkor szeret elszállni a táp. Ha indítod,akkor csak egy 100as égőt tégy be a biztosíték helyére,húzd le a lemágnesező tekercset.Ha 3x pumpál a TV és nem indul,akkor reménykedhetsz,hogy jó lesz. István
Köszi BarnaPili!
Átnézem őket és a tapasztalataimat majd megosztom. Mégyszer nagyon köszi a gyors és remélhetőleg jó választ!
Szia BarnaPili.
Ha itt laknál a környékemen, egy sörre mindenképpen jó lennél nálam. . A kistrafó volt a rossz. A vasmagja nem volt ketté válva, annyit viszont észrevettem rajt, hogy a kivezetései bizony korrovdálva, vagy inkább kissé megégve voltak. Sima gyalog multiméterrel mérve nem voltak szakadtak. De mégsem volt jó! Amit leírtál az teljesen jó és hasznos volt. Mégegyszer köszi!
Remek.Örülök neki,hogy segíthettem.
Üdv! Barna István
Szervusztok!
Most Én estem csapdába. A készülék egy másodpercre bekapcsol és visszaáll standbay-ra. Akárhány indításra reagál, de az üzemidő csak egy másodperc.Addig feszültségértékek pontosan megvannak, még a nagyfesz is megjön. A legtöbb elko cserélve, félvezetők többsége átmérve.Segítségeteket kérném!
Ha sokáig nyomod, akkor sem indul be?
A függőleges eltérítés kerregését hallod a bekapcsoláskor?
Akkor ellenőrizd le a függő végfok tápellátását, meg az ilyenkor szokásos protokollt (elkó, forrasztások...) hajtsd végre.
Függő táp? Kicsit közelebbről,mert elég hiányos a dokumentáció.
A sortrafó környékén van egy 10, vagy 22µF 160-250 voltos elkó, azt cserélted, vagy ellenőrizted?
Igen cserélve.
Akkor még ellenőrizheted a fűgőleges részben a thyristort, és van ott egy nagyobb dióda, ezeket zárlatra és forrasztásra ellenőrizd, valamint van bent egy kis tekercs ami a táp.fesz. vissza csatolás a primerre azt szakadásra mérd ki. Ha ezek mind jók, akkor ki a sortranyót, bele egy 60W-os égőt, és ki tudod szűrni, hogy a táp jó-e, mert az égőnek világítani kell. Persze meg is mérheted, hogy a táp-fesz jó-e.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |